تحرکات اخیر سعید جلیلی در ٦٠ روز پرانتقاد
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه اعتماد به تحرکات اخیر سعید جلیلی پرداخت و نوشت: حد فاصل سیاست و اقتصاد را طی طریق میکند. مباحثی که آنقدر به هم پیوند خوردهاند که سرنخ هر کدام را که بگیرید به انتهای آن دیگری ختم میشود. او که شاید هنوز هم رویای حضور در عرصه اجرا را در سر دارد و گویا خود را برای نبردی دیگر در کارزار انتخابات آتی مهیا میکند، گوی سبقت را از همه منتقدان دولت ربوده است. نه به این دلیل که مابقی منتقدان تمایل نداشته باشند در این میان میدانداری کنند. در واقع آنها فرصت سخنرانی را آنگونه که در اختیار کاندیدای ریاستجمهوری سال ٩٢ قرار میگیرد، به دست ندارند تا سهم سعید جلیلی در فاصله هفت ماهه تا برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری از مراسمات و همایشها بیش از سایرین باشد. سهمی که از همین حالا میتوان دلیل واضح و مبرهن آن را دریافت. سعید جلیلی از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم یا بهتر بگوییم از روزی که پرونده هستهای ایران برای رسیدن به یک سرانجام مشخص روی میز وزارتخارجه قرار گرفت، انتقادات خود را علنا آغاز کرد. او که روزگاری خود در مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی، سرپرستی تیم مذاکرهکننده هستهای را در دورهای شش ساله برعهده داشت، از هر فرصتی برای بیان نظرات کارشناسی خود که در قالب انتقادی شکل میگرفت، استفاده کرد. همایشهایی که سعید جلیلی میهمان ویژه آن بود، اگرچه در مراحل نخستین به «کنش»های او در قبال مواضع ایران در برابر کشورهای آن سوی میز مذاکره اختصاص مییافت، اما در ادامه مسیر به «واکنش»های او تبدیل شد. این واکنشها که از زمان اجرایی شدن برجام، بیش از پیش نمود یافته است در ٦٠ روز گذشته نیز با سرعت بیشتری در حال شکلگیری است. او حتی فراتر از نتایج برجام –که در نظرش هیچ است- حرکت کرده و به پاسخگویی به برخی اظهارات مقامات و حامیان دولت میپردازد. شاید مهمترین دلیلی که بتوان برای این امر درنظر گرفت، انتخابات ریاستجمهوری آینده باشد. هرچه باشد او «نامزد پنهان» یک چهره اصولگراست. نامزدی که اگرچه در دوره گذشته تنها چهار میلیون رای اخذ کرده اما این روزها به تحرکات خود سرعت میبخشد تا شاید بتواند بر این تعداد بیفزاید.
سعید جلیلی در تازهترین اظهارات خود، به موضوع جدیدی هم اشاره میکند. «کنسرت»ها برای نخستینبار در سخنرانیهای جلیلی جای میگیرد تا اظهارات او هم در راستای انتقادات سایر چهرههای مخالف قرار بگیرد. البته او برای اعلام این مخالفت هم از مسیر اقتصاد عبور میکند تا بگوید: « مردم مشکل اقتصادی دارند ولی برخی به دنبال کنسرت هستند.» وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برخی سعی میکنند با طرح موضوعهای فرعی اصل داستان را کنار بگذارند، میگوید: «این در حالی است که دیپلماسی صحیح نیاز به تلاش اقتصادی دارد، نباید فراموش کنیم که امروز به امام و شهدا مدیون هستیم زیرا که عزت و امنیت را برای ما برقرار کردند، به همین منظور باید پیام آنها را بفهمیم، کسانی که امروز دشمن را بزک میکنند و جای دوست جا میزنند راه شهدا را دنبال نمیکنند.»
در جنگی بودیم که با دیپلماسی حل نمیشد
نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه و به مناسبت هفته دفاع مقدس، به مباحثی در این خصوص اشاره کرده و گفت: «آنچه در جنگ مهم است این سوال است که وقتی در جنگ حضور پیدا میکنید چگونه بیرون بیایید که موفق باشید؟ ما در شرایطی وارد جنگ شدیم که جنگ داخلی داشتیم، جایی که ١٧هزار نفر از مردم توسط منافقین شهید شدند، زمانی به جنگ رفتیم که رییسجمهور ما بنیصدر خیانتکار بود و پس از آن هم رییسجمهور و نخستوزیر خوب کشورمان شهید شدند، در اصل ما در جنگی قرار داشتیم که با دیپلماسی حل نمیشد، در همین شرایط آنچه در مناسبتهای بینالمللی نیز میگذشت به سود ما نبود.»
وی با اشاره به سخن امام راحل که معروف به منشور روحانیت شد، گفت: «امام راحل فرمودند «ما در جنگ پرده از تزویر جهانخواران برداشتیم، ما در جنگ، دوستان و دشمنان خود را شناختیم، ما در هشت سال جنگ ابهت ابر قدرتها را شکستیم»، در این منشور با کمی دقت میتوان فهمید این سخنان امام خیلی دستاورد مهمی برای ما داشته و این ظلم بزرگی برای ما است که امروزه برخی سعی دارند جای آن دشمن و دوست را جابهجا کنند، میتوان گفت امام راحل این روزها را میدید و برای همین دوست و دشمن ما را مشخص کرد تا کسی امروز نتواند آنها را جای دیگری برای ما جا بزند.
برخی میخواهند در برابر ابر قدرتها سرخم کنند
جلیلی با بیان اینکه اگر ما خودمان را ٣٦ سال پیش جای امام راحل بگذاریم، میگوییم کار نظام تمام است، بیان داشت: با وجود چنین شرایطی است که میبینیم امام راحل توانست هشت سال تمام با اراده مردم کشور را حفظ کند، این در حالی است که امروزه برخی میخواهند قدرتهای شکسته شده توسط امام را دوباره بازسازی کنند، با وجود آنکه امام فرموده بودند «دستاورد جنگ این بود که ما روی پای خودمان ایستادیم»، اما برخی این روزها میخواهند در مقابل قدرتها سرخم کنند و پیشرفت کشور را جز با کمک گرفتن از آنها میسر نمیدانند. وی تاکید کرد: حالا که چنین الگویی برای ما از امام و شهدا به جا مانده است که الگوی صحیحی نیز هست باید گفت این الگو اگر در اقتصاد رخ دهد آیا موفق نخواهیم بود؟ اگر این الگو در تمام موارد زندگی ما رخ دهد چه فوایدی خواهد داشت؟ و آیا ما به قلههای افتخار میرسیم؟
در ادامه سعی کردهایم گریزی به برخی اظهارات چندوقت اخیر سعید جلیلی داشته باشیم. اگرچه اظهارات او که همواره در مخالفت با خط دولتمردان یازدهم بوده از حیز شمارش خارج است اما، آغاز سرعت گرفتن تحرکات او را مبدا قرار دادهایم. ٦٠ روز فعالیت او را بررسی کرده و به اظهاراتی که در این دو ماه اخیر از جانب او صورت گرفته اشاره میکنیم. اظهاراتی که پشتبند همه اتفاقات سیاسی کشور رخ میدهد، از واکنش به سخنان آیتالله هاشمی گرفته تا بحثFATF و مسائلی که در خصوص حقوقهای نامتعارف گریبان این دولت را گرفته است.
انتهای پیام/