وزیر نفت مطرح کرد؛ حمایت ایران از هر اقدامی برای ثبات بازار نفت/ بار بدهی بیانضباطیهای مالی گذشته بر دوش نفت
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، بیژن زنگنه گفت: ایران در برهم ریختن ثبات بازار نفت نقشی نداشته است، از این رو پس از تحریمها ما اکنون به دنبال احیای سهم خود در بازارهای جهانی نفت خام هستیم.
وی درباره حضور در نشست مجمع بین المللی انرژی با تایید این که در این اجلاس که هفتم و هشتم مهرماه برگزار میشود شرکت خواهد کرد، افزود: زمانی که بیثباتی در بازار ایجاد شد، تولید نفت ایران به زحمت به ٢ میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه میرسید و صادرات نفت کمتر از یک میلیون بشکه در روز بود.
وی تصریح کرد: انتظار ما این است کسانی که ثبات بازار را برهم زدند، بالاترین و اصلیترین مسئولیت را در برگرداندن ثبات به بازار برعهده بگیرند.
زنگنه افزود: ایران برای بهبود قیمت و شرایط بازار نفت خام به همکاری با اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ادامه میدهد، اما انتظار داریم که حق ما برای احیای سهم از دست رفته خود در بازار نفت در نظر گرفته شود.
وزیر نفت تاکید کرد: احیای سهم از دست رفته ایران در بازار نفت، اراده و خواست ملی مردم ایران است.
زنگنه درباره وضع نهایی الگوی جدید قراردادهای نفتی گفت: کمیسیون تطبیق مصوبات مجلس خواهان انجام اصلاحاتی شده است که این اصلاحات صورت میگیرد و پس از تصویب در هیات دولت دوباره به مجلس ارسال میشود.
وی با بیان این که الگوی جدید قراردادی نفت، شرایط عمومی قراردادهاست که نوعی قرارداد بیعمتقابل جدید به شمار میآید، گفت: در جلسه یکشنبه هفته گذشته (٣١ مردادماه) نمایندگان سوالکننده از توضیحات ارائه شده قانع شدند و موافقان هم قاطعانه موافقت خود را اعلام کردند و حمایت مطلوبی از این الگوی جدید قراردادی بعمل آمد.
وزیر نفت یادآور شد: الگوی جدید قراردادهای نفتی که شرایط عمومی است، تنها باید به تصویب هیات دولت برسد و پس از نهاییشدن چارچوب، مدتی زمان صرف تهیه پیشنویس میشود و پس از امضای قراردادها یک نسخه به صورت طبقهبندیشده به مجلس ارسال میشود.
به گفته زنگنه، توسعه میدانهای مشترک و افزایش ضریب بازیافت نفت از میدانهای قدیمی، اولویتهای ما در امضای قراردادهای جدید نفتی خواهد بود.
وزیر نفت درباره طرحهای گازی و پتروشیمی پارس جنوبی با بیان این که تحولی که پیشبینی کرده بودیم اکنون در حال رخ دادن است، ادامه داد: در فازهای پارس جنوبی بخشهای خشکی جلوتر از دریاست و شاید تا چهار سال پیش تصور نمیشد این تعداد از فازها به بهرهبرداری برسند، اما شاهد هستیم که فازهای ١٧ و ١٨، ٢٠ و ٢١ و ١٩ برای بهرهبرداری آماده میشوند.
وی گفت: نصب تجهیزات در بخش خشکی فازهای ١٣، ٢٢،٢٣ و ٢٤ نیز در حال انجام است و به بهرهبرداری نزدیک میشوند.
زنگنه گفت: صنعت نفت میتواند محرک و پیشران توسعه اقتصادی در کشور باشد و تقاضا برای صنایع ایجاد کند به طوری که آنها در پروژههای نفتی فعال شوند.
وزیر نفت با تاکید بر این که صنعت نفت باید در تامین نیازهای کشور و مردم نقشآفرینی کند، ادامه داد: نفت بالاترین حجم درآمد ملی را به نفت واریز میکند بطوریکه پارسال وزارت نفت بابت یارانهها، مالیات بر ارزشافزوده و عوارض فروش فرآوردههای نفت و گاز، ٤٠ هزار میلیارد تومان به خزانه کشور واریز کرد.
زنگنه گفت: این رقم واریزی به غیر از سود سهام و مالیاتهای دریافتی از شرکتها و پولی که بابت فروش نفت خام و میعانات گازی به خزانه وارد میشود، بوده است.
وی درباره ٦ طرح اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت گفت: طرحهای اقتصادی مقاومتی کنونی کوتاهمدت هستند و اهداف کوتاهمدتی دارند.
به گفته زنگنه، نخستین طرح، طرح افزایش تولید از پارس جنوبی است که از آغاز بکار دولت یازدهم تاکنون، تولید گاز از این میدان گازی ١٥٠ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته و تا آخر امسال نیز باید ٨٠ تا ٨٥ میلیون مترمکعب به این رقم اضافه شود؛ با تحقق این اهداف تا پایان امسال یا اواخر سال آینده، برداشت ما از پارس جنوبی با قطر برابر میشود.
وزیر نفت ادامه داد: برای تکمیل فاز ١١ پارس جنوبی و برداشت نفت از لایه نفتی این میدان مشترک، از الگوی جدید قراردادی نفت استفاده میکنیم.
وی گفت: دومین طرح کوتاهمدت اقتصاد مقاومتی، افزایش برداشت نفت خام از میدانهای مشترک غرب کارون است که در زمان آغاز بکار دولت یازدهم، تولید از این میدانها حدود ٧٠ هزار بشکه در روز بود و اکنون بیش از سه برابر شده و به ٢١٥ هزار بشکه در روز رسیده است.
زنگنه ابراز امیدواری کرد که تولید نفت از میدانهای مشترک غرب کارون تا پایان امسال به ٢٨٠ هزار بشکه در روز برسد.
وزیر نفت، طرح سوم را ارتقای توسعه و فناوری در بخش بالادستی بویژه نفت برشمرد و گفت: در این باره ما برای توسعه ٢٠ میدان شامل ٥٢ مخزن نفتی با ٩ دانشگاه و مرکز پژوهشی کشور توافقنامه امضا کردهایم.
وی درباره طرح چهارم گفت: بهرهبرداری از فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس یکی دیگر از طرحهای کوتاهمدت اقتصاد مقاومتی به شمار میرود که امیدواریم اواخر امسال راهاندازی شود.
وزیر نفت طرح راهاندازی ١٢ مجتمع پتروشیمی را پنجمین طرح اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: فکر میکنم امسال بیشتر این طرحها به بهرهبرداری میرسد؛ پتروشیمی پردیس تا چند ماه دیگر آماده بهرهبرداری میشود و پتروشیمیهای کاویان، تخت جمشید، پلی استایرن، انتخاب و متانول کاوه تقریبا آماده هستند.
وی بر توسعه صادرات گاز نیز تاکید کرد و گفت: ایران برای صادرات گاز به عراق آماده بود، اما طرف عراقی آماده دریافت نبوده است.
وزیر نفت درباره گم شدن نفتکش در دولت گذشته، این اتفاق را در نتیجه تحریمها عنوان کرد و افزود: فردی یونانی قراربود نفتکشهایی به نام خودش برای ما خریداری کند که پول را گرفت و سپس مشکلی درتحویل بروز کرد و پول را پس نداد؛ البته با ترفندی وی به ایران آورده وبازداشت شده است.
وی یادآور شد: بسیاری از پولهای ما در دوران تحریم رفته است؛ این اتفاقها در جابجایی پولها رخ داده است.
زنگنه با اشاره به نمونههایی در این زمینه گفت: در کره جنوبی پولهای ما با ١٧ درصد و در چین با ١٠ درصد ریزش جابجا میشده است، به طوریکه به ازای یک میلیارد دلار، ٩٠٠ میلیون دلار دریافت میکردیم.
وزیر نفت در این باره گفت: ما اطلاع نداریم که این پولها و ریزشها کجا و به جیب چه کسانی میرفته است و چه هزینههایی داشته؛ اما متاسفانه ملت ایران این هزینهها را پرداخت کرده است.
وی با اشاره به این که ما در چین هنوز ریزش پول داریم، گفت: امیدوارم به دنبال سفر اخیر وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان به چین، این مشکل حل شود.
زنگنه با بیان این که در نفت پروندهای گم نشده است و ما هم دنبال گمکردن آنها نیستیم، گفت: ما پرونده بابک زنجانی را دنبال کردیم و پروندههای دیگری مانند خرید دکل از چین معروف به دکل گمشده و خریدهای مشابه دیگری که بوده است، به قوه قضاییه تحویل دادهایم.
وی ادامه داد: پروندههایی هم مانند خرید قیر بوده است که نزدیک به ٣٠٠ میلیارد تومان از پول کشور هنوز بازنگشته و این پروندهها در حال پیگیری است.
وزیر نفت با بیان این که برخی پروندهها نیز ناشی از بیانضباطی است که البته بیانضباطی خود زمینهساز فساد است، یادآور شد: متاسفانه بیانضباطیها فراوان بوده است و پرداختهای بیحساب و کتاب به پیمانکاران، برای ما بدهیها و هزینههای زیادی به بار آورده است.
وی گفت: برخی پروندهها ناشی از بیانضباطی بوده است و برخی نمیخواستند پولها را بازگردانند که البته برخی موارد به دلیل تحریمها رخ داد؛ چون نمیتوانستیم از فروشندههای دست اول خریداری کنیم.
انتهای پیام/