ارزش 40 هزار میلیارد تومانی بازار ICT در کشور
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین گشایش نمایشگاه هفدهم تلکام ایران با بیان این مطلب افزود: در این دوره از نمایشگاه شاهد افزایش چشمگیر شرکتهای داخلی و خارجی هستیم.
وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را ایجاد تعامل شرکتهای داخلی با هم و همچنین شرکتهای داخلی با شرکای خارجی دانست و ادامه داد: امید است که خود شرکتها بتوانند در روزهای برگزاری نمایشگاه تعامل موثری با هم داشته باشند و نهایت استفاده را از این نمایشگاه ببرند.
واعظی ادامه داد: سرعت تحول در زندگی امروز بسیار زیاد است این در شرایطی است که تحول صنایع ارتباطی بسیار سریعتر از سایر صنایع خواهد بود از همینرو این مجموعه باید عکسالعملها را با همان سرعت پیشبینی کند.
وی خاظر نشان کرد: صنعت ارتباطات توانسته جایگاه خود را در دنیا تثبیت کند و در همه بخشها مانند اقتصاد، فرهنگ، شرایط اجتماعی و ... تاثیرگذار است بنابراین باید با چشم باز در این مسیر حرکت کنیم.
وی افزود: به دلیل جهانی شدن این صنعت باید نگاه ویژهای به بومیسازی آن داشته باشیم، تاکنون نیز تا آنجا که امکان داشته در این خصوص تلاش کردهایم.
وزیر ارتباطات افزود: برای تولید محصولات بومی باید از پژوهشگران و صنعتگران حمایت شود و همچنین از تجربیات دیگر کشورها نیز بهره ببریم.
وی نیروی انسانی تحصیل کرده را سرمایه کشور دانست و گفت: در سالهای اخیر شاهد نوآوریهای شرکتهای دانشبنیان و جوانان در حوزه ICT بودهایم که مبدأ تحول در این مسیر میباشند.
واعظی ادامه داد: دولت و بخش خصوصی باید از جوانان حمایت کند و همکاری با دانشگاهها و مراکز آموزشی را در دستور خود داریم تا نهایت استفاده را از آن ببریم.
وی ادامه داد: درست است که در ابتدا همکاری با دانشگاه و بخش خصوصی هزینهها را اندکی افزایش میدهد اما در واقع این هزینهها سرمایهگذاری است که در آینده قیمتها را کاهش خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه بومیسازی توجه ویژه همه بخشها را میطلبد، افزود: مهمترین پیام اقتصاد مقاومتی نیز این است تا با واگذاری کارها به بخش خصوصی دولت کوچک و چابک شده و بتواند نقشهای اصلی خود که شامل سیاستگذاری، تصمیمگیری، نظارت و هدایت میشود را انجام دهد. از همین رو باید تلاش کنیم تا همه امور را به مردم و بخش خصوصی واگذار کنیم.
وزیر ارتباطات تصدیگری و خدمترسانی را وظیفه بخش خصوصی دانست و گفت: دولت باید بخش خصوصی را از خانواده خود ببیند و مقاومتی که در بخشهایی از دولت برای حضور بخش خصوصی وجود دارد بسیار خطرناک است.
وی راهکار دیگر اقتصاد مقاومتی را افزایش توانمندیهای علمی و فنی دانست و گفت: در شورای فنی و معاونین تصویب شده که خریدهای خارجی با پیوست فناوری انجام شود تا هر خرید توانمندیهای داخل را افزایش دهد.
وی ادامه داد: همچنین در اقتصاد مقاومتی تاکید شده است خدمترسانی درست به مردم انجام شود و برای مردم کم نگذاریم.
واعظی با اشاره به بهرهبرداری از فاز اول شبکه ملی اطلاعات افزود: این توانمندیها در همه بخشها باید افزایش یابد و در این شبکه به دنبال بزرگ کردن بازار هستیم تا با تولید محتوای داخلی سهم خود را افزایش دهیم.
وی دولت یازدهم را دولت توسعه دانست و گفت: همزمان با روی کار آمدن این دولت مشکلات و محدودیتهای زیادی از دولت پیش به میراث باقی مانده بود که گرفتاریهای زیادی را ایجاد کرد اما با وجود اینها دولت هرگز اینها را مانع توسعه نداست و همه بخشها را توسعه داد.
وی گفت: در ICT باید از همه فناوریهای بزرگ و به روز دنیا استفاده کنیم.
واعظی ادامه داد: امروز شاهد امضای قراردادی ما بین مخابرات استان تهران و اپراتور مدیریت شبکه علمی ایران بودیم که به واسطه آن شبکه علمی کشور را که بخشی از شبکه ملی اطلاعات است راهاندازی کنیم.
وی در پایان به هوشمندسازی مدارس اشاره کرد و افزود: یک مدرسه در استان البرز به عنوان پایلوت در نظر گرفته شده و اگر ظرف یک ماه آینده موفق باشد بقیه مدارس این استان نیز هوشمندسازی خواهند شد.
انتهای پیام/