حفاری 159 هزارمتر چاه نفت و گاز در خشکی و دریا
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، حمیدرضا خوشایند در این زمینه اظهار کرد: از ابتدای فروردین تا پایان شهریورماه امسال در مجموع ۹۸ حلقه چاه نفت و گاز حفر و تکمیل شده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد چاه ۳۲ حلقه توسعهای- توصیفی، یک حلقه اکتشافی و ۶۵ حلقه تعمیری تکمیلی بوده است، افزود: از این چاهها ۵۵ حلقه در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب حفاری و آماده بهرهبرداری شده است.
خوشایند گفت: از مجموع چاههای پیش گفته ۲۸ حلقه نیز در پروژههای مربوط به شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) در میادین مشترک آزادگان و یاران جنوبی در منطقه غرب کارون حفاری شده است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری افزود: حفاری و تکمیل ۷ حلقه چاه در حوزه عملیاتی شرکت نفت فلات قاره، ۴ حلقه در موقعیت شرکت نفت مناطق مرکزی، ۴ حلقه در حوزه فعالیت شرکت نفت و گاز اروندان و شرکت سروک آذر را دیگر چاههای حفر شده در نیمه نخست امسال برشمرد.
وی با اشاره به جابجایی ۹۷ دکل حفاری در دست کم ۱۰ استان نفتخیز در شش ماه نخست سال، گفت: این عملیات که از سوی مدیریت خدمات شرکت توسط بخش ترابری سنگین این مدیریت صورت میگیرد، نقش مهم و اساسی در شتاب بخشیدن به اجرای برنامههای حفاری در مناطق مختلف کشور ایفا میکند.
خوشایند به حفاری و تکمیل ۲۵ حلقه چاه از ابتدای امسال تاکنون به مدت ۴۴۸ روز زودتر از برنامه تعیین شده از سوی شرکتهای متقاضی اشاره و اظهار کرد: مدت پیشبینی شده برای حفر این چاهها از سوی کارفرما یک هزار و ۵۴۴ روز تعریف شده بود.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری افزود: با تمهیدات بکار گرفته شده و تلاش شبانه روزی متخصصان و کارکنان سختکوش این شرکت در بخشهای عملیاتی و پشتیبانی و تعامل با شرکتهای متقاضی، حفاری این چاهها در مدت یک هزار و ۹۶ روز به اتمام رسید.
وی با بیان اینکه جلوافتادگی عملیات حفاری و تکمیل چاهها از نظر شتاب بخشی در تحقق برنامههای شرکت ملی نفت ایران و افزایش تولید دارای ارزش اقتصادی بالایی است، گفت: این موفقیت همچنین موجب ترخیص زودهنگام دکل و کاربست دستگاه حفاری در موقعیتهای جدید خواهد شد.
خوشایند با اشاره به اینکه این شرکت هم اکنون بخش عمدهای از بازار حفاری کشور را در اختیار دارد، خاطرنشان کرد: ناوگان شرکت ملی حفاری ایران در زمان حاضر متشکل از ۷۵ دستگاه حفاری سبک، سنگین و فوقسنگین خشکی و دریایی است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری افزود: بیش از ۴۰ دستگاه حفاری این شرکت هم اکنون در میادین نفت و گاز در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در چرخه عملیات قرار دارند و مابقی نیز در حوزههای فعالیت شرکتهای مهندسی و توسعه نفت، فلات قاره، نفت مناطق مرکزی، نفت و گاز اروندان، سروک آذر و نفت وگاز پارس مستقر و در حال حفاری چاههای توسعهای، توصیفی، اکتشافی و تعمیری تکمیلی میباشند.
خوشایند با اشاره به تاکید و اهتمام ویژه وزارت نفت در سرعت بخشیدن به اجرای پروژهای توسعهای در میادین مشترک، اظهار کرد: هم اکنون ۱۷ دکل حفاری خشکی و دریایی شرکت در میدانهای مشترک نفتی در غرب کارون در استان خوزستان و استان ایلام و همچنین در فاز ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی در مدار عملیات قرار دارند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری درباره توسعه ناوگان حفاری شرکت نیز توضیح داد: در برنامه سال جاری افزایش دست کم چهار دکل سنگین و فوق سنگین خشکی پیشبینی شده که یک دستگاه آن هم اکنون در مدار عملیات قرار گرفته است، ضمن اینکه تعمیرات اساسی و روز آمدنسازی دکلها در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/