همه آنچه باید از ورزشگاه بازسازیشده نقش جهان بدانید
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از شهروند، این ورزشگاه میتواند در کنار آزادی به یکی از شاخصترین استادیومهای ایران تبدیل شده و مسابقات بزرگی را در سطح بینالمللی هم میزبانی کند، علاوه بر اینکه رقابتهای تیم فوتبال سپاهان بعد از حدود ١٠سال بار دیگر به این ورزشگاه انتقال پیدا خواهد کرد.
٢٨سال انتظار
کلنگ ساخت ورزشگاه نقش جهان درسال ٦٨ یعنی یکسال بعد از ارایه ایجاد این ورزشگاه با نام ورزشگاه بزرگ به زمین زده شد. ازسال ٧٢ بود که عملیات آغازین ساخت این ورزشگاه توسط مسئولان وقت اصفهان انجام شد و درنهایت درسال ٧٤ خاکبرداری نیز صورت گرفت. فاز نخست این ورزشگاهسال ١٣٨١ افتتاح شد که تا چندسال میزبان بازیهای خانگی تیم فوتبال سپاهان بود. بعد از ٥سال یعنی ازسال ٨٦ فعالیتهای ورزشی در این ورزشگاه تعطیل شد تا فاز دوم به بهره برداری برسد. بعد از اینکه دستگاههای دولتی ازجمله سازمان تربیت بدنی و وزارت ورزش در تکمیل این پروژه به دلیل کمبود بودجه ناکام بودند از ٢سال قبل، مدیریت اجرایی این ورزشگاه برای تکمیل و بهره برداری به مجمتع فولاد مبارکه واگذار شد. با وجود اینکه پایانسال ٩٤ زمان بهرهبرداری از این ورزشگاه عنوان شده بود اما با گذشت ٧ ماه ازسال ٩٥ به نظر میرسد بالاخره ساخت این ورزشگاه که حدود ٦٥میلیارد تومان هزینه در برداشته، به مرحله نهایی رسیده و با وعده مسئولان باشگاه سپاهان، وزارت ورزش و استانداری اصفهان بهزودی با حضور معاون رئیس جمهوری افتتاح میشود.
٧٥هزار نفر ظرفیت
به گفته مسئولان، استادیوم نقش جهان که در دهکده المپیک اصفهان واقع شده، ٧٥هزار نفر جمعیت را در دل خود جای میدهد. طبقه اول این ورزشگاه کار صندلیگذاری آن به اتمام رسیده، ٤٢هزار نفر گنجایش دارد و طبقه دوم نیز بعد از صندلیگذاری به گنجایش ٣٣ هزارنفری میرسد. البته هنوز صندلیگذاری طبقه دوم به اتمام نرسیده و به گفته تابش، قائم مقام باشگاه سپاهان تا زمان افتتاح این پروژه هم به اتمام میرسد. با این وضع بعد از ورزشگاه آزادی که با صندلیگذاری ظرفیتش به ٧٨هزار نفر کاهش پیدا کرده، نقش جهان دومین ورزشگاه با ظرفیت بالای ایران محسوب میشود.
چرخی در داخل استادیوم
مساحت کل ورزشگاه بیش از ١٠ هکتار اعلام شده و جاده اختصاصی بیرون منتهی به نقش جهان به طول ١٣٠٠ متر در ٢ باند طراحی شده است. همچنین این ورزشگاه ٤ ورودی مختلف برای ورزشکاران، تماشاگران، بخش اداری و جایگاه ویژه دارد. زمین چمن طبیعی با زهکشی مجموعا به وسعت ١١هزار متر مربع آماده بهره برداری است و از چند ماه قبل انتظار برگزاری مسابقات را میکشد. پیست دوومیدانی ٨ باندی و استاندارد به مساحت ٦هزار متر در اطراف زمین چمن تعبیه شده است. تونل ماراتن با شیب ٥درصد به طول ١١٠ متر طراحی شده است. دفاتر هیاتهای ورزشی، رختکن اختصاصی داوران، رختکن اختصاصی مربیان، رختکن ویژه چهار تیم ورزشی در دوضلع ورزشگاه، بهداری، اتاق تست دوپینگ و تقلیل وزن، تریا، انتظامات، رختکن ویژه دو تیم معلولین، سرویسهای بهداشتی و انبار از دیگر امکانات پیشبینی شده برای ورزشگاه نقش جهان است.
منهای فوتبال
علاوه بر زمین چمنی که برای برگزاری مسابقات فوتبال در ورزشگاه نقش جهان آماده بهرهبرداری شده است، زمینهای تمرینی و همچنین سالنهای والیبال و بسکتبال نیز در این مجموعه فراهم آمده است. دو سالن والیبال و بسکتبال به مساحت ٧٨٠ مترمربع میتواند میزبان مسابقات مختلف باشد و همچنین سالنهای تمرینی کوچک برای تنیس روی میز و ژیمناستیک دارای امکاناتی همچون سونا و رختکن نیز در ورزشگاه نقش جهان بعد از افتتاح فاز دوم وجود خواهد داشت.
نخستین استادیوم مسقف ایران
یکی از خصوصیات ویژه ورزشگاه نقش جهان که وعده داده شده بعد از افتتاح آن به بهرهبرداری برسد، مسقف بودن آن است. تا به حال هیچ ورزشگاه مسقفی در ایران به بهرهبرداری نرسیده اما در ورزشگاه نقش جهان طراحی این کار انجام شده است. به گفته تابش، قائممقام باشگاه سپاهان ستونهایی برای نصب چادرهای سقفی که جهت پوشاندن سکوها طراحی شده، آماده است و بعد از افتتاح ورزشگاه این چادرهای سقف نیز نصب میشود. نقش جهان در صورت عملی شدن این اقدام میتواند به اولین ورزشگاه مسقف ایران مبدل شود.
انتظارها به سر میرسد؟
با اینکه تمامی مسئولان در روزهای اخیر از افتتاح کامل پروژه نقش جهان در آیندهای خیلی نزدیک خبر دادهاند و حتی هماهنگیها برای حضور معاون رئیسجمهوری نیز در مراسم افتتاحیه انجام شده اما از اصفهان خبر میرسد که همچنان مشکلات برای افتتاح کامل این پروژه وجود دارد. باید دید که بعد از نزدیک به ٣٠سال انتظار مردم اصفهان و اهالی ورزش، ورزشگاه نقش جهان تا یک ماه آینده افتتاح خواهد شد یا خیر، اگرچه تصاویر ارسالی نشان میدهد که این پروژه کار زیادی تا رسیدن به مرحله بهرهبرداری ندارد.
انتهای پیام/