دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دیده شدن نام امام حسین (ع) بر ماه واقعی است یا شایعه؟

مدیر انجمن نجوم اهواز در خصوص شایعه تصویر دیده شده در ماه گفت: این موضوع هیچ پایه علمی و رصدی ندارد.
کد خبر : 125358

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از مهر، خسرو جعفری زاده شایعه به تصویر کشیده شده نام امام حسین(ع) روی ماه را تکذیب کرد و اظهار داشت: این موضوع از دید روانشناسی به اینکه تصویری را در جایی متصور شویم «پاریدولیا» می گویند.


وی افزود: پاریدولیا، یک پدیده روان‌شناختی است که در آن، فرد علایم و یا صداهایی را که ادراک می‌کند به صورت معنادار می‌شناسد. دیدن چهره در ابرها، شنیدن پیام‌های ناشناخته وقتی نوار و یا صدای ضبط ‌شده به‌صورت برعکس پخش می‌شود از جمله اثرات این پدیده روی افراد است.


مدیر انجمن نجوم اهواز گفت: یکی از بارزترین جلوه‌های پاریدولیا، دریافت و تصور نمادها از عکس‌ها، نحوه قرار گرفتن اشیاء در کنار هم یا بافت خاص یک جسم است. این نوع از پاریدولیا، اختصاص به فرهنگ خاصی ندارد و تقریباً در همه کشورها این نوع تلقی‌ها مشاهده شده است.


جعفری زاده خاطر نشان کرد: شب گذشته که همزمان با ایام سوگواری امام حسین (ع) و شام غریبان بود برخی افراد با مطرح کردن موضوع دیده شدن نام امام حسین (ع) جوی عاطفی در فضای مجازی ایجاد کردند.


وی با بیان اینکه این موضوع هیچ پایه و اساس علمی و رصدی ندارد و نخواهد داشت، تاکید داشت: حتی اگر روز بود، امکان داشت این شایعه روی خورشید و یا هر جای دیگری متصور شود.


مدیر انجمن نجوم اهواز افزود : امروزه در ایران شاهد روییدن تعداد بیشماری کانال تلگرامی و سایتهای اینترنتی هستیم که بار علمی نداشته و تنها به شایعه پراکنی مشغول هستند؛ مردم نیز سعی در بالا بردن اطلاعات عمومی خود کنند و به گروه ها و کانالهای نامعتبر علمی بسنده نکنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب