دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دبیر سندیکای صنعت برق: صنعت برق در حال زمین‌گیر شدن است / شرکت‌ها بیکارند

دبیر سندیکای صنعت برق با تاکید بر اینکه متاسفانه صنعت برق کشور با توجه به رکود حاکم بر آن شرایط خوبی ندارد، گفت: حفظ این صنعت یک کار حیاتی و ملی برای کشور است و همه باید کمک کنند تا این صنعت زمین نخورد.
کد خبر : 123510

پرویز قیاس‌الدین در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه در ابتدای انقلاب صنعت برق چه در بخش مهندسی و چه تهیه طرح‌ها وتجهیزات به میزان 95 درصد به خارج از کشوروابسته بود، افزود: اکنون این وضعیت کاملا عکس شده و به همت بخش خصوصی و با حمایت مجموعه برق در وزارت نیرو حدود 95 درصد خودکفایی حاصل شده است.


وی تصریح کرد: اما متاسفانه طی چند سال اخیر شرکت‌ها به علت رکود پتانسیل بالای کاری ندارند چرا که پروژه جدیدی در وزارت نیرو تعریف نمی‌شود و یا کار تعریف شده و واگذار شده به شرکت‌ها بسیار کم است.


قیاس‌الدین عنوان کرد: مشکلات پیمانکاران و شرکت‌های برق تسویه نشدن مطالباتشان از سوی وزارت نیرو نیست بلکه مهم‌تر از آن این است که شرکت‌ها اکنون پروژه و کاری برای انجام ندارند.


وی بیان کرد: از همین رو متاسفانه بسیاری از شرکت‌ها یا در حال تعطیلی و یا در حال تغییر رشته کاری هستند. یعنی تا به امروز تجهیزات را برای صنعت برق می‌ساختند اما اکنون به دنبال تولید قطعه برای خودرو رفته‌اند.


دبیر سندیکای صنعت برق با بیان اینکه بازگرداندن این شرکت‌ها و یا شرکت‌های تعطیل شده به صنعت برق کار بسیار سختی است، ادامه داد: متاسفانه در کشور ما کار تولید و کار مهندسی به لحاظ درآمدی جزو پایین ترین رده‌های کاری است. تولیدکننده باید با بهره بانکی، تولید خود را تحویل دهد و چند ماه و چند سال بعد به پول خود برسد. از سوی دیگر میبینیم یک کار دلالی و واردات چقدر کار پرسودی است.


وی اضافه کرد: حیف است که افراد کارآفرین و فارغ‌التحصیلان ممتاز بهترین دانشگاه‌های ما پس از شروع یک تولید و به راه انداختن یک صنعت و رسیدن به خودکفایی به بن‌بست برسند و کار خود را تعطیل کنند.


قیاس‌الدین گفت: در چند سال گذشته بسیاری از صنایع با توجه به توان بالایشان علی رغم تمامی مشکلات و تحریم‌ها در خارج از کشور به ویژه در کشورهای همسایه توانستند فعالیت خود را ادامه دهند. البته اکنون به دلایل مختلف مانند ناامنی‌ها و یا پایین آمدن شدید قیمت نفت رکود به آن سطح هم رسیده است.


وی خاطر نشان کرد: اگر صنعت برق زمین بخورد، وابستگی‌‌ها دوباره شروع می‌شود؛ با این تفاوت که چند دهه پیش حداقل اگر وابسته وجود داشت این وابستگی به کشورهای اروپایی با تولیدات بسیار با کیفیت بود اما این بار باید به سراغ چین و محصولات بی کیفیت برویم که یقینا عاقبت خوشی را برای صنعت برق و کشور ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب