انتقال 17.5 مترمکعب بر ثانیه فاضلاب تهران با تونل غرب
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، تونل فاضلاب غرب تهران در عمق 34 متری زمین به صورت حفاری تمام مکانیزه توام با اجرای پوشش بتنی محافظت شده در برابر گاز گوگرد برای نخستین بار در کشور توسط شرکت فاضلاب تهران به مرحله اجرا گذاشته شده است.
از اهداف اصلی این طرح میتوان به هدایت و انتقال 17.22 مترمکعبل بر ثانیه فاضلاب تهران، آبرسانی به 50 هزار هکتار زمینهای کشاورزی پایین دست حاصل از تصفیهخانه، ایجاد اشتغال و توسعه اجتماعی و اقتصادی منطقه و جذب سرمایه خارجی به صورت فاینانس از بانک توسعه اسلامی اشاره کرد.
مساحت تحت پوشش این طرح بالغ بر 20 هزار هکتار است و جمعیت تحت پوشش آن به 3.5 میلیون نفر میرسد.
پروژه تونل انتقال فاضلاب غرب تهران از تقاطع آیتالله سعیدی آغاز شده تا خیابان 30 متری جی، بازار مبل یافتآباد و در ادامه بلوار معلم تا ضلع شمالی بزرگراه آزادگان در حاشیه ضلع جنوب شرقی آزادراه تهران-ساوه و محل تصفیهخانه فیروزبهرام ادامه دارد.
تاریخ شروع پروژه تونل انتقال فاضلاب غرب تهران در مهرماه سال 93 بوده و تاریخ خاتمه این قرارداد بر اساس برنامهریزیها مهرماه 96 در نظر گرفته شده است.
طول تونل حفاری مکانیزه این پروژه 9 هزار و 626 متر و طول کل خط پروژه تونل انتقال فاضلاب غرب تهران 10 هزار و 847 متر خواهد بود که به وسیله دستگاه TBM انجام میشود.
TBM (دستگاه حفاری تونل) بهعنوان جایگزینی برای روشهای حفاری و انفجار صخرهها و کندن زمین با دست مورد استفاده قرار میگیرد که مزایایی همچون کاهش تعرض به زمینهای مجاور و ایجاد دیوارهای نرم در تونل را دارند. این دستگاه به صورت قابل توجهی هزینه استرکشی تونل را کاهش میدهد که خود این باعث شده برای استفاده در مناطق به شدت شهرنشین مناسب باشند.
هزینه اجرای تونل فاضلاب غرب تهران که با هدف جمع آوری فاضلاب مناطق مرکزی و غرب آغاز شده، از محل اعتبارات بانک توسعه اسلامی و با اعتباری بالغ بر 880 میلیارد ریال تامین می شود.
انتهای پیام/