تبلیغات گسترده سوداگران طلاق در فضای مجازی
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از خراسان، تبلیغات طلاق آسان این روزها همهجا رد و بدل میشود، از اطراف دادگاههای خانواده تا پیامک و ایمیلهای ناخواندهای که معلوم نیست منبع انتشارشان کیست. البته چنین تبلیغاتی در شبکههای مجازی نیز کم نیست و برخی مشاوران خانواده را نگران کرده است
چراکه چنین تبلیغاتی بیش از پیش قبح طلاق را ریخته و افراد را به جدایی تشویق میکند. به نظر میرسد شیوع چنین اتفاقات تلخی در جامعه به این دلیل است که برخی مسئولان برای کنترل شرایط آنطور که باید تلاش نمیکنند، چراکه پس از رواج جشن طلاق اکنون نوبت به گرفتن طلاق آسان و تضمینی رسیده است.
این در حالی است که بسیاری از وکلا گرفتن طلاق در کمتر از یک هفته را دروغی بزرگ میدانند، زیرا برخلاف گذشته اکنون باید پروندههای دعاوی ثبت الکترونیکی شود؛ به همین خاطر حدود یک تا دو هفته زمان میبرد تا شعبه رسیدگی به پرونده مشخص و رای صادر شود.
جواد صادقی، مستشار دیوان عالی کشور در گفتوگو با جامجم تاکید میکند که تبلیغات برخی وکلا مبنی بر طلاق آسان و تضمینی تخلف است و باید با چنین افراد فرصتطلبی برخورد کرد.
آنطور که او میگوید هستند افراد فرصتطلبی که جلوی دادگاههای خانواده پرسه زده و برای گرفتن طلاق آسان و تضمینی تبلیغ میکنند.
این در حالی است که رسالت وکلا نیز مانند قضات این است که طرفین دعاوی را به صلح و سازش دعوت کنند.
مستشار دیوان عالی کشور معتقد است اگر زوجینی که تقاضای طلاق میکنند پیش از مراجعه به دادگاه و انتخاب وکیل در کلاسهای مشاوره شرکت کنند، به نوعی راه برای فعالیت عدهای فرصتطلب بسته میشود.
تخلف انتظامی
سرنخ تبلیغات طلاق آسان و تضمینی را که دنبال کنید به افرادی فرصت طلب میرسید که برای دعواهای زن و شوهری کیسه دوختهاند. این بظاهر وکیلها اغلب افرادی جوان هستند که برخلاف پیشکسوتان خود اندک تلاشی برای منصرف شدن زوجهای جوان انجام نمیدهند.
دکتر علیرضا آذربایجانی، نایب رئیس کانون وکلای دادگستری نیز با صراحت میگوید: چنین رفتاری از سوی وکلا به نوعی تخلف محسوب میشود، البته او تاکید دارد که باید به آن تخلف انتظامی گفت.
آذربایجانی میافزاید: در این بین بحث رعایت اخلاق حرفهای مطرح است، زیرا اگر تبلیغات وکلا سبب گمراه شدن عرف عمومی شود، مصداق تخلف انتظامی را پیدا میکند.
به گفته او، طلاق آسان و اخذ طلب تضمینی از این دست تخلفها هستند.
آذربایجانی درباره اینکه کانون وکلا برای کاهش چنین تخلفاتی چه میکند، یادآور میشود: ما در جلسههای عمومی و سخنرانیها به اعضا توصیه میکنیم اخلاق حرفهای را رعایت کنند.
البته او تاکید می کند که مجموعهای از وکلا نیز فعالند که عضو کانون وکلا نیستند، منظور او اعضای دبیرخانه مشاوران قوه قضاییه است. بنابراین باید برای نظارت بر فعالیت و تبلیغات این گروه از وکلا نیز چارهای اندیشیده شود.
وکیل بد، وکیل خوب
با وکلای دادگاه خانواده که همکلام شوید به این نتیجه میرسید بین آنها نیز مانند سایر اصناف وکیل خوب و بد وجود دارد به همین دلیل نباید همه آنها را به یک چشم نگاه کرد ؛چراکه تعداد وکلایی که برای آشتی دادن زوجهای جوان تلاش میکنند نیز کم نیست.
برخی از آنها ز این میگویند که برای آشتی طرفین دعوای طلاق تلاش میکنند، یکی از آنها که دوست ندارد در گزارش نامی از او برده شود، میگوید: بسیاری از وکلا وقتی فردی برای تشکیل پرونده طلاق به آنها مراجعه میکند که مشکلاتشان جدی نیست، پرونده را قبول نمیکنند تا مانع طلاق زوجین شوند.
اما هستند وکلایی نیز که معتقدند آنها مشاور خانواده نیستند به همین دلیل نیازی نیست برای آشتی دادن زوجین تلاش کنند.
وکیل جوان دیگری در این باره میگوید: اکنون شرایط وکالت خیلی بد شده یعنی تعداد وکلا آنقدر زیاد شده که خیلیها با گرفتن مبلغ پایینتر از عرف پروندهها را قبول میکنند؛ به همین خاطر برخی باخودشان میگویند اگر پرونده طلاق را قبول نکنند وکیل دیگری آن را انجام خواهد داد.
محمد عسکری، قاضی دادگاه خانواده نیز معتقد است تبلیغات برخی وکلا با مضمون طلاق آسان و تضمینی به نوعی عوامفریبی است و در نهایت سبب تشدید آسیبهای اجتماعی میشود؛ زیرا فرصت زندگی دوباره را از زوجین میگیرد.
او تصریح میکند: این قبیل وکلا از شرایط افراد سوءاستفاده کرده و دو تا سه برابر حقالوکالهای را که عرف است طلب میکنند.
با توجه به نظر کارشناسان باید تاکید کرد هر چند در برخی مواقع طلاق به عنوان آخرین راهحل باید اتفاق بیفتد، اما تبلیغ برای طلاق آسان به نوعی سبب میشود روند طلاق در کشورمان تسریع شود، زیرا فرصت بازگشت به زندگی را از زوجهایی که دچار سوءتفاهم شده است میگیرد؛ به همین دلیل مسئولان با نظارت بیشتر باید مانع گسترش چنین تبلیغاتی شوند.
قیمت طلاق
وکلا با توجه به نام و شهرتشان حقالوکالههای متفاوتی میگیرند، اما با پرسوجو از چند وکیل میتوان قیمت تقریبی پروندههای طلاق را به دست آورد. آنچه برای وکلا مهم است توافقی بودن یا یکطرفه بودن پرونده طلاق است ؛ چراکه بیدردسرترین شیوه طلاق توافقی است که دستکم بین یک تا دو هفته زمان میبرد.
قیمت این نوع طلاق هم معمولا از یک میلیون تا ده میلیون تومان گزارش شده است، اما وکلا برای طلاقهای یکطرفه قیمت بالاتری پیشنهاد میکنند، در این بین پروندههایی که زوجه تقاضای طلاق را مطرح میکند هزینه بیشتری دارند. قیمت این نوع طلاق نیز از شش تا 20 میلیون تومان برآورد میشود.
انتهای پیام/