دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«میاموتو موساشی» در سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران

فیلم سامورایی: میاموتو موساشی به کارگردانی هیروشی ایناگاکی روز یکشنبه دوم آبان ماه ساعت 17 در سالن سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درمی‌آید.
کد خبر : 127706

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران؛ نمایش نهمین فیلم ازبخش چشم انداز سینمای دهه 50 ژاپن،روز یکشنبه دوم آبان ماه ساعت 17، فیلم " سامورایی:میاموتو موساشی" به کارگردانی هیروشی ایناگاکی محصول سال 1954 به مدت 93 دقیقه به زبان اصلی و با زیر نویس فارسی در سالن سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش در می آید.


«فیلم‌های سامورایی»؛ این لفظی‌ست که عموماً از قدیم برای هر فیلم ژاپنی که حتی اثری از سامورایی در آن نبود هم استفاده می‌شد، انگار سامورایی بودن نمادی بود از ژاپنی بودن و ژاپنی‌ها حتماً باید فیلم سامورایی می‌ساختند! تلقی از سامورایی‌ها هم چیز پیچیده‌ای نبود؛ آدم‌هایی که شمشیر به دست می‌گرفتند و می‌جنگیدند و در این کار مهارت فوق‌العاده‌ای هم داشتند. اما ماجرای سامورایی‌ها در ژاپن بسیار ریشه‌دار است. مردم ژاپن خواسته یا ناخواسته هنوز هم که هنوز است تحت‌تأثیر این جنگاوران قرون گذشته هستند.


سامورایی‌ها بین قرن‌های 12 تا 19 میلادی نقش بسیار مهمی در ژاپنِ آن زمان بازی می‌کردند. مبارزانی کم‌حرف، خشن و بداخم که به جای این‌که مثل بقیه در زمین‌های کشاورزی کار کنند و پول دربیاورند، با گذراندن تعالیم سخت و دشوار، در شمشیرزنی و تیراندازی و اسب‌سواری مهارت پیدا می‌کردند و برای فدا کردن جان خود در راه اربابان‌شان که «دای‌میو» خوانده می‌شدند، به هر کاری دست می‌زدند. اصلاً واژه‌ی «سامورایی» به معنای خدمتگزار است. آن‌ها در ارتش‌های خصوصی اجیر می‌شدند و در جنگ‌های داخلی شرکت می‌کردند و چیزی که این جنگاوران را بیش از پیش در عزم خود برای فدا شدن در راه اربابان‌شان راسخ می‌کرد، نظام، دین یا فلسفه‌ی ویژه‌ای به نام «بوشیدو» بود که به شدت به آن اعتقاد داشتند.


یادآوری می شود: علاقه‌مندان می‌توانند برای استفاده از برنامه های نمایش فیلم ،روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته ساعت 17به موزه هنرهای معاصر تهران، واقع در خیابان کارگر شمالی مراجعه کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب