چمران: آثار هنری که قرار بود به موزه دفاع مقدس تحویل شود، در انبارها مانده است
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی کتاب «دستان کوچک، نقشهای بزرگ» منتخب نقاشیهای دو دوره مسابقه نقاشی کودکان و نوجوانان با موضوع آزادسازی خرمشهر با حضور مهدی چمران و گلعلی بابایی و جمعی از اهالی ادبیات و فرهنگ در فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی رونمایی شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در این مراسم با اشاره به وجود توأمان جنبهی فرهنگی و حماسی در این کتاب، گفت: هنوز نانوشتهها و ناگفتههای بسیاری از دفاع مقدس باقی است. البته حق مطلب هرگز آنطور که واقعاً بوده امکان توصیف ندارد. آن روحیهها را نه با قلم و نه با فیلم و نه هنرهای تجسمی نمیتوان بهطور کامل به دیگران ارائه و القا کرد، اما میتوان به آن نزدیک شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در زمانی که بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بودم نقاشی های بزرگان جمع آوری شده بود و قرار بود به موزه دفاع مقدس داده شود اما هیچ وقت نشد و در انبارها مانده است. خاطرم هست با آقای ناصر پلنگی تعدادی از نقاشی ها را در موزه خرمشهر به نمایش گذاشتیم وحتی خودمان به تنهایی نورپردازی کردیم سال گذشته که به خرمشهر رفته بودم به موزه رفتم و دیدم همان نقاشی های قدیمی ست و هیچ نو نشده اند انشاا... آثار نو و به روز در نمایشگاه ها به نمایش گذاشته شوند.
مهدی چمران همچنین با یادآوری خاطره دیدار با رهبر معظم انقلاب و تشویق نویسندگان از سوی ایشان به خلق آثار ادبی در حوزه دفاع مقدس، افزود: امیدوارم در مسیر هنر و ادبیات دفاع مقدس که بهترین مضامین و عالیترین نمونههای آثار معنوی و جهانی را دارد، آثاری همچون «دستان کوچک، نقشهای بزرگ» هر چه بیشتر به ثمر بنشیند.
در بخش دیگری از این مراسم گلعلی بابایی، از مدیران باتجربه و نویسندگان پیشکسوت دفاع مقدس گفت: امروزه یکی از راههای انتقال فرهنگ دفاع مقدس همین زبان کودکانه است که برای بچهها قابلهضمتر است. اما متأسفانه در کشور ما برای خلق چنین آثاری زمینه فراهم نیست و متولیان فرهنگی هم کمتر به این موضوع بها میدهند. هنرمندانی داریم که بهسادگی میتوانند فرهنگ دفاع مقدس را به بچهها نشان دهند. کتاب «دستان کوچک، نقشهای بزرگ» مصداق تلاش هنرمندانه برای زنده نگه داشتن یاد حماسه ۸ سال دفاع مقدس رزمندگان است.
همچنین معاون فرهنگی شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، ناشر این اثر، نیز در این مراسم با بیان این که نقاشی یکی از ابزارهای متناقض بیان برای کودک است، گفت: کودکان میخواهند احساساتشان را نسبت به وقایع بیرونی ابراز کنند، از این رو جنگ موضوع اصلی نقاشی بسیاری کودکان نسل گذشته است. نقاشی کودکان جنگ راوی صادق آن چیزی است که بر ما گذشته است. به نظرم این نقاشیها هم ارزش تاریخی دارد و هم واجد ارزش تحقیق و علمی است.
مقیسه افزود: این کتاب یک یادگار است از جانب همهی کسانی که برای انتشارش زحمت کشیدهاند و امیدوارم قدمی باشد در راه جمعآوری نقاشیهای کودکان در طول دوران دفاع مقدس.
انتهای پیام/