سینما آبادان «روز ملی سینما» بازگشایی میشود
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی موسسه بهمن سبز، محمود کاظمی مدیر عامل این موسسه گفت: سینما «آبادان» این شهر که دوازده سال تعطیل بوده در روز ملی سینما به شکل نمادین بازگشایی میشود، پس از آن، در روز شکست حصر آبادان، 5 مهرماه در آیینی ویژه و با حضور مسئولان حوزه هنری، هنرمندان، مدیران سینمایی و مسئولان استانی رسما بازگشایی شده و شروع به فعالیت رسمی میکند.
کاظمی درباره وضعیت سینماهای حوزه هنری گفت: حرکت حوزه هنری برای بازسازی سینماها، احداث سالنهای تازه و ارتقای وضعیت نمایش در سینمای ایران از سالها قبل شروع شده و در یک نمودار منظم و صعودی رو به جلو بوده است. قطعا همه سینماهای این نهاد، کیفیت یکسان ندارند، اما تلاش این مجموعه رساندن همه سالن ها به درجه مطلوب است. این که سینماهای ایران فرسوده و بعضی از آنها متعلق به پنج دهه قبل هستند، شامل کل ناوگان سینمایی این سرزمین میشود و مختص سینماهای زیر نظر حوزه هنری نیست. ندیدن ضعفهای بی شمار مجموعه سینماداری ایران و تمرکز بر ضعف سینماهای حوزه هنری و نادیده گرفتن تلاشها برای ارتقای سیستم نمایشی کشور از سوی حوزه هنری بیانصافانه و غیر حرفهای است.
مدیر عامل موسسه بهمن سبز از سینماهایی که در طی این سالها بازسازی شده نام برد: سینماهای بازسازی شده در این سالها عبارتند از هویزه مشهد که به هشت سالن تبدیل شده، قدس مشهد که به دو سالن تبدیل شده، بهمن سبزوار، عصر جدید گرگان (دو سالن)، سپهر ساری، بهمن آمل (دو سالن)، بهمن قزوین (دو سالن)، هجرت کرج (دو سالن)، بهمن سنندج (سه سالن)، آزادی کرمانشاه، قدس همدان (دو سالن)، بهمن ملایر، استقلال خرمآباد (دو سالن)، سپاهان اصفهان (دو سالن)، بهمن کاشان (سه سالن)، یاسمن شاهین شهر، بهمن شهرکرد، سعدی شیراز، قیام شیراز، بهمن بوشهر (سه سالن)، اکسین اهواز، بهمن اهواز، شاهد تهران (سه سالن)، پیام تهران، استقلال تهران، سپیده تهران (دو سالن)، آزادی تهران (پنج سالن) و دهکده المپیک، بهمن آزادشهر و بهمن بهشهر.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است سینماهایی که به حوزه هنری تحویل داده می شود، معمولا یا تعطیل بودهاند مثل سینما آبادان شهر آبادان که 12 سال فعالیتی نداشته، یا مخروبه اند مثل دو سینمایی که در آبادان به ما تحویل شده. بعضی از این سینماها مثل سینما فلسطین اصفهان قرار بوده ویران شوند و تغییر کاربری بدهند، اما با تلاش بهمن سبز، احیا و به ناوگان نمایشی کشور اضافه شدهاند. سینما فلسطین همدان هم مدتها تعطیل بود و پس از بازسازی توسط بهمن سبز، آغاز به کار کرد. این سینماها، سینماهای فعال و پررونقی نبوده اند با تلاش حوزه هنری و همکاری بعضی از استانداریها، شهرداریها و موسسه سینما شهر که در بخش تامین تجهیزات به ما کمک میکند، وضعیت این سینماها تغییر کرده و قابل استفاده میشوند.
مدیر عامل موسسه بهمن سبز از خرابههایی نام برد که به حوزه هنری تحویل داده شده تا بازسازی شود و به مجموعه سینماهای ایران ملحق شوند: در مشهد دو سینما، در بندرگز، بندر ترکمن، مرند، سراب، اشنویه، ماکو، نقده، سلماس، خوی (سه سینما)، مراغه (دو سینما)، آبادان (دو سینما)، شهرکرد، خرمشهر سینماهایی به حوزه هنری تحویل شده. سینماهایی که عملا شبیه به سینما نیستند و فعالیتی ندارند. سینماهای ایران ساری، فرهنگ ساری، 22 بهمن تبریز، حافظ خرمشهر، حافظ شیراز، آزادی بروجرد، 22 بهمن سیاهکل، فجر رودسر، و فرهنگ ارومیه هم، چنین وضعیتی دارند. این سینماها به حوزه هنری تحویل شده تا بازسازی و احیا شوند.
مدیر عامل موسسه بهمن سبز افزود: در دو سال گذشته موسسه بهمن سبز، بیش از هر موسسه دیگری در بازسازی سینماها تلاش کرده است. بازسازی سینما آفریقای مشهد، فلسطین همدان (سه سالن)، بهار گز، فرهنگ فولادشهر (دو سالن)، فلسطین اصفهان، پیام تهران و شاهد تهران (دو سالن) در این دوران اتفاق افتاده است.
وی گفت: بهمن سبز با وجود بیمهریها همچنان خدمت کردن به مردم شریف ایران را وظیفه خود می داند و طرحهایی بزرگ برای مردم سراسر کشور دارد. ساخت پردیس سینمایی در مراغه، پردیس ایران در شیراز، پردیس بهمن در بجنورد، پردیس هجرت در گنبد و پردیس ایران در ساری از این برنامههاست که قطعا پیگیری خواهد شد و به امید خدا به نتیجه مطلوب خواهد رسید.
کاظمی گفت: حوزه هنری یک ریال بودجه عمرانی ندارد، بازسازیها از محل درآمد سینماها و کمک موسسه سینماشهر در بخش تجهیزات و نیز پشتیبانی استانداریها و شهرداری ها و مشارکت صاحبان صنعت و تجارت انجام میشود. تجهیزات دیجیتال سینماهای حوزه هم با قریب به اتفاق سینماهای دیگر فرقی ندارد و در سطح آن ها است. حوزه هنری، خود را محدود به پایتخت نکرده و کوشیده در کل کشور و برای همه ایرانیان سالن هایی استاندارد و مناسب آماده کند.
مدیر عامل موسسه بهمن سبز گفت: بخشی از فروش خوب سینماهای ایران در سال 95 متعلق به سینماهای حوزه هنری است. این نکته را فراموش نکنیم که جریان بازسازی ها و افزوده شدن تعداد صندلی ها، آمار مخاطبان سینمای ایران را افزایش داده است و تاثیر سینماهای حوزه هنری در این روند صعودی غیرقابل انکار است.
انتهای پیام/