عاشقانههای گروه «چارتار» در جشنواره موسیقی فجر اجرا میشود
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از ستاد خبری سی امین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، چارتار از اواسط سال 90 فعالیت خود را با تولید تک آهنگ هایی چون "مرا به خاطرت نگه دار"، "در حسرت ماه"، "باران تویی" و انتشار آنها در فضای مجازی آغاز کرد و مورد توجه اهالی موسیقی قرارگرفت.
این گروه آثار خود را با آهنگسازی و ملودی پردازی آرش فتحی، ترانه سرایی احسان حائری، تنظیم آیین احمدیفر آماده و با صدای آرمان گرشاسبی تولید و ارائه داده است. در این گروه آیین احمدیفر(گیتار ـ الکترونیک)، آرش فتحی (سینتی سایزر)، آرین قیطاسی (آبوا)، نازنین احمدزاده (کمانچه)، بهزاد حسنزاده (کمانچه)، دارا دارایی (گیتار باس)، بردیا امیری (درامز) به عنوان نوازنده حضور دارند و خوانندگی این گروه را آرمان گرشاسبی برعهده دارد..
گروه چارتار در سیامین جشنواره موسیقی فجر قطعه "آشوبم" ، "مرا به خاطرات نگهدار"، "هندسه"، "زن دیوانه"، "عاشقانه تنهاست"، "حرفی بزن"، "کلاغ" و... را اجرا می کند.
قطعات نامبرده از اولین آلبوم گروه چارتار است که با نام "باران تویی" اسفند ماه سال گذشته منتشر شده است. چارتار جمعه 24 بهمن ساعت 18:15 و ساعت 21 در برج میلاد به صحنه میرود.
اجرای قطعات ماندگار
رشید وطندوست در این باره گفت: «شرکت در این جشنواره همواره هنرمندان را در جریان اتفاقات روز دنیای موسیقی قرار میدهد و از تکرار و سکون رها می کند.این جشنواره هرسال اجرا میشود و هرسال مردم بیشتری را با موسیقیهای متنوع آشنا میکند. شرکت در این نوع برنامهها کمک میکند تا هنرمندان در جریان فعالیتهای هر روزه موسیقی در کشور قرار گیرند».
این مدرس آواز کلاسیک در مورد حضور جوانان در جشنواره موسیقی فجر گفت: «این جشنواره بیشترین تاثیر را بر جوانان شرکت کننده دارد. آنها میتوانند تجربه خوبی با اجرا در جشنواره به دست بیاورند و از طرف دیگر بین اساتید،هنرمندان و مخاطبان بیشتر شناخته شوند.وجود هر سبک موسیقی مثل کلاسیک، پاپ، سنتی و محلی برای یک جامعه لازم است. هر سبک موسیقی درنهایت مخاطب خود را جذب می کند و این امر صرفا از طریق آشنایی مخاطب با موسیقی امکان پذیر است. در جشنواره موسیقی فجر به این نکته توجه شده و هرسال با دعوت از گروههای مختلف، موسیقیهای متفاوت را به گوش مخاطب میرساند.»
سرپرست و خواننده گروه موسیقی سهند درباره اجرای این گروه در جشنواره گفت: «گروه سهند در این جشنواره دو قطعه بیکلام اجرا خواهد کرد. «ایران» ساخته آقای محمد سریر قطعه دیگری است که در این اجرا نواخته میشود. «ساری گلین» قطعه محلی آذربایجانی که به دو زبان آذربایجانی و فارسی خوانده میشود، «مالالان» از اپرای آرشین، کیم بیلیر، منیم عزیز شهر، سنده گالماز قطعات آذری این برنامه و قطعه شوق بهار ساخته جهانگیر جهانگیری با شعری از سیمین بهبهانی قطعه دیگری در اجرای ماست.»
گروه سهند ساعت 18:15 روز جمعه 24 بهمن در تالار ایوان شمس به روی صحنه میرود.
دونوازی بربط و پیانو
دونوازی پیانو و بربت یکی از برنامههای بخش جنبی سیامین جشنواره بین المللی موسیقی فجر است که با نوازندگی سامان احتشامی نوازنده پیانو و بربت نوازی مجید ناظم پور روی صحنه میرود.
سامان احتشامی نوازنده پیانو درباره این اجرا گفت: «قبل از هر چیز دوست دارم بگویم باعث افتخار من است که در تنها جشنواره تقریبا حرفهای موسیقی کشورمان یعنی جشنواره موسیقی فجر باسابقه ترین نوازنده هستم و از 30 دوره جشنواره در 23 دوره آن حضور داشتهام. البته من سال گذشته هم این موضوع را بیان کردم اما اینکه باسابقهترین نوازنده حاضر در جشنواره هستم برایم اتفاق خوشایندی است و دوست داشتم باز هم آن را بیان کنم. از سالها پیش که نخستین آلبومم را منتشر کردم تا امروز همیشه علاقه مند بوده ام که یک ساز ایرانی را کنار پیانو قرار دهم تا آنها در کنار هم بنوازند.»
احتشامی درباره قطعاتی که در این اجرا روی صحنه میبرد، بیان کرد: «ما تمرینهای متعددی داشتهایم و سعی کردهایم قطعاتی را انتخاب کنیم که هم مردم آنها را بیشتر بپسندند و هم امکان نشان دادن تکنیک دو ساز در کنار هم فراهم باشد.»
دونوازی بربت و پیانوی مجید ناظم پور و سامان احتشامی دوشنبه 27 بهمن ساعت 21:30 در سالن رودکی برگزار می شود..
گروه کر صبا در جشنواره
گروه گروه کُر «صبا» مشهد با رهبری لادا کافیان عطاریانی و با سرپرستی محمد یوسفی در سیامین جشنواره موسیقی فجر قطعه ای با عنوان «شرقی» را که برای اولین بار در جشنواره اجرا می شود را کنار دیگر قطعاتش می خواند.
محمد یوسفی سرپرست گروه کُر صبا درباره چگونگی تشکیل این گروه، گفت: «سال 1388 گروه ما با نام «آموره» (کسی که عاشقانه موسیقی را ادامه می دهد، ریشه این کلمه اسپانیایی است) کار خود را آغاز کرد و در سال 1392نام گروه را به «صبا» تغییر دادیم.»
او با اشاره به سابقه حضور در جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: «در بیست و پنجمین دوره از جشنواره موسیقی فجر در بخش رقابتی حاضر بودیم. سال گذشته نیز برای حضور در جشنواره موسیقی فجر پذیرفته شدیم و رتبه سوم را در بخش آواز جمعی کسب کردیم. رهبری گروه را لادا کافیان بر عهده دارد که سال گذشته نیز در گروه ما استاد آواز بود. کافیان امسال در کنار رهبری گروه همچنان به عنوان استاد آواز نیز با ما همکاری دارد.»
سرپرست گروه کُر آوازی «صبا» درباره قطعههایی که در جشنواره امسال اجرا میکنند گفت: «قطعههایی از موسیقی دوره باروک با آثاری از «باخ»، دوره رمانتیک با آثاری از «روسینی» به زبان ایتالیایی و مدرن با آثاری روسی و فولک اروپایی به زبان ایتالیایی را در کنار 5 قطعه از آهنگسازان ایرانی اجرا می کنیم.»
گروه کُر «صبا» مشهد با رهبری لادا کافیان عطاریانی و با سرپرستی محمد یوسفی روز دوشنبه 27 بهمن ساعت 21 در سالن برج آزادی به صحنه میرود.
انگیزهای برای اجرای آثار کلاسیک
گروه موسیقی هرمس در بخش رقابتی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی جشنواره موسیقی شرکت میکند. مهسا قربانی که برای اولین بار در جشنواره موسیقی فجر شرکت میکند درباره این باره گفت: «بیشک فستیوالهای موسیقی از جمله فجر، علاوه بر اینکه فضای رقابتی خوبی را بین گروههای مختلف ایجاد میکنند، باعث ایجاد انگیزه بیشتر برای اجرای آثاری در سطح بالاتر از بزرگان موسیقی کلاسیک نیز میشود.»
این هنرمند جوان در بخش دیگری از سخنانش درباره قطعاتی اجرایی گفت: «در انتخاب رپرتوار اجرایی، تنوع دورهای را در نظر گرفتهایم. به همین دلیل پیانو تریوی شماره 3 بتهوون در دو مینوررا به عنوان اثری از دوره کلاسیک، پیانو تریوی گابریل فوره در دو مینور را از دوره امپرسیون و قطعه «گفتگو¬ی پرشور» از دکتر امین هنرمند را به عنوان اثری معاصر انتخاب کردهایم. این قطعه به سفارش گروه هرمس نوشته شده و از طرف آهنگساز به این گروه تقدیم شده است.»
در بخش رقابتی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی سیامین جشنواره موسیقی فجر 6 گروه در تالار رودکی با هم رقابت می کنند. گروه هرمس به سرپرستی مهسا قربانی روز جمعه 24 بهمن ساعت 18:30 در سالن رودکی به صحنه میرود.
تک نوازی پیانو هنرمند آلمانی
رسیتال پیانو «یویا وندت» نوازنده آلمانی در اولین روز جشنواره موسیقی فجر برگزار میشود.در این کنسرت «یویا وندت» قطعاتی از ساختههای خودش و دیگر آهنگسازان همچون ویوالدی، هنری مانچینی، فرانز لیست، ولادیمیر هورویتز،فتس والر، پاول دزموند، آلبنیز، کورساکف و ... را اجرا میکند.
یویا وندت نوازنده پیانو، اهل هامبورگ آلمان است که در آمستردام و نیویورک به تحصیل در رشته جاز پرداخت و کنسرتهایی با ستارههای بین المللی برگزار کرد. او از آغاز هزاره جدید میلادی، جزء نخبگان برگزیده «هنرمندان استاین وی» محسوب میشود که تا کنون بیش از 20 سی دی و دی وی دی به نام خود منتشر کرده و در قالب تور کنسرتهای یک نفره، در سراسر دنیا اجراهایی داشته است. رسیتال پیانو «یویا وندت» 24 بهمن ماه ساعت 21 در تالار وحدت برگزار میشود.
فرصتی برای اجرای استعدادهای درخشان
آوا شادمانی نوازنده جوان ویلن در بخش استعدادهای درخشان این دوره از جشنواره روی صحنه می رود. شادمانی درباره این اجرا گفت: «قصد دارم قطعات مختلفی را روی صحنه ببرم و سخت مشغول تمرین هستم تا بتوانم اجرای خوبی را ارائه کنم.در این اجرا بخشی از آثار باخ از جمله مینور شماره 2 را روی صحنه میبرم. البته قصد داشتم این اجرا را با همراهی یک پیانیست برگزار کنم اما به دلایلی این امکان برای پیانیست مورد نظرم فراهم نشد و به همین دلیل در قالب تکنوازی به اجرا می پردازم.»
این نوازنده جوان که سال گذشته هم در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه رفته است، جشنواره را بهترین فرصت برای جوانان فعال در عرصه موسیقی دانست و اظهار کرد: «جشنواره موسیقی فجر بهترین فرصت برای نشان دادن تواناییهای جوانهای فعال در عرصه موسیقی است، چرا که فرصتی خاص برای اجرا در اختیارشان قرار میدهد، مخاطبان را به این اجرا دعوت کرده و برنامهها را بخوبی به آنها اطلاع رسانی میکند. در نتیجه میتوان در جشنواره اجرایی بدون دغدغهها و نگرانیهای اجرایی داشت.»
آوا شادمانی 24 بهمن ساعت 15 تکنوازی ویلن خود را در سالن رودکی روی صحنه میبرد.
سیامین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به دبیری دکتر حسن ریاحی 24 بهمن تا یکم اسفندماه در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/