دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مراسم روز ملی صادرات تاکید کرد

وزیر صنعت: صادرات محور توسعه کشور قرار نگرفته است

محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت معتقد است که در صادرات نباید مانعی وجود داشته باشد. وی همچنین مقیاس تولید داخلی را کافی نمی‌داند.
کد خبر : 127411

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از اتاق ایران، نعمت زاده بیان کرد: خوشبختانه در سال جاری، روز ملی صادرات برای اولین بار در فضای پسابرجام برگزار می‌شود و ما این روز را جشن می‌گیریم هرچند در ماه محرم قرار داریم و این ماه را به کلیه عزاداران تسلیت عرض می‌کنیم.


وی ادامه داد: با پیگیری ساعت به ساعت رئیس جمهوری، تیم مذاکره کننده ایرانی و نیز راهنمایی های مقام معظم رهبری توانستیم در فضای پسابرجام قرار بگیریم، اما باید بدانیم که محقق شدن اهداف نیازمند تلاش مستمر در بخش‌های مختلف است.


وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید بتوانیم از آزادی به دست آمده استفاده کنیم و از رهایی حاصل شده نسبت به قید و بندی که دشمنان به صورت ظالمانه و به غلط به بخش اقتصادی ما بسته بودند بهره ببریم.


نعمت زاده با اشاره به اینکه صادرات بخشی از صادرات خارجی نه تنها یک اختیار بلکه یک الزام است، خاطر نشان کرد: نسبت تجارت خارجی به تولید ناخالص داخلی یکی از شاخص‌هایی است که کشورها بر روی آن تمرکز کرده‌اند.


وی در ادامه صحبت‌هایش با اعلام اینکه در سال ۱۳۵۶، ۶۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که چهار درصد کل کشور را در این بخش تشکیل می‌داد، عنوان کرد: علی‌رغم شرایط سخت دوران جنگ و نیز تحریم ظالمانه توانستیم در سال گذشته این نسبت را به ۷۰ درصد برسانیم که شامل ۴۲.۵ میلیارد دلار در بخش صادرات غیرنفتی و ۱۰ میلیارد دلار در بخش خدمات بود، اما باید بدانیم که گذشته ۳۷ سال نیز زمان اندکی نیست و برخی کارشناسان معتقدند باید صادرات کالای غیرنفتی و خدمات ما معادل ۲۰۰ میلیارد دلار باشد.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ستاد اقتصاد مقاومتی تعیین کرده که باید ۱۰ میلیارد دلار به صادرات کالا و خدمات غیرنفتی اضافه شود، گفت: این رقم باید به ۶۸ میلیارد دلار برسد که در شش ماهه نخست امسال ۲۸.۵ میلیارد دلار آن محقق شد. در برنامه ششم توسعه رشد سالانه ۱۵ درصد برای صادرات غیرنفتی لحاظ شده است و ما اگر بتوانیم در سال جاری ۱۰ میلیارد دلار در نظر گرفته شده را محقق کنیم، ۱۰ درصد رشد در این بخش داشته‌ایم.


نعمت زاده همچنین به برخی مسائل و عوامل داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: برخی از موانع و عواملی که در بیرون کشور با آن مواجه بودیم برطرف شده که این‌ها از جمله عوامل منفی محیطی برای صادرات ما بوده‌اند، بخشی از مسائل نیز مربوط به داخل است که شامل دولت، قوای حاکمه، مقررات کشور و نیز دستگاه‌هایی است که وجود دارند. طبق قانون باید ظرف یک ماه مالیات بر ارزش افزوده مسترد شود و نباید بیش از این زمانی برای نگهداری آن صرف شود. مگر صادرات چقدر سود دارد که بخواهیم آن‌را نگه داریم؟


وی با تاکید بر اینکه صادرات باید در اولویت قرار گیرد بیان کرد: یکی از مشکلات موجود مسائل فرهنگی است و ما باید بدانیم که صادرات محور توسعه کشور قرار نگرفته است. باید تصمیم بگیریم که هر واحد تولیدی، صادرات را در دستور کار قرار دهد و رقابت پذیر باشد و با سرمایه گذاری در جهت توسعه صادرات حرکت کند.


وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: صادرات نباید با مانع مواجه باشد. در هیچ جای دنیا نیز شاهد این مسئله نیستیم مگر کشورهایی که پرداخت یارانه دارند و آن‌هم با تصمیمات دیگری در جهت حل مشکل بر می‌آیند.


به گفته وی در بخش صادرات پتروشیمی، سیمان، سرامیک، مصالح ساختمانی کشور موفق عمل کرده و در رتبه‌های بالای جهانی قرار دارد و در سال ۱۳۹۳ در بخش صادرات سیمان با ۲۰ میلیون تن صادرات رتبه اول را کسب کرده‌ایم.


خسروتاج: برای افزایش 10 میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی تلاش می کنیم


«مجتبی خسروتاج» روز پنجشنبه با بیان این مطلب در سالن اجلاس سران و در حضور رئیس جمهوری افزود: صادرات غیرنفتی ایران در شش ماهه نخست امسال، 21.7 میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال، شش درصد رشد داشته است.


وی با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان امانت دار صادرکنندگان، وظیفه دارد، مشکلات آنان را به گوش مقامات عالی کشور برساند، گفت: امیدواریم با اقداماتی که دولت در پیش گرفته مشکلات فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان رفع شود.


خسرو تاج، مقیاس پایین تولید، توانمند نبودن بنگاه‌های کوچک و متوسط در بخش تحقیق و توسعه و نبود قدرت رقابتی در برخی کالاها را مهمترین مشکلات صادراتی کشور دانست و گفت: رقبای جهانی ایران با سود بانکی بسیارکم فعالیت تولیدی می کنند که همین مسئله باعث می شود قیمت نهایی کالای آنها رقابتی تر از کالای ایرانی باشد.


رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه در حال رفع این مشکلات در جلسات شورای عالی صادرات هستیم، افزود: مشکلات مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده از دیگر معضلات بنگاه های اقتصادی کشور در مسیر توسعه صادرات غیرنفتی است.


وی به هزینه بالای حمل ونقل و قیمت بیشتر کالای تمام شده ایرانی بار دیگر اشاره کرد وگفت: شرایط تحریم اجازه امضاء موافقتنامه‌های دوجانبه را به کشور نداد؛ این درحالی است که رقبای جهانی ما از چنین امتیازاتی برخوردارند.


به گفته خسروتاج، در مسابقه جهانی صادرات، نوآوری، قدرت رقابت‌پذیری و دانش بنیان بودن ازجمله مولفه‌های مورد نیاز صادراتی است و رسیدن به افق‌های روشن صادراتی، تلاش دولت و تخصص صاحب نظران این حوزه را می‌طلبد.


وی افزود: صادرکنندگان خواهان برگزاری نشست‌های دوره‌ای با رئیس جمهوری و مسئولان عالی برای رفع مشکلات خود هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب