نظر فرانسویها درباره استفاده از «مایو اسلامی»
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از شفقنا، بر اساس یک نظرسنجی که برای روزنامه فیگارو انجام شده، به طور کلی ۶۴ درصد از مردم فرانسه مخالف با لباس شنایی هستند که تمام بدن را می پوشاند. در مقابل تنها ۶ درصد حمایت خود را از این پوشش اعلام داشته اند.
در حالیکه ۳۰ درصد پاسخ دهندگان به پژوهش ایفوپ گفته اند که نسبت به این لباس شنای اسلامی «بی تفاوت» هستند، مخالفت با این نوع جامه از حوزه احزاب فراتر رفته است. اکنون در جامعه فرانسه در میان گروه های سنی مختلف، رویکردهای شدیدا متفاوتی نسبت به بورکینی وجود دارد و جوانان بیشترین حامیان این لباس شنای اسلامی هستند.
مخالفت با بورکینی در میان حامیان حزب جمهوری خواه راست میانه و حزب ملی پیشرو مردمی بالاتر از دیگر احزاب است. ۷۶ درصد از حامیان حزب سارکوزی مخالف این لباس هستند در حالیکه این عدد در میان حامیان حزب ملی پیشرو ۸۶ درصد است.
دیدگاه احزاب چپگرا نسبت به لباس شنای «حلال» متنوع تر است اما اکثریت آنها نیز مخالف آن هستند.
از میان حامیان حزب پیشرو چپ که گرایشات چپ افراطی دارند، ۶۲ درصد اذعان داشتند که مخالف بورکینی هستند.
حمایت کنندگان از حزب چپ گرای میانه سوسیالیست که فرانسوا اولاند نیز از اعضای آن است، کمترین مخالفت را با این لباس شنا دارند. یک اکثریت ۵۲ درصدی از هواداران این حزب مخالف بورکینی هستند، در حالیکه ۴۱ درصد ایشان نسبت به این لباس بی تفاوت هستند.
این پژوهش نشان می دهد که مردان (۶۸ درصد) بیشتر از زنان (۶۰ درصد) با این لباس شنای الهام گرفته شده از فرهنگ اسلامی مخالفت می کنند.
کاتولیک ها (۷۳ درصد) بیشترین مخالفان بورکینی هستند. در مقابل این مخالفت در میان افرادی که خود را لامذهب معرفی می کنند، ۵۷ درصد است.
نتایج یک نظرسنجی که در اوایل ماه جاری منتشر شده نشان می دهد که پس از قتل کشیش فرانسوی، کاتولیک ها در فرانسه نسبت به اسلام بدبین تر شده اند.
در حالیکه تعداد افرادی که اسلام را یک تهدید می دانند در فرانسه ثابت مانده است، موافقت کاتولیک ها با این مساله افزایش یافته است.
نظرسنجی ایفوپ همچنین نشان می دهد که جوانان دیدگاه مثبت تری نسبت به این لباس شنای اسلامی دارند.
در میان پاسخ دهندگان ۱۸ تا ۲۴ ساله، ۲۴ درصد موافقت خود را با بورکینی اعلام داشتند. ۴۶ درصد نسبت به آن بی تفاوت هستند و تنها ۳۰ درصد مخالف آن می باشند.
در مقابل مسن ترین گروه سنی مورد بررسی، بیشترین مخالفان این لباس هستند.
مدیر موسسه ایفوپ خاطرنشان ساخته است که این نتایج مشابه نتایج نظرسنجی انجام شده در ماه آپریل در مورد پوشش چادر و روسری در خیابان های فرانسه است که ۶۳ درصد مخالف آن بودند. بنابراین همانگونه که دو سوم فرانسوی ها مخالف پوشش نمادهای مذهبی در خیابان ها هستند، همین تعداد از افراد مخالف چنین پوششی در سواحل می باشند.
لباس شنای بورکینی که از فرهنگ حجاب اسلامی الهام گرفته شده و بیشتر قسمت های بدن را مستور می سازد، در ده ها شهر در کشور فرانسه ممنوع شده است. بنابر اعلام شهردارانی که این ممنوعیت را اعمال داشته اند، این امر به منظور حفظ نظم عمومی و سکولاریسم کشور فرانسه صورت گرفته است. این اقدام انتقاد گروه های مسلمان را برانگیخته است.
صادق خان، شهردار لندن، ضمن نکوهش این ممنوعیت به Evening Standard گفته است: «فکر نمی کنم این اقدام صحیح باشد. من نمی گویم ما کامل هستیم اما یکی از خرسندی های شهر لندن این است که ما تفاوت ها را تحمل نمی کنیم بلکه به آن احترام می گذاریم، آن را در آغوش می گیریم و از آن تجلیل می کنیم.»
انتهای پیام/