دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 شهريور 1395 - 12:25

جذابیت محصولات پتروشیمی ایران برای شرکت‌های ژاپنی

روزنامه ژاپن تایمز در گزارشی از منطقه عسلویه و میدان گازی پارس جنوبی، ایران را یکی از تامین‌کنندگان انرژی ژاپن نام برد و از جذابیت محصولات پتروشیمی این کشور برای شرکت‌های ژاپنی خبر داد.
کد خبر : 114942

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از نیپنا، روزنامه ژاپن تایمز گزارش یویچی کوزوکگاوا، خبرنگار خبرگزاری کیودو ژاپن را که به همراه هیاتی از این رسانه به تهران سفر کرده بودند، منتشر کرد. کوزوکگاوا در گزارش توصیفی خود از منطقه عسلویه به خیره‌کنندگی شعله‌های آتش از مشعل‌های گاز، تجهیزات پالایشگاهی مشتمل بر انبوه لوله، شیرفلکه و مخازن ذخیره اشاره می‌کند.


خبرنگار کیودو می‌ویسد؛ منطقه اقتصادی انرژی عسلویه یک پروژه بلندپروازانه برای ایران است که با هدف استفاده از منابع گاز طبیعی پارس جنوبی تاسیس شده است. میدان گازی پارس جنوبی واقع در خلیج فارس در 100 کیلومتری این منطقه قرار دارد و گاز این میدان از طریق خط لوله‌های زیردریایی به عسلویه منتقل می‌شود. این پروژه همچنان در دست اجرا است و شامل چندین مرحله می‌شود.


کوزوکگاوا در ادامه به نقل از یک منبع آگاه در صنعت نفت و گاز ژاپن گفت: با توجه به اینکه ذخایر نفت و گاز ایران یکی از بزرگ‌ترین ذخایر نفتی و گازی جهان است، اگر ژاپن به دنبال متنوع‌سازی منابع تامین واردات انرژی خود باشد، این احتمال وجود دارد که ایران بخشی از این برنامه باشد.


با این حال ایران قادر نبوده است منابع غنی گاز طبیعی خود را در بازار بین‌المللی بفروشد، بخش قابل توجه آن در بازار داخلی مصرف شده است.


با لغو تحریم‌های بین‌المللی به دنبال امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در ژوئیه (تیر-مرداد) گذشته ایران امیدوار است تولید گاز طبیعی خود را افزایش دهد و بخشی از آن را صادر کند.


ایران قصد دارد تولید گازطبیعی خود را در سه سال آینده به حدود روزانه یک میلیارد مترمکعب افزایش دهد درعین حال پروژه‌هایی به ارزش 20 میلیارد دلار را در مدت پنج سال برای کاهش مصرف انرژی داخلی اجرا می‌کند.


با این افزایش تولید برنامه‌ریزی‌شده، ایران امیدوار است به همسایگان خود از جمله عراق، ترکیه و عربستان سعودی گاز صادر کند.


در عین حال «یوئیچی یاماموتو» مشاور بخش خاورمیانه و آفریقا سازمان تجارت خارجی ژاپن در توکیو گفت: اکنون محصولات پتروشیمی ممکن است بیشتر از خود گاز طبیعی برای شرکت‌های ژاپنی جذابیت داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب