دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در حاشیه همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید

جنتی: سازندگان «رستاخیز» دنبال مسائل مادی هستند/ در مورد کنسرت‌ها عقب‌نشینی نکرده‌ام

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید که عصر روز گذشته (شنبه 13 شهریور ماه) در کتابخانه ملی برگزار شد، به سوالات خبرنگاران جواب داد.
کد خبر : 115379

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، علی جنتی شامگاه گذشته (شنبه 13 شهریور ماه) در حاشیه همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید در کتابخانه ملی در جمع خبرنگاران در مورد عملکردهای وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی گفت: «این دولت در عرصه‌های فرهنگی و هنری به دستاوردهای خوبی رسیده است.»


وی ادامه داد: «ایجاد فضای مناسب برای فعالیت‌های فرهنگی و هنری، ایجاد نشاط و سرزندگی میان اهالی قلم و رسانه، برقراری عدالت فرهنگی در سراسر کشور، چند برابر شدن تولید محصولات فرهنگی از نظر کمی و کیفی، رونق اقتصاد خلاق و اقتصاد فرهنگ و هنر، ارزش پیدا کردن کالاهای فرهنگی و هنری، کمک و حمایت چند برابری از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه و... از جمله این کارها است.»


در خصوص کنسرت‌های موسیقی عقب‌نشینی نکرده‌ام/ رسانه‌ها اینگونه وانمود می‌کنند


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر عقب‌نشینی وی در مورد اجرای کنسرت‌های موسیقی در مشهد گفت: «شما رسانه‌ها هستید که این کار را به عنوان عقب‌نشینی تلقی می‌کنید. کار جدیدی صورت نگرفته است؛ حدود ۱۱ سال است که در مشهد اجازه نداده‌اند هیچ کنسرتی اجرا شود و این چیزی نبوده که تا چند روز قبل اجرا می‌شده و حالا ما پذیرفته‌ایم که اجرا نکنند.»


وی ادامه داد: «در همان لحظه‌ای که گفتیم ما به احترام مرقد مطهر امام رضا(ع) در مشهد فعلا با توجه به شرایطی که وجود دارد، کنسرت اجرا نمی کنیم، به این نکته اشاره کردیم که حتما در سایر شهرهای استان خراسان و نقاط کشور برنامه‌هایمان را طبق برنامه‌هایی که داریم اجرا خواهیم کرد.»


جنتی در ادامه و در پاسخ به این پرسش که وقتی می‌گویید فعلا، یعنی ممکن است در آینده تغییری به وجود بیاید، گفت: «نه. تغییر ندارد. این جزو وظایف ذاتی ما است که بر محتوا نظارت کنیم و این کار را هم می‌کنیم، حال اگر گاهی اوقات دچار برخی مشکلات با مسئولان قضایی می‌شویم، باید آنها را در سایه همکاری، همفکری و همدلی حل و فصل کنیم تا مشکلی پیش نیاید.»


وی همچنین در جواب به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا فیلم «پنجاه کیلو آلبالو» به شبکه نمایش خانگی می‌آید، گفت: «ممکن است این فیلم به شبکه نمایش خانگی بیاید. تابع این است که شورای پروانه نمایش خانگی به این فیلم مجوز بدهد یا خیر.»


سازندگان رستاخیز به دنبال منافع مالی هستند


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا، در خصوص ادعای خسارت عوامل فیلم «رستاخیز» گفت: «آنها شکایت کرده و ادعای خسارت کرده‌اند، ما هم دفاع می‌کنیم زیرا در مورد این فیلم هم مثل سایر فیلم‌ها که گاهی اصلاحیه می‌خورند و بدون هیچ مشکلی اصلاحیه‌ها را اعمال می‌کنند و هیچ مشکلی هم پیش نمی‌آید، تنها یک مورد اصلاحیه دادیم که انجام نشد.»


وی افزود: «آقایان می‌گویند شورای پروانه نمایش مجوز داده بوده، بعد از صدور مجوز در یکی دو سینما هم اکران شده اما شما اکران آن را متوقف کرده‌اید. ما هم می‌گوییم با وجود اینکه فیلم «رستاخیز» از نظر برخی افراد دارای ایراداتی است، همان‌گونه که حوزه علمیه 25 اشکال به آن گرفته بود، ولی ما هیچ یک از این موارد را مورد توجه قرار ندادیم. اما یک اشکال را از روز اول به آنها گفته بودیم، اما آنها خلاف واقع را به ما گفته بودند.»


جنتی شرح داد: «سازندگان «رستاخیز» به ما گفته بودند که نظر مثبت تمام مراجع را گرفته‌اند در حالی که بعدا معلوم شد که نگرفته‌اند.»


وی ادامه داد: «ما تنها موردی را که به عنوان اشکال داریم نمایش چهره حضرت ابوالفضل است که از آنها خواستیم چهره بازیگر این نقش را شطرنجی کرده و یا با هاله نور بپوشانند، اما نپذیرفتند. آقایان هم حاضر نیستند این کار را انجام دهند و هم رفته‌اند شکایت کرده‌اند، حالا دستگاه قضایی باید به این امر رسیدگی کند.»


جنتی در ادامه در مورد رقم 40 میلیارد تومان خسارتی که از سوی صاحبان فیلم مطرح شده و ملزم شدن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط قوه قضائیه به پرداخت خسارت به سازندگان فیلم «رستاخیز» گفت: «اصلا هیچ 40 میلیاردی وجود ندارد. 57 درصد از این فیلم مورد مشارکت کسانی است که اصلا به‌دنبال برگشت پول نیستند. 35 درصد از این 57 درصد را شخصیت‌های خیّر کویتی داده‌اند که من به شخصه جزو کسانی بودم که بیشترین تلاش را کردم تا آنها بتوانند بیایند و به عنوان اسپانسر و حامی به ساخت این فیلم کمک کنند، 22 درصد را هم فرد دیگری تقبل کرده است. نمی‌دانم این افراد برای درصدی که باقی‌مانده به دنبال چه چیزی هستند. من فکر می‌کنم آنها بیشتر به دنبال مسائل مادی هستند تا چیزهای دیگر.»


گزارش از مریم قربانی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب