دبیر سندیکای صنعت برق: پیمانکاران برقی بیکارند/ بدهیهای وزارت نیرو اولویت دوم و سوم پیمانکاران هم نیست
پرویز غیاث الدین در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه اکنون ما بر روی بدهیهای وزارت نیرو تمرکز میکنیم، افزود: در شرایطی که کار جدیدی تعریف نمیشود، اگر وزارت نیرو بدهیهای خود را هم پرداخت کند، گرچه میزان بدهی پیمانکاران به همان میزان به بخش های مختلف تسویه میشود اما درآمدزایی جدیدی صورت نخواهد گرفت.
وی تصریح کرد: اصلیترین مشکل صنعت برق همان رکود است و بحث بدهیها اصلا در اولویت دوم و سوم هم نیست.
این فعال بخش خصوصی درباره اعزام هیاتهای خارجی به ایران و مذاکرات صورت گرفته با مقامات وزارت نیرو اظهار کرد: هیچ قراردادی با حضور شرکتهای خارجی در ایران منعقد نشده است. بحث قرارداد با مذاکره و تفاهم نامه متفاوت است. مذاکره انجام میشود اما اینکه آیا این مذاکره به قرارداد تبدیل شود، باید یک مسیر طولانی طی شود. هنوز قراردادی با هیچ شرکت خارجی انجام نشده است.
غیاث الدین ادامه داد: فعالان صنعت برق معتقدند کاری را که شرکتهای خارجی انجام میدهند، پتانسیل آن در تولیدکنندگان داخلی نیز وجود دارد و اگر قرار است خارجیها در ایران کار کنند، بهتر است تکنولوژیهایشان را بیاورند.
وی اضافه کرد: مشکل ما این است که تفاهمنامههای وزارت نیرو با هیاتهای خارجی منتشر نمیشود. البته بعد از گلایه فعالان صنعت بر روی سایت قرار گرفت.
دبیر سندیکای صنعت برق ایران با بیان اینکه در تمام دنیا و کشورهای پیشرفته دولت حمایت بی چون و چرا از بخش خصوصی دارد، تاکید کرد: زمانی که یک مقام ارشد سیاسی وارد کشور میشود، جمع کثیری از داوطلبان و فعلان اقتصادی آن کشور را همراه دارد به امید اینکه از فرصت پیش آمده برای انعقاد قرارداد استفاده کنند؛ اما این موضوع در ایران هنوز جا نیافتاده است.
وی ابراز کرد: در دنیا سیاسیون منافع ملی و بخش خصوصی را بر هر چیزی ارجح میدانند. این در حالی است که در سفرهای هیاتهای سیاسی و اقتصادی به ویژه وزارت نیرو به دیگر کشورها حتی سندیکای صنعت برق از این موضوع خبر ندارد.
غیاث الدین بیان کرد: البته گاهی اتاق بازرگانی در جریان است که ما نیز از آن طریق نماینده سندیکای صنعت برق را در سفرهای مقامات با دیگر کشورها راهی میکنیم.
وی گفت: از طرفی هیاتهای اعزامی که برای مذاکره با مقامات وزارت نیرو هم به ایران میآیند در واقع متشکل از شرکتهای بخشهای خصوصی هستند که باید طرف مقابل آنها شرکتهای داخلی و نه وزارت نیرو باشد؛ وزارتخانه باید تسهیلگر این مسیر و ضامن بخش خصوصی باشد؛ اما این اتفاق کمتر رخ میدهد و گله سندیکای صنعت برق هم همین جاست.
به گفته غیاث الدین، اگر قرار است تفاهمنامهای با کره امضا شود، نمایندگان سندیکای صنعت برق هم باید حضور داشته باشند؛ اگر با یک شرکت و هیات آلمانی مذاکرهای صورت میگیرد، بخش خصوصی نیز به عنوان مشاور وزارت نیرو حضور داشته باشد و گلایه ما در این زمینه است. وگرنه تفاهمنامهها بسیار خوب هم هستند و تردیدی در این زمینه وجود ندارد.
دبیر سندیکای صنعت برق ایران درباره قول وزیر نیرو برای تسویه بدهیهای وزارت نیرو به پیمانکاران تا پایان امسال نیز بیان کرد: امیدواریم مقامات وزارت نیرو بتوانند این وزارتخانه را در دولت بعدی شسته و رفته ونه یک وزارتخانه ورشکسته تحویل دهند. روشهای تسویه بدهی و مطالبات پیمانکاران از وزارت نیرو وجود دارد و این امرغیرممکن نیست.
وی با تاکید بر این که یکی از گزینههای پیش رو برای تسویه بدهیهای وزارت نیرو، اوراق صکوک اسلامی است، تصریح کرد: اوراق صکوک اسلامی گزینه جدیدی نیست و در دنیا نیز از این روشها استفاده شده است. سالهاست که بانک توسعه اسلامی از همین محل تسهیلاتی را به کشورها میدهد که امیدواریم در کشور ما نیز نتیجه مثبت داشته باشد.
غیاث الدین در پایان برای پایان رکود حاکم بر وزارت نیرو با تعریف پروژههای جدید ابراز امیداری کرد و گفت: امیدواریم وزارت نیرو پروژههای جدیدی را تعریف کرده و کارهای جدید نیز با پرداختهای منظم توام باشد. البته نباید این گونه باشد که دوباره پیمانکاران کار کنند و مطالباتشان را دو سال بعد دریافت کنند.
انتهای پیام/