انحراف چشم در نوزادان نارس قابل درمان است
دکتر رضا اسدی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: نوزادانی که نارس (وزن کمتر از 1000 گرم) متولد میشوند برای ادامه حیات نیاز به بستری در بخش NICU (مراقبت ویژه اطفال) پیدا میکنند. هدف اصلی از بستری نوزاد در این بخش زنده نگهداشتن نوزاد با هوش سالم است.
وی افزود: بستری شدن در این بخش میتواند عوارضی مانند فلج پا، دست، انحراف و ... را داشته باشد اما چون هدف اصلی زنده نگهداشتن کودک است نمیتوان با در نظر داشتن این فاکتور از بستری نوزاد در NICU چشم پوشی کرد.
این فوق تخصص استرابیسم در ادامه یادآور شد: برخی از این عوارض مانند انحراف چشم قابل جبران است زیرا در ابتدا که کودک نارس تشخیص داده میشود و در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشود متخصص چشم اطفال نیز معاینات چشمی را انجام میدهد تا در صورت بروز بتوان به موقع اقدامات درمانی را آغاز کرد.
اسدی با بیان اینکه درمان انحراف چشم کودک به دلیل بستری در بخش مراقبتهای ویژه با تجویز عینک و یا جراحی قابل درمان است، خاطرنشان کرد: بر اساس تشخیص و درصد بینایی کودکان تجویزها متفاوت خواهد بود برای مثال اگر درصد بینایی کودک بسیار ضعیف و با عینک قابل درمان باشد از 3 ماهگی عینک تجویز میشود اما گاهی نیز توصیه میشود کودک از 2 سالگی عینک استفاده کند.
وی افزود: اما گاهی وضعیت نوزاد به گونهای است که برای اصلاح انحراف چشم نیاز به جراحی پیدا میکند.
این متخصص چشم پزشکی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد هدف اصلی از بستری نوزادان در بخش مراقبتهای ویژه نجات جان آنهاست و عوارض احتمالی آن برای تمام نوزادان در سراسر دنیا وجود دارد.
اسدی یادآور شد: خدماتی که به نوزادان نارس در کشور ارائه میشود دارای بالاترین کیفیت استاندارد است.
انتهای پیام/