دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هنرمندان ایرانیِ رکورددار در حراج‌های معتبر دنیا

معمولا وقتی اسم «حـراج» می‌آید، تصویر جنس‌های زیرقیمت، فروشگاه‌های شلوغ و صف‌های طولانی جلوی رگـال‌ها و پشت درِ اتاق پروها در پایانِ هر فصلِ سال برایمان زنده می‌شود؛ اما از این تصور عام از حراج که بگذریم، سال‌هاست که در دنیا و چند سالی است که در ایران، «حراجی» های بزرگ و مهمی در حوزه جواهرات، عتیقه، کتاب‌های کمیاب، سنگ‌های قیمتی و آثار هنریِ خاص برگزار می‌شود که اتفاقا هر کالا به بالاترین قیمتِ پیشنهادی فروخته می شود و یکی از مهم‌ترین مسیرها برای ارتباط میان هنر و فرهنگ با اقتصاد است.
کد خبر : 126310

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از خراسان، از سال‌ها پیش آثار تجسمی هنرمندان ایرانی در حراجی‌های معتبر دنیا، حضور چشمگیری داشته اما از حدود ده سال قبل، آثار تعدادی از هنرمندان صاحب‌نامِ کشورمان که برخی از آنها در قید حیات هستند و برخی دیگر نه، حضور پر سر و صداتری نسبت به بقیه آثار در حراجی‌ها داشت.



سهراب سپهری

نخستین حضور آثار سپهری در حراجی‌ها، در حراج اکتبر ۲۰۰۷ موسسه کریستی رقم خورد و اثری بدون عنوان از او در این حراجی با قیمت 79 هزار دلار چکش خورد. از آن سال به بعد آثار زیادی از سپهری در حراجی‌های کریستی، ساتبی و بونامز مبادله شد اما امسال و پس از گذشت چهار دهه از درگذشت وی، جنجالی‌ترین واقعه حراج هنری ایران به نام او رقم خورد و اسم سپهری را به عنوان رکورددار حراج تهران بر سر زبان‌ها انداخت. در این حراج، اثر درختان سهراب‌سپهری 3 میلیارد تومان به فروش رفت!

فرهاد مشیری

فرهاد مشیری، نقاش ایرانیِ ساکن نیویورک، در عین گمنامی برای عموم مردم، چهره‌ای جنجالی در محافل هنری ایران محسوب می‌شود، چراکه لقب گران‌ترین نقاش ایرانی را به دوش می‌کشد. نخستین حضور مشیری در حراج‌های بین‌المللی با تابلوی «نقشه ایران» به سال 2006 و کریستی دبی برمی‌گردد. او با حضورش توانست نظر گالری‌دارها را به کارهایش جلب کند و از آن سال به شکل مستمر، حضوری فعال در حراجی‌ها داشت. روند فروش آثار مشیری به شکل معمول ادامه پیدا کرد تا کریستیِ ۲۰۱۲ و اتفاق پرسروصدای تابلوی «باغ مخفی». در این سال تابلوی «باغ مخفی»ِ او با قیمت شگفت‌انگیز یک میلیون دلار چکش خورد.

محمد احصــایی

محمد احصایی که بیش از ۵۰ سال است در حوزه خوشنویسی، نقاشی و گرافیک فعالیت می‌کند و از پایه‌گذاران سبک نقاشیخط در دوره معاصر ایران است،یکی دیگر از رکوردداران حراج‌های مشهور است که با مجموعه نقاشیخط‍‌های خود اعتباری جهانی یافته است. شروع حضور آثار احصایی از حراج کریستیِ 2007 و فروش 100هزار دلاری تابلوی «اسماءا...» به عنوان گران‌قیمت‌ترین تابلوی نقاشیخط حراج بود و اخیرا تابلوی «رقص آبی»ِ او در حراج تهران، یک میلیارد تومان فروخته شد.

در کنار این هنرمندان، نامِ هنرمندانی مثل «حسین زنده‌رودی»، «بهمن محصص» و هنرمندان جوانی مثل «حامد صدرارحامی» و «افشین پیرهاشمی» هم مثل نگینی در حراجی‌های بزرگ و معتبر دنیا می‌درخشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب