دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد:

افتتاح پروژه‌های بانکرینگ و سوخت‌رسانی دریا در سال آینده/ ایجاد شبکه بندری برای استفاده حداکثری از ظرفیت سواحل

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر موقعیت استراتژیک دریایی ایران از افتتاح چندین پروژه بانکرینگ و سوخت‌رسانی دریایی در سال آینده خبر داد و ایجاد شبکه بندری برای استفاده حداکثری از ظرفیت سواحل در کشور را ضروری دانست.
کد خبر : 120215

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، چهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی صنایع دریایی صبح امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی، وزیر صنعت معدن و تجارت و صاحب‌نظران و فعالین صنایع دریایی کشور در مصلی امام خمینی (ره) به مدت سه روز افتتاح شد.


عباس‌آخوندی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با تاکید بر اینکه نخستین سیاست در حوزه دریا بین‌المللی کردن و جهانی شدن این بخش است، افزود: از همین رو افزایش قدرت رقابت‌پذیری ایران در سطح جهان برای ما بسیار حائز اهمیت است بنابراین باید توانمندی‌های خود را در تمامی حوزه‌ها ارتقاء دهیم.


وی تصریح کرد: 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل در کشور وجود دارد که باید سهم درخوری از اقتصاد جهانی دریایی را نیز داشته باشیم.


آخوندی عنوان کرد: ایران یکی از بنیان‌گذاران IMO است که به عنوان یک کشور سفید معرفی می‌شود بنابراین اینکه بخواهیم سهم خود را از حمل ونقل دریایی بدست آوریم یک خواسته به حق است.


وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه دریا به تمام حوزه‌های حمل و نقل، مسافر، گردشگری، شیلات، شهرسازی و سکونت در بنادر مربوط می‌شود، ادامه داد: بر این اساس زمانی که صحبت از بنادر به میان می‌آید نباید آن را تنها به حمل و نقل دریایی خلاصه کنیم. در حوزه حمل و نقل علاوه‌بر نوسازی و توسعه بنادر بحث بازاریابی بنادر نیز یکی از موضوعات مهم است که از همین رو بندر چابهار در یک پروسعه توسعه بسیار سریع قرار گرفته است.


به گفته وی ظرفیت کنونی بندر چابهار دو و نیم میلیون تن است که این میزان به زودی به 8/5 میلیون تن خواهد رسید و 403 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای این امر اختصاص یافته است. همچنین دو مشارکت نیز با هندی‌ها برای توسعه بندر چابهار پیگیری شده است.


آخوندی با بیان اینکه در بندر جاسک نیز توسعه ظرفیت در دستور کار قرار دارد، گفت: نوسازی و توسعه بندر امام، بندر خرمشهر و سایر بنادر ایران در جنوب و بنادر دریای خزر در حال پیگیری است.


وی تاکید کرد: باید بتوانیم در کریدورهای جدید معرفی شده تمام ظرفیت‌ها را فعال کنیم؛ از این رو تلاش داریم تا در بندر شهید رجایی از تمامی بازیگران بین‌المللی برای رسیدن به یک بازاریابی گسترده در حوزه بندری کمک گیریم.


وی شبکه کردن بنادر را از دیگر اولویت‌های مورد توجه وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد و افزود: با ایجاد شبکه بندری به دنبال آن هستیم تا از تمام طول سواحل در کشور استفاده کنیم و تنها در چند نقطه خاص متمرکز نباشیم.


وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در تجهیز و اوپراتوری بنادر نیازمند کمک وزارت صنعت هستیم، بیان کرد: می‌توانیم سهم عمده‌ای را در تعمیر و نگهداری کشتی‌ها داشته باشیم که البته تا کنون در این زمینه کم توجهی صورت گرفته و تلاش داریم تا تمامی امکانات لازم برای بازسازی کشتی‌ها را به کار گیریم.


آخوندی با بیان اینکه اکنون تمامی اقدامات لازم برای افزایش توان سوخت‌رسانی دریایی مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: در سال آینده چندین پروژه بانکرینگ در سوخت‌رسانی دریایی را افتتاح خواهیم کرد.


وی ادامه داد: قاعدتاً 5 هزار و 800 کیلومتر سواحل کشور باید کانون‌های تولید برای صنعت باشند که از تمامی صنعت‌گران داخلی نیازمند به اسکله برای تولید حمایت می‌کنیم.


آخوندی با بیان اینکه دو هزار و 450 هکتار پس کرانه‌های بندر شهید رجایی برای سرمایه‌گذاری واگذار شده است، عنوان کرد: تلاش داریم تا به همین میزان پس کرانه به این بندر اضافه کنیم.


وی با تاکید بر اینکه سیاست اصلی ما استفاده از تمامی ظرفیت‌های بنادر است، عنوان کرد: اکنون تمامی بنادر حال تجهیز با ریل هستند که در ادامه سیاست حمل و نقل ترکیبی دریا و ریل، بحث بنادر خشک از جمله بندر آپرین را نیز مطرح کردیم که امکان انجام حمل و نقل گمرکی بدون توقف در بندر را فراهم می‌کند.


وی با تاکید بر اینکه اکنون حمل و نقل مسافر در دریا از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، گفت: فعالیت تجاری در حوزه مسافری دریاها حتی با اختصاص یارانه نیز باید شکل گیرد.


وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه امیدواریم شاهد تحولات خوبی در حوزه دریا باشیم، تصریح کرد: علاوه‌بر بحث دریا و ریل در حمل و نقل ترکیبی بحث دریا و هوا را نیز دنبال می‌کنیم چرا که بهترین فرودگاه‌های کشور باید در بندرعباس، بندر چابهار و سایر بنادر کشور باشند تا حمل و نقل دریا و هوا را نیز داشته باشیم.


وی خاطر نشان کرد: علی‌رغم اینکه گستره سواحل در کشور ما بسیار زیاد است و ایران دروازه ورود تمامی کشورهای آسیای میانه محسوب می‌شود، اما فرهنگ دریایی در کشور ضعیف است بنابراین باید در حوزه آموزش مردم را با دریا آشنا کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب