دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دومین همایش جایگاهداران سوخت کشور مطرح شد؛

بازار رقابتی؛ پیش شرط برندسازی جایگاه‌های سوخت

برندسازی جایگاه‌های سوخت، حرف مشترک مسئولانی بود که در دومین همایش جایگاه‌داران سوخت کشور شرکت کرده بودند.
کد خبر : 121759

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، مرکز همایشهای پژوهشگاه صنعت نفت در حالی میزبان جایگاهداران بود که از یک سو بیژن حاج محمد رضا، رئیس سندیکای جایگاهداران سوخت به عنوان نماینده بخش خصوصی حضور داشت و از سوی دیگر منصور ریاحی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از سوی بخش خصوصی به جمع جایگاهداران آمده بود.


البته این مسئولین برخی ساز موافقت کوک کرده بودند و برخی دیگر بر طبل مخالفت می کوبیدند. اما این موضوع آن‌قدر با اهمیت بود که سایر خواسته ها مانند تعیین کارمزد و افزایش آن و حتی بحث بازرسی از مخازن بنزین جایگاه ها در مرتبه بعدی اهمیت قرار گیرد.


به عقیده بخش خصوصی بحث برندسازی جایگاه ها بدون آنکه در کیفیت سوخت توزیعی تفاوتی وجود داشته باشد، کاری است که از پختگی لازم برخوردار نیست در مقابل دولتی ها در پاسخ به این انتقاد می گویند که برندسازی کیفیت ارائه خدمات در جایگاه های سوخت را افزایش خواهد داد.


در همین رابطه بیژن حاج محمدرضا رئیس سندیکای جایگاهداران سوخت در این همایش گفت: امسال یا تا سال آینده طرح حق العمل کاری جایگزین کارمزد می شود که این امر اتفاق خوبی است اما در باره طرح برندیگ تاکنون اطلاعات و توجیهات لازم به جایگاه داران اعمال نشده است.


به عقیده وی، تا زمانی که تنها عرضه کننده سوخت در کشور شرکت پالایش و پخش باشد برندینگ عملا بی معناست، چرا که برای تحقق این امر توزیع سوخت باید از انحصار این شرکت خارج شده و این بازار رقابتی شود.


وی با اشاره به مشکلات جایگاهداران افزود: صنف جایگاهداران با مشکلات زیادی روبروست و حتی در مواردی برخی از افراد جایگاه داران را به کم فروشی و عرضه بنزین بی کیفیت متهم می کنند.


حاج محمدرضا وظیفه جایگاه داران را تنها عرضه سوخت دانست و گفت: به منطور جلوگیری از تخلف،تلمبه های موجود در پمپ بنزین ها توسط شرکت ملی پالایش و پخش مهروموم شده است و امکان دخل و تصرف در این زمینه وجود ندارد.


وی با انتقاد از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: این شرکت هیچ گونه دفاعی از جایگاه داران در رابطه با این اتهامات نکرده است، جایگاه داران تنها بخش خصوصی هستند که در دهه های متمادی به صورت بی وقفه در کنار دولت سوخت عرضه کرده اند و بر همین اساس لزوم توجه هرچه بیشتر به این صنف بیش از پیش احساس می شود.


رئیس هیات مدیره انجمن صنفی و امکان فروش سوخت کشور با اشاره به برخی مشکلات در بحث کسری مخازن و به تبع آن اعمال جریمه های سنگین به جایگاه داران اظهار کرد: با وجود اینکه تلمبه ها و نازل های عرضه سوخت در جایگاه ها پلمپ شده است در برخی مواقع بازرسان ادعای کسری مخازن چند ده میلیون لیتری را دارند و به همین سبب جریمه های میلیاردی را بر عرضه کنندگان اعمال می کنند.


حاج محمد رضا همچنین در باره نحوه دریافت مالیات از جایگاه داران گفت: پالایش و پخش با اینکه جایگاه داران را جریمه کرده و مبلغ مورد نظر را از آن ها اخذ می‌کند در پایان سال این رقم کسر شده را به دارایی اعلام نکرده و جایگاه داران باید مجددا برای جریمه ها نیز مالیات بپردازند.
توسعه صادرات، برندینگ و توجه به تشکل‌های صنفی مردم نهاد


منصور ریاحی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در پاسخ به شائبه هایی پیرامون امر حق العمل کاری و برندینگ جایگاه ها،گفت: فعال سازی در بخش کارمزد ها صورت گرفته و منابع آن نیز در بودجه دیده شده است و باید در زمینه این تغییرات جایگاه داران به کمک شرکت پخش بیایند.


وی ادامه داد: طرح برندینگ نیز تغییری استراتژیک در راستای انحصار زدایی از فعالیت های توزیعی شرکت پخش فرآورده ها است و باید در آینده ای نزدیک به جای عرضه انحصاری این شرکت،چندین شرکت خصوصی دیگر نیز حضور داشته باشند تا شاهد فضایی رقابتی باشیم.


ریاحی در باره صحبت های جایگاه داران و محور فعالیت های این شرکت اظهار کرد: عمده فعالیت های این شرکت تا پایان سال بر سه محور، توسعه صادرات،برندینگ و توجه به تشکل های صنفی مردم نهاد استوار است.


وی با اشاره به توسعه امر صادرات، گفت: اکنون ظرفیت صادرات این شرکت به 400 هزار بشکه در روز می رسد که طبق برنامه ریزی های انجام گرفته این میزان به 500 هزار بشکه در روز و به عبارت دیگر تا 77 میلیون لیتر در روز افزایش می یابد.


وی در ادامه افزود: سعی ما بر فعال سازی و تبدیل بندر ماهشهر به عنوان قطب و هاب صادراتی منطقه است؛ همچنین نحوه آرایش خطوط را بازطراحی کرده و آن ها را معکوس کردیم تا از حداکثر ظرفیت صادراتی کشور استفاده کنیم.


مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی در پایان تاکید کرد: سعی ما بر کاهش حضور دولت در عرصه پخش و واگذاری هرچه بیشتر آن به بخش خصوصی است که در راستای تحقق این هدف، دولت و وزارت نفت به طور صد درصدی از بخش خصوصی حمایت خواهد کرد؛همچنین جایگاه داران باید از فرصت برندینگ نهایت استفاده را برده و در تحقق این هدف دولت را کمک کنند.


لازم به ذکر است، این همایش سه شنبه شب و با حضور مدیر عامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران،‌ رئیس سندیکای جایگاهداران سوخت کشور و جمعی دیگر از مسئولین در محل مرکز همایش‌های پژوهشکده صنعت نفت و با هدف تجلیل از جایگاهداران برتر و پیشکسوت برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب