وزیر فرهنگ: دولت تدبیر و امید حامی جریان فرهنگ و هنر است
به گزارش گروه فرهنگی آنا بهنقل از روابط عمومی سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در آیین پایانی سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در تالار وحدت با بیان این مطلب گفت: «من از تضاربِ اشراقِ ایرانی و تئاتر جهانی سخن میگویم. هنرمندانِ جهان کنجکاوِ فرهنگ ایرانزمین هستند و با اندکی پشتکار و تدبیر میتوان گفتمان اصیل صلح و دوستی ایرانیان را با دیگر کشورها به اشتراک گذاشت و همچنین از آنها نکتهها آموخت.»
وی ادامه داد: «گزاف نیست اگر هنر تئاتر را همزادِ آفرینش انسان بدانیم؛ گو اینکه هر پرده از آن، سفری است هیجانانگیز میان خیال و واقعیت؛ رویارویی عالم مجاز است با حقیقت؛ روایت شاعرانهایست از طریقت انسانی؛ و در نهایت، هزارتویی است برای رسیدن به عالم معنا و کمال اخلاقی.»
وی افزود: «تئاتر هنری شریف، اصیل، الهامبخش و عاری از هرگونه مطلقانگاری است؛ و همین گونه است که باید بدان به مثابه ضرورتی اجتماعی و هنری اثرگذار نگریست.»
جنتی گفت: «هنرمند تئاتر آزاداندیش است و از ویژگیهای آزاداندیشی، نقدپذیری است؛ نقدی که مایه رشد و بزرگ شدن است. او نقد را میشنود، عُرف را میپذیرد و به نظر منتقد و مخالف احترام میگذارد اما تحقیر و محدودیت را برنمیتابد.»
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «آزاداندیشی در کشور ما میراث ارزشمند بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) است؛ همو که برای آزادی مجاهدانه تلاش کرد و برای رشد هنر اصیل ایرانی اسلامی، نظرهایی راهگشا ارائه داد. امروز روز اوست یادش را گرامی میداریم.»
وزیر فرهنگ افزود: «نیک آگاهید که جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، هویت تئاتر ایران است که میکوشد منطقیترین تصویر را از کلیت فضای تئاتر کشور در طی یک سال به دست دهد.»
وی گفت: «در این دوره از برگزاری جشنواره حضور بیش از دوهزار هنرمند از سراسر کشور در کنار رقابت گروههای متعدد تئاتری از دیگر کشورها، موفقیت بزرگی است که باید آن را به فال نیک گرفت، به دستاندرکارانش تبریک گفت و در توسعه کمی و کیفی آن کوشاتر بود.»
وی ادامه داد: «باید اعتراف کرد در این سالها چنان که بایسته و شایسته است، حامی این هنر نبودهایم و آن را در مظلومیتش رها کردهایم. از همینرو، از مدیران حوزه فرهنگ و هنر در تمام نهادها میخواهم از یکسو، آستانه تحمل خویش را در شنیدن نقدهای بجا و نابجا ارتقا دهند و از سویی دیگر، بیش از هر زمان حامی و پاسخگوی اهالی تئاتر باشند. تئاتر شایسته بیمهری نیست. باید به نقطهای برسیم که ضوابط جای سلیقهها را بگیرد و جابهجایی افراد تأثیری در روند رو به جلوی تئاتر کشور نداشته باشد. باید همواره با مرور گذشته و ایستادن محکم در حال، آینده را از آن تئاتر ایران کنیم. اقتصاد فرهنگ و هنر نیز باید این حوزه را در نظر آورد و برای آن برنامه داشته باشد.»
عضو کابینه دولت یازدهم گفت: «برگزاری چنین جشنوارهای را تنها در صورتی میتوان موفق دانست که بتوان تئاتر را هرچه بیشتر به میان مردم برد. در حقیقت، قهرمانان اصلی تئاتر خود مردم هستند.»
وی با طرح پرسشی مبنی بر چرایی نهادینه نشدن این هنر شریف در سطح جامعه ادامه داد: «ما سالانه بیش از هزار دانشآموخته تئاتر داریم، اما باید از خود بپرسیم چرا به این هنرِ هزارفن به دیده نیازی اجتماعی و جریانی دائمی در حوزه تحولات فرهنگی نگریسته نمیشود؟ چگونه است که بسیاری از مردم با تئاتر بیگانه اند؟ چگونه میتوان تئاتر را در جامعه نهادینه ساخت؛ به گونهای که فراز و نشیبهای سیاسی در حوزه تعاملات حکومتی بر آن تاثیر چندانی نگذارد؟ پاسخ به این پرسش ها مستلزم آسیبشناسی همهجانبه تئاتر ایران است که بیتردید مجالی بس فراخ میطلبد. این امر را به اهالی دلسوز و کارشناسان جامعه تئاتر وامیگذارم اما به سهم خویش اطمینان میدهم که دولت تدبیر و امید حامی جریان فرهنگ و هنر است و تمام توش و توان خویش را در راستای تحقق پیشنهادها و راهکارهای کارشناسی ارائه شده به کار خواهد بست.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «هنرمندان، سختکوشی و همت عاشقانه شما را نسبت به این هنر دیرپایِ مردمی ارج مینهم و از اینکه میبینم این جشنواره موجب امید، شور و اشتیاق شما بزرگواران شده است به خود میبالم و وظیفه خود را در برابر شما عزیزان سنگینتر میدانم. امیدوارم همواره سربلند و استوار بمانید و چراغ تئاتر را پرفروغتر از همیشه روشن نگه دارید.»
جنتی افزود: «ضمن تبریک به برگزیدگان داخلی و خارجی رشتههای مختلف، و با سپاس فراوان از زحمات دستاندرکاران برپایی این رویداد هنری، سرافرازی، مانایی و رفعت این جشنواره را در دورههای آینده آرزومندم. »
انتهای پیام/