دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 شهريور 1395 - 14:04
یک فوق تخصص گوارش و کبد در گفت‌و‌گو با آنا عنوان کرد:

سندروم روده تحریک‌پذیر در زنان شایع‌تر است/ راه‌های بهبود و کاهش علائم

یک فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه سندروم روده تحریک‌پذیر در دهه‌های دوم و سوم زندگی شایع‌تر است، عنوان کرد: استرس و اضطراب عامل اصلی این بیماری است به همین دلیل این سندروم در جوانان به خصوص در زنان شایع‌تر است.
کد خبر : 113894

دکتر محمد جعفر فره‌وش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره سندروم روده تحریک‌پذیر و علائم آن، گفت: سندروم روده تحریک‌پذیر منجر به بروز علائم مختلفی از جمله اسهال، یبوست، اسهال و یبوست به صورت متناوب، نفخ و ... می‌شود که این علائم در افراد مختلف، متفاوت است.


وی با بیان اینکه این بیماری در دهه‌های دوم و سوم زندگی شایع‌تر است، افزود: استرس و اضطراب عامل اصلی این بیماری است به همین دلیل این سندروم در جوانان به خصوص در زنان شایع‌تر است.


این فوق تخصص گوارش و کبد در ادامه یادآور شد: چون علائم سندروم روده تحریک‌پذیر با علائم بیماری‌های مختلف مشابه است و هر فردی تحت تاثیر اضطراب و استرس‌های روزانه به این علائم مبتلا می‌شود به همین دلیل تشخیص دقیق آن نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد.


فره‌وش افزود: زمانی‌که بیماری با این علائم مراجعه می‌کند پزشک در ابتدا باید بروز بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های تیروئیدی، کم‌خونی، وجود خون در ادرار و ... را در فرد بررسی کند اگر زمینه بروز تمام بیماری‌ها منفی بود و بیمار به مدت 12 هفته تا 3 ماه به صورت متناوب درگیر این علائم بود تشخیص به روده تحریک‌پذیر داده می‌شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: به این دسته از بیماران توصیه می‌شود در ابتدا سبک زندگی خود را تغییر دهند برای مثال اگر دچار چاقی و اضافه وزن هستند باید وزن خود را کاهش دهند، تحرک داشته باشند و از مصرف غذاهای چرب به شدت خودداری کنند.


وی با بیان اینکه به این دسته از بیماران توصیه می‌شود به تحرک و شادابی توجه بسیاری داشته باشند، خاطرنشان کرد: مصرف برخی میوه‌ها مانند کلم و کاهو و غذاهایی مانند آش رشته و ماکارونی برای این افراد می‌تواند مضر باشد به همین دلیل به بیماران توصیه می‌شود اگر بعد از مصرف این مواد دچار علائم شدند از مصرف مجدد آن خودداری کنند.


این فوق تخصص گوارش و کبد درباره راهکارهای درمان این سندروم، گفت: اگر تغییر سبک زندگی نتیجه‌بخش نبود داروهای ضد درد و ضد افسردگی با دوز پائین توصیه می‌شود.


وی در پایان با توجه به مصرف برخی گیاهان دارویی، عنوان کرد: این دسته از افراد می‌توانند برای بهبود علائم از نعنا به صورت دم کرده استفاده کنند و یا قرص آن را از مراکز مجاز و دارای تائیدیه سازمان غذا و دارو تهیه کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب