موسسه اعتباری آرمان از دریافت خدمات بانکی محروم شد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، برخورد با موسسات اعتباری غیرمجاز یکی از اصلیترین سیاستهای ساماندهی بازار پولی کشور از سوی بانک مرکزی است، با این حال تعداد موسسات اعتباری غیرمجاز فعال در کشور 4 هزار و 500 موسسه تخمین زده میشود که آمار صندوق بینالمللی پول نیز از پنج هزار موسسه غیرمجاز حکایت دارد و حدود 15 تا 20 درصد نقدینگی کشور نیز در اختیار این موسسات است.
از سوی دیگر، با وجود هشدارهای بانک مرکزی هنوز هم برخی از سپردهگذاران نسبت به مجاز یا غیرمجاز بودن موسسعه اعتباری و مالی خود توجهی ندارند و همین امر موجب میشود تا با مشکلاتی روبهرو شوند که شاید حل و فصل آن بازه زمانی زیادی را بطلبد.
از این دست موسسات میتوان به موسسه منحله میزان اشاره کرد که پس از پیگیریهای بسیار در مراجع حقوقی و قضایی در نهایت تعهدات مالی آن به بانک صادرات واگذار شد تا طی مراحلی وجه سپردهگذاران به آنها باز گردانده شود.
این در حالی است که اکنون تنها نام پنج موسسه اعتباری توسعه، کوثر، عسگریه، نور و کاسپین در لیست موسسات اعتباری مجاز بانک مرکزی قرار دارد و باقی موسسات فعال در بازار پولی غیرمجاز هستند که بانک مرکزی نسبت به سپردهگذاری در آنها بارها به مردم هشدار داده است.
هرچند سیاستهای بانک مرکزی بر پایه برخورد با موسسات اعتباری غیرمجاز است، به علت تعدد این موسسات در سراسر کشور، اجرای این سیاست زمانبر خواهد بود.
با این حال بانک مرکزی در بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری هشدار داده تا از هرگونه ارایه خدمات بانکی به موسسات اعتباری غیرمجاز خودداری کنند که در این بخشنامه مشخصا به موسسه غیرمجاز آرمان و تعاونی زیرمجموعه آن یعنی تعاونی البرز ایرانیان اشاره شده است.
از آنجایی که موسسات غیر مجاز در چارچوب ضوابط بانک مرکزی قرار ندارند، این رو از خدماتی همچون حضور در شبکه شتاب یا صدور دسته چک محروم هستند. این موسسات غیرمجاز چنین خدماتی را عموما از بانکها و موسسات اعتباری مجاز دریافت و به مشتریان خود ارایه میکنند که در این بخشنامه بانکها از این اقدام منع شدهاند.
موسسه آرمان مورد تاکید بانک مرکزی با موسسه آرمان ایرانیان که پیش تر فعالیت میکرد و در ادامه با تعاونیهای زیر مجموعه خود ادغام و اکنون با دریافت مجوز بانک مرکزی در قالب موسسه اعتباری کاسپین فعالیت میکند، متفاوت است.
انتهای پیام/