دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1395 - 09:30

نحوه محاسبه کمیسیون در معاملات مسکن

این روزها با تکان خوردن بازار و رونق کم و بیش بخش مسکن، شاید یکی از مهم‌ترین سوالاتی که در ذهن بسیاری از افراد نقش می‌بندد نحوه محاسبه کمیسیون از سوی مشاوران املاک باشد.
کد خبر : 116019

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، آمار معاملات مسکن نشان می‌دهد این بازار در حال خروج از رکود چند ساله خود باشد؛ هرچند آمار خرید و فروش و معامله در اغلب شهرستان‌ها میانگین و معدل کشوری معاملات مسکن را پایین آورده‌اند اما رونق در بازار معاملات پایتخت کاملا مشهود است.


در مرداد ماه امسال 18 هزار و 699 قرارداد خرید و فروش و 22 هزار و 882 قرارداد اجاره منعقد شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه 18 درصد رشد را نشان می‌دهد. همچنین در 12 روز ابتدایی شهریور ماه 6 هزار و 191 قرارداد خرید و فروش و 7 هزار و 930 قرارداد اجاره ثبت شده است که نشان از صعودی بودن روند معاملات در تهران دارد.


البته آمار معاملات در کشور سیر نزولی داشته است به طوری که در سال 94 تعداد 90 هزار و 470 معامله و در سال 95 تعداد 59 هزار و 986 قرارداد خرید و فروش ثبت شده است. در بخش اجاره نیز کاهش آمار معاملات مشهود است اما با توجه به اینکه بازار معاملات عموما از بازار پایتخت تاسی می‌پذیرد بنابراین روند معاملات کشوری نیز همراه با خروج از رکود پیش‌بینی می‌شود.


اما در این میان سوالی که برای اغلب معامله‌گران بازار مسکن اعم از خریدار و فروشنده یا موجر و مستاجر پیش می‌آید این است که باید چه میزان کمیسیون به مشاوران املاک پرداخت کنند.


در معاملات خرید و فروش و یا اجاره میزان کمیسیون مشاوران املاک به سقف ارزش معامله بستگی دارد. در معاملات خرید و فروش تا سقف 500 میلیون تومان سهم مشاوران املاک از کمیسیون معادل نیم درصد از طرفین خواهد بود و در معاملات بیش از 500 میلیون تومان نیز علاوه بر آن نیم درصد، به ازای هر 100 میلیون تومان 25 صدم درصد از طرفین دریافت خواهد شد.


در معاملات اجاره هم کمیسیون مشاوران املاک به میزان یک چهارم اجاره واقعی از طرفین معامله است. به عبارتی در ازای هر یک میلیون تومان اجاره مبلغ 30 هزار تومان به عنوان حق کمیسیون باید به بنگاه معاملات ملکی پرداخت شود.


مشاوران املاک اجازه دریافت هزینه‌ای مازاد بر کمیسیون مورد تائید اتحادیه مشاوران املاک را نداشته و حتی برای دریافت کد رهگیری نیز نباید هزینه‌ای اضافی دریافت شود. بر این اساس هر نوع تخلفات در ارتباط با میزان حق‌الزحمه و کمیسیون و یا کد رهگیری از سوی اتحادیه مشاوران املاک قابل پیگیری است و در صورت وجود شکایت مردم می‌توانند مراتب را از طریق شماره تماس 7334 پیگیری کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب