سیدفرید قاسمی: لرستان مهدبزرگان موسیقی است
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی فرهنگ سرای ارسباران ، ابتدا اشکان مرادی و بابک پیمانی (با اجرای دونوازی کمانچه و تمبک)، و مجید عموزاده با(تکنوازی بلوئور)، و همایون پشتدار با (تکنوازی کمانچه و آواز) گرما بخش این محفل شدند.
در ادامه علی اکبرشکارچی پیشکسوت موسیقی با اشاره به گذشته موسیقی لرستان در مفرغ های کشف شده در این خطه که هرروز تعداد زیادی بازدیدکننده از سراسر جهان را به موزه لوور فرانسه می کشاند گفت :یکی از سرپرچم های کشف شده نمایانگر دایره ای با 4 رقصنده است ، دایره نشان ازاتحاد برای دوری از آسیب و تکان دادن دستمال ها نشان دهنده همبستگی ، استقلال وپایکوبی نشان ازعرق و ستایش سرزمین مادری مردم خطه لرستان است .
این استاد موسیقی و پژوهشگر درادامه افزود : آنچه در کتب موسیقی ایران ثبت شده بیشتر تاریخ موسیقی شهری است و بخش عظیمی از آنچه در موسیقی با پژوهش علمی به دست آورده به خطه خرم آباد و لرستان می رسد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ریشه موسیقی محلی به نظرمن موسیقی تک نوازی است و آموزش موسیقی در قدیم عمدتا سینه به سینه و کمی بعد از طریق"نت" انجام می شد و سپس به تکنوازی کمانچه وسرنای استادان علیرضا حسین خانی ، سوزی ژیلا، مومه جوزیپور ،همت علی سالم، پیرولی کریمی، قوچعلی راج ، شاه میرزامرادی که هنوز هم آثارشان برای آموزش به کار می رود اشاره کرد .
شکارچی سه نوع معشیت (کوچ نشینی سردسیر،گرمسیر)، روستایی (یکجانشینی) و شهری را برای لرستان با نوع موسیقی خاص خود ذکر کرد و درادامه یادآورشد: آمیختگی زبان لری و لکی باعث خلق موسیقی نابی شده است که مردم ان را میفهمند و دوستش دارند و پیوستگی نسل جوان را با موسیقی لری با رعایت تکنیکهای فنی موسیقایی و ادبیات لری نویدبخش آیندهای روشن برای موسیقی سرزمین لرستان دانست.
همچنین سید فرید قاسمی در خصوص استاد شکارچی گفت: در رابطه با این استاد موسیقی لرستان به این مطلب بسنده میکنم که سالها پیش در فصلنامه "شقایق" که با استاد شکارچی نوشتم، اورا هنرمندی سرشار از شوق به زیستن شناختم .
قاسمی ادامه داد: استاد فرج علیپور شادیبخش جهان پر از اندوه ما بوده است؛ در یککلام برای سالها تلاش علی پور باید از کلیدواژه نبوغ در ترکیب و تلفیق یاد کرد .
حافظه مطبوعات کشور با اشاره به مشترکات این دو استاد گفت : هر دو زاییده نوروزند، یکی از چم سنگر دیگری و دیگری از زاهدشیر به قلهها رسیدند و نسل پروری خانوادگی وعمومی را با اشاره به آرش ، مسلم ، میلاد وآزاده فرزندان هنرمند آنها از مشترکات دیگر این استادان برشمرد .
قاسمی درخاتمه از بزرگان موسیقی لرستان پیرولی پیر با کرامت موسیقی لرستان ، حسین خانی خان موسیقی لری و امیرقلی امیرموسیقی ، امامقلی پیشوا و شاه میرزا شاه ماهی ، همت علی سالم هم با همت عالی هم سالم، رضا سقایی که به رضای خدا و سقای تشنگان موسیقی لری ،فریدون شهبازیان فریدون فرخ موسیقی لری ، درویش رضا منظمی که درویشانه و راضی در سال های دمشقی به نظم و شاگردی موسیقی لرستان خدمت کرد، ایرج رحمان پور مهربان و بخشنده سروده های خودرا عدالت خواهانه به گوش همه می رساند، محمد میرزا وند میرموسیقی لرستان،داریوش نظری با نظرهای متفاوت در موسیقی لری، استادشکارچی اکبر موسیقی لری و شکارچی درها وآلام این خطه واستاد علی پور گشایش گر موسیقی لری و از میان برنده رنج وغم و اندوه دل ها با صفات در خور وشایسته آنها یاد کرد.
شهرام گیل آبادی رییس مرکز ارتباطات واموربین الملل شهرداری تهران، اساتیدموسیقی درویش رضا منظمی ، ایرج رحمانپور، فریدون شهبازیان، ناصر ایزدی مدیر موسیقی موسسه فرهنگی هنری راد نواندیش، دکتر محسن سلیمانی مدیر فرهنگی هنری منطقه 3 در این برنامه حضور داشتند و در پایان از اساتید موسیقی لرستان علیاکبر شکارچی و فرج علیپور تجلیل شد.
شب دوم این همایش نیز سهشنبه 6 مهرماه از ساعت 20 در این فرهنگسرا انجام خواهد شد، در این شب اساتیدی چون فریدون شهبازیان، درویشرضا منظمی، ایرج رحمانپور حضور خواهند داشت و قطعاتی نیز توسط هنرمندان لرستانی از جمله احسان و امیر عبدی پور، حسن سالم، سلیمان میری اجرا خواهد شد و در پایان از درویشرضا منظمی و ایرج رحمانپور تجلیل خواهد شد.
فرهنگسرای ارسباران در تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا قرار دارد.
انتهای پیام/