دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 شهريور 1395 - 15:21
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اعلام کرد

تخصیص خوراک به شرط تکمیل زنجیره تا پایین‌دست

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: روند تخصیص خوراک به واحدهای پتروشیمی از تولید مواد پایه تا انتهای زنجیره محصول تا پایین‌دست پایش می‌شود.
کد خبر : 115570

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از نیپنا، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، اظهارکرد: تقاضاهای جدید جهت صدور مجوز برای ساخت پتروشیمی‌های جدید بطور دقیق و جامع بررسی خواهد شد و امکان تامین خوراک و وجود زیر ساخت‌ها در کنار موقعیت مکانی بر اساس آمایش سرزمین و نیز بررسی مطالعات فنی و اقتصادی از جمله مواردی است که باید مصوب شود.
مرضیه شاهدایی افزود: در بحث تامین خوارک مجوزهای لازم را وزارت نفت بر اساس شرایط موجود و امکان تامین صادر می‌کند و بررسی‌های فنی و اقتصادی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام می‌شود و باید بر این نکته تاکید کرد که متقاضیان ساخت پتروشیمی باید تمام زیر‌ساخت‌های مورد نیاز را دارا باشند.
وی با بیان این که تکمیل زنجیره ارزش یکی از شروط تخصیص خوراک به طرح‌های پتروشیمی است، گفت: تولید محصولات نهایی با هدف جلوگیری از خام‌فروشی و ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر باید به عنوان یک راهبرد از سوی طرح‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی مورد توجه قرار بگیرد تا همگام با دیگر صنایع کشور، صنعت پتروشیمی بتواند مشارکت بیشتری در پویایی اقتصادی کشور ایفا کند.
شاهدایی خاطر نشان کرد: روند تخصیص خوراک به واحدهای پتروشیمی از تولید مواد پایه تا انتهای زنجیره محصول تا پایین‌دست پایش می‌شود و برهمین اساس با سرمایه‌گذار توافقنامه‌هایی امضا و ضمانت‌نامه‌هایی از آنها گرفته می‌شودکه کار را ادامه داده و زنجیره محصولات را تکمیل کنند.
وی افزود: در حال حاضر برخی از سرمایه‌گذاران فقط مواد اولیه تولید می‌کنند. یعنی خوراک را به مواد پایه تبدیل و آن را صادر می‌کنند. این خود نوعی خام‌فروشی در صنعت پتروشیمی است. هرچند این صنعت از خام‌فروشی نفت و گاز جلوگیری می‌کند اما در خود صنعت هم ما باید از این پدیده جلوگیری کنیم.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی چندی پیش با بیان این که پتروشیمی، صنعتی است که نیاز به سرمایه‌گذاری بالایی دارد گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در شرکت ملی صنایع پتروشیمی و برآورد هزینه ها، 55 طرح در این صنعت در حال ساخت است که با بهره برداری از 15 مجتمع تا پایان سال جاری و ابتدای سال آینده، 40 طرح باقی می ماند.
معاون وزیر نفت، سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی 40 طرح جدید را در حدود 20 تا 22 میلیارد یورو دانست و افزود: با تامین اعتبارات مورد نیاز، این طرح ها تا 5 سال آینده به بهره برداری می رسند.
شاهدایی گفت: با توجه به خوراک های موجود در کشور برنامه ریزی بلند مدتی نیز برای این صنعت انجام دادیم. با توجه به راه اندازی فازهای پارس جنوبی، میزان تولید گاز طبیعی کشور بیشتر خواهد شد و در صورت تامین خوراک کافی از سوی پارس جنوبی، اجرا و بهره برداری 28 طرح جدید با مجموع سرمایه گذاری 30 میلیارد یورو در بازه زمانی 10 سال آینده در دستور کار قرار دارد.
شاهدایی افزود: با توجه به این که این حجم سرمایه از داخل کشور قابل تامین نیست، نیاز است تا با ایجاد مشوق هایی از سوی وزارت نفت و مجموعه دولت، راه ورود سرمایه گذاران خارجی به صنعت پتروشیمی هموارتر شود.
وی جذب سرمایه خارجی را امری ضروری برای توسعه پتروشیمی خواند و افزود: در این راه کارهای زیادی انجام شد که از جمله آن می توان به تثبیت 10 ساله نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و تعیین فرمول مشخص برای محاسبه قیمت اشاره کرد.
شاهدایی با بیان این که صنعت پتروشیمی صنعتی انرژی‌بر و نیازمند به آب زیاد است و برای صادرات، لجستیک خاصی را می‌طلبد که هرجا مستقر می‌شود امکان صادرات آن نیز باید مهیا باشد اظهارکرد: به پتروشیمی‌هایی که در داخل کشور ایجاد خواهند شد، خوراک تخصیص یافته گاز طبیعی خواهد بود .


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب