دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 شهريور 1395 - 10:08

وزیر اطلاعات: تکرار مسأله فیش های حقوقی تنها ضربه به دولت نیست، ضربه به نظام است

وزیر اطلاعات با تأکید بر اینکه مصلحت‌اندیشی در مبارزه با فساد ضربات بیشتری به اقتصاد وارد می‌کند، در این حال گفت: برخی در پرداختن به موضوع فیش‌های نجومی در پی اطلاع‌رسانی نبودند بلکه می‌خواستند ذهنیت مردم را نسبت به دولت خدشه‌دار کنند.
کد خبر : 112503

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام سید محمود علوی که به مناسبت هفته دولت مهمان برنامه نگاه یک بود با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که صحت، تندرستی و سلامت و دیگری امنیت را دو نعمت ناشناخته برای انسان دانستند، افزود: دولت یازدهم در عرصه سلامت و امنیت خدمات برجسته ای داشته است به گونه ای که در زمینه سلامت در جهت کاهش هزینه درمان مردم، بیمه و برنامه سلامت را تنظیم و اجرا کرد و در خصوص مسئله امنیت هم با محوریت وزارت اطلاعات بین دستگاه هایی که در زمینه امنیت تأثیرگذار هستند، همدلی، هم افزایی و هماهنگی بسیار خوبی به وجود آمده است.


وی گفت: هم‌اکنون میان نیروهای نظامی، انتظامی، قضایی و ستادهای بالادستی مانند شورای عالی امنیت ملی و مدیریت سیاسی کشور یعنی استانداران، فرمانداران و به طور کلی وزارت کشور پیوند بسیار مؤثری در ایجاد امنیت وجود دارد.


وزیر اطلاعات در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر اینکه دشمنان کشور با تبلیغات سعی دارند با وجود دستگاه‌های متعدد امنیتی، محملی برای ایجاد اختلاف استفاده کنند، درباره چگونگی شکل گیری همکاری ها میان دستگاه های امنیتی کشور، افزود: طبیعی است که دشمنان اسلام تلاش کنند از هر ابزاری برای ایجاد تفرقه و چند دستگی میان نیروهای نظام و دستگاه های کشور اقدام کنند، از این رو، این هوشیاری را می‌طلبد که در زمین دشمن بازی نکنیم.


هم‌اکنون این هوشیاری در میان دستگاه های تأثیرگذار بر امنیت جامعه وجود دارد زیرا همه دستگاه‌های اشاره شده سربازان یک فرمانده هستند، همه سربازان مقام معظم رهبری فرمانده کل قوا هستیم و در پرتو هدایت های ایشان، ترفندهای دشمن کوچکترین تأثیری نداشته است.


علوی تأکید کرد: به این ترتیب روز به روز پیوند ما با سایر دستگاه های اثرگذار در امنیت، محکم‌تر و منسجم‌تر شده است به نحوی که در موارد متعددی مقام معظم رهبری از این پیوند مهربانانه و همکاری میان دستگاه های اطلاعاتی ابراز خوشحالی کرده اند.


دشمن نمی تواند نقشی در زمینه اختلاف میان دستگاه های هوشمند اطلاعاتی، قضایی، انتظامی و نظامی کشور ایفا کند. به یاری پروردگار این وحدت روز به روز محکمتر خواهد شد و حاصل این انسجام و همدلی به تعبیر مقام معظم رهبری، امنیت بی بدیلی شده که در این دنیای پر آشوب بر کشور عزیزمان حکمفرماست

وی با تأکید بر اینکه دشمن نمی تواند نقشی در زمینه اختلاف میان دستگاه های هوشمند اطلاعاتی، قضایی، انتظامی و نظامی کشور ایفا کند، افزود: به یاری پروردگار این وحدت روز به روز محکمتر خواهد شد و حاصل این انسجام و همدلی به تعبیر مقام معظم رهبری، امنیت بی بدیلی شده که در این دنیای پر آشوب بر کشور عزیزمان حکمفرماست.


وزیر اطلاعات با بیان اینکه امروز دشمن همه توان خود را ضد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته است، گفت: سرویس های امنیتی کشورهای متخاصم همه امکانات مالی و تجهیزاتی‌شان را بسیج کرده‌اند تا به امنیت کشورمان ضربه بزنند اما تاکنون با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان (عج) و همکاری سایر دستگاه های اثرگذار در امر امنیت، دشمن همواره ناکام مانده است و همه تروریست هایی که ضد کشور اقدام کرده اند تحت اشراف اطلاعاتی قرار گرفته‌اند.


برخی از آنها به هلاکت رسیده و بازداشت شده اند که ما از هر 10 مورد یک مورد را به مردم اطلاع رسانی می کنیم، برای اینکه نمی خواهیم با خبر بازداشت عناصر تروریستی مردم تشویش شوند.


علوی افزود: در اشکال مختلف به تروریست ها پیام داده ایم که خیال اقدامات ضد امنیتی را در ایران از سرتان بیرون کنید زیرا ایران مانند کشورهایی نیست که در آن دست به جنایت می زنید و خون مردم را به زمین می ریزید، ایران چشمان بیداری دارد که از امنیت مردم حراست و حفاظت می کند.


وی با بیان اینکه 160 میلیون چشم از امنیت کشور مراقبت می کنند، بر نقش مؤثر مردم در زمینه تأمین امنیت کشور تأکید کرد و گفت: مردم با هر مورد مشکوکی که مواجه می شوند بلافاصله با سامانه 113 به عنوان تلفن ستاد خبری وزارت اطلاعات تماس می گیرند و تا کنون اطلاعاتی که توسط مردم دریافت شده در بسیاری از موارد برای ما راهگشا بوده و متوجه جریان های امنیتی کرده است.


وزیر اطلاعات افزود: به واسطه همکاری مؤثر میان دستگاه های امنیتی، عملاً رادار اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران نقطه کور ندارد و همپوشانی و اشراف کامل نتیجه این همدلی ها است.


ما از هر 10 مورد بازداشت و هلاکت یک مورد را به مردم اطلاع‌رسانی می کنیم، برای اینکه نمی خواهیم با خبر بازداشت عناصر تروریستی مردم دچار تشویش شوند

علوی در ادامه به نقش سپاه پاسداران و عملیات قرارگاه حمزه (ع) در انهدام و هلاکت یک تیم عملیاتی از حزب منحله دموکرات در غرب کشور اشاره کرد و گفت: در جنوب شرق کشور هم متوجه شدیم به سمت دو مکان امنیتی- انتظامی تونل هایی حفر می شود که با اشراف اطلاعاتی بر هدف تروریست ها مسلط شدیم و با همکاری نیروی انتظامی زیر ضربه عملیاتی قرار گرفتند و همه عوامل آنان دستگیر شدند.


وزیر اطلاعات گفت: با همکاری یگان ویژه نیروی انتظامی موفق شدیم ابوعائشه کردی فرمانده تیپ موصل داعش را به هلاکت برسانیم و 9 نفر از همدستان وی را بازداشت و از پای درآوریم.


حجت الاسلام سید محمود علوی افزود: در این عملیات که به تازگی در غرب کشور صورت گرفت توانستیم با همکاری سپاه پاسداران و نیروهای ویژه نیروی انتظامی علاوه بر انهدام گروه تروریستی، وسایل و امکانات بسیاری از جمله سلاح، مواد منفجره و ابزارهای ارتباطی و ساخت بمب را از آنان کشف و ضبط کنیم و این پیوند مردم، نیروهای نظامی و انتظامی با وزارت اطلاعات باعث شده است مجالی برای تروریست ها باقی نماند.


وی درباره برنامه ها و اقدامات دولت برای معیشت مردم و کاهش هزینه‌های آنان و اینکه آیا اهتمام کاملی در این باره از سوی دولت صورت گرفته است، گفت: مگر می شود دولت به فکر دارو و درمان مردم باشد اما به فکر معیشت آنان نباشد، در واقع مسئله معیشت مردم یکی از اصلی ترین دغدغه های دولت یازدهم است.


وزیر اطلاعات افزود: بر اساس برنامه های دولت، تا کنون در جهت کاهش نرخ تورم اقدامات زیادی انجام شده، تورم از 46 درصد به زیر 10 درصد آمده اما ممکن است برای بسیاری که با مسائل اقتصادی آشنا نیستند این موضوع محسوس نباشد، اگر مروری بر قیمت‌هادر 10 سال گذشته داشته باشیم برای مثال در سال 85 قیمت اجناس اساسی هم در مراکز خرید و هم روز به روز تغییر می کرد اما در این سه سال دولت یازدهم وضعیت قیمت‌ها کنترل و ثابت شده است.


علوی در توضیح کاهش تورم گفت: شاید برخی بگویند تورم کاهش یافته اما قیمت ها پایین نیامده است و باید کاهش تورم سر سفره مردم محسوس باشد و در جیب مردم احساس شود، این در حالیست که کاهش تورم به معنای پایین آمدن قیمت‌ها و ارزان شدن کالاها نیست زیرا کاهش قیمت معمولاً کمتر اتفاق می‌افتد اما به این معناست آن گرانی سرسام آوری که قبلاً وجود داشت توسط دولت یازدهم با برنامه ریزی مهار شده و جلوی گران شدن روزبه‌روز قیمت‌ها گرفته شده است.


وی افزود: برای مثال گوشت گوسفند در سال 85 پنج هزار و 10 تومان بود، به مرور زمان قیمت افزایش یافت و در اوایل سال 92 که دولت یازدهم تشکیل شد، قیمت گوشت به حدود 30 هزار تومان رسید آن هم در سال هایی که وضع درآمد کشور خوب بود، حداقل دو میلیون بشکه نفت به قیمت هر بشکه 120 دلار صادر و به فروش می‌رسید.


وزیر اطلاعات گفت: حال اگر این افزایش قیمت گوشت به همین روال پیش می رفت، امسال علی القاعده باید بالای 50 هزار تومان به فروش می رسید اما دولت از اواسط سال 92 این افزایش قیمت ها را مهار کرد و جلوی بالا رفتن روز افزون قیمت گوشت را گرفت، این در حالیست که دولت در این مدت درآمد خوبی نداشته است.


علوی افزود: صادرات نفت کشور در این سه سال بین 800 هزار تا یک میلیون بشکه بود و قیمت آن هم کاهش یافت اما با این حال دولت افزایش قیمت ها را مهار کرد.


وی درباره قیمت گوشت مرغ هم گفت: در سال 85 هر کیلو مرغ 1350 تومان بود در حالی که در سال 92 به 6250 تومان رسید اما اکنون با گذشت سه سال قیمت گوشت مرغ 6900 تومان است.


وزیر اطلاعات با بیان اینکه در دولت یازدهم تلاش شده است به قدرت خرید مردم کمک شود، افزود: متأسفانه اگر کالایی گران شود همه متوجه می‌شوند اما زمانی که جلوی گرانتر شدن همان کالا گرفته می شود، همه متوجه آن نمی شوند و اگر در این سه سال به علت شرایط سختی که دولت با آن مواجه بود مثل شرایط تحریم، کاهش درآمد دولت و کاهش قیمت نفت نتوانست نانی در سفره مردم بگذارد از برداشت تکه نان درون سفره مردم هم جلوگیری کرد و مانع افزایش هزینه‌ها شد.


علوی در پاسخ سؤال مجری مبنی بر اینکه اگر بخواهید به یکی از نقاط ضعف دولت یازدهم اشاره کنید کدام را بیان می‌کنید؟ گفت: یکی از نقاط ضعف دولت یازدهم ضعف رسانه‌ای آن است البته نه اینکه مسئولان رسانه‌ای دولت تلاش نمی‌کنند بلکه دولت در مورد رسانه‌ای کار خودش سرمایه‌گذاری زیادی نمی‌کند زیرا خرج بی‌حساب از پول بیت‌المال را برای تبلیغ کار خود شرعاً توجیه‌پذیر نمی‌داند به همین علت دستاوردهای دولت آنطور که باید و شاید منعکس نمی‌شود و به افرادی که به دولت نظر موافق ندارند این فرصت را می‌دهد که حملات بی‌حد و اندازه‌ای ضد آن کنند.


وی افزود: این در حالی است که در جبهه مقابل دولت صدها میلیارد تومان خرج تبلیغ علیه دولت یازدهم می‌شود.


وزیر اطلاعات با بیان اینکه آنها این کار را می کنند که دولت را زمین گیر کنند، گفت: متأسفانه به انواع دروغ‌ها، تهمت‌ها و ناسزاها متوسل می‌شوند تا ذهن مردم را نسبت به دولت خراب کنند و اسمش را هم نقد و انتقاد می‌گذارند.


یکی از نقاط ضعف دولت یازدهم ضعف رسانه‌ای آن است البته نه اینکه مسئولان رسانه‌ای دولت تلاش نمی کنند بلکه دولت در مورد رسانه‌ای کار خودش سرمایه‌گذاری زیادی نمی‌کند زیرا خرج بی حساب از پول بیت المال را برای تبلیغ کار خود شرعاً توجیه پذیر نمی‌داند به همین علت دستاوردهای دولت آن‌طور که باید و شاید منعکس نمی‌شود و به افرادی که به دولت نظر موافق ندارند این فرصت را می‌دهد که حملات بی‌حد و اندازه‌ای ضد آن کنند.

علوی با طرح این سؤال که آیا رئیس‌جمهور که برابر قانون اساسی شخص دوم کشور است عمرعاص، ساده‌لوح و خائن خطاب کنند، این انتقاد است؟ افزود: اینها در یک سری بولتن ها و جلساتی دروغ می‌گویند، برای مثال گفته بودند در ایام نوروز آقایان دکتر روحانی، هاشمی رفسنجانی، علوی و شماری دیگر جلساتی برگزار کرده اند و عده‌ای هم از کشورهای عربی در این جلسات حضور داشته‌اند، این در حالی‌ست که بنده در ایام نوروز یک لحظه هم کیش نبوده‌ام و نزدیک یک سال و نیم است که به این جزیره سفر نداشته ام.


وی گفت: متأسفانه بسیاری از این دروغ ها در بولتن ها ثبت می شود و به دست برخی از عزیزانی که تریبون دارند می رسد و در تریبون ها این دروغ ها مطرح می شود. خیلی از مردم هم ممکن است از غیرواقعی بودن این مطالب اطلاع نداشته باشند و تحت تأثیر قرار بگیرند.


وزیر اطلاعات افزود: در هر صورت، ضعف رسانه ای دولت از سر ناتوانی نیست بلکه از سر امانتداری است که پول مردم را خرج دفاع از خود نمی کند اما خداوند به دولت کمک می کند و وجدان هایی به لطف او وارد صحنه می شوند و شروع به دفاع از دولت می‌کنند.


علوی گفت: در همین کانال‌های شبکه‌های اجتماعی و در گروه‌های مختلف مشاهده می‌کنیم انسان‌های با وجدان از دولت بدون آنکه چیزی دریافت کنند، دفاع می‌کنند.


وی به راهپیمایی‌های 22 بهمن و روز قدس در سه سال اخیر اشاره کرد و افزود: در این راهپیمایی‌ها خیلی از افراد از من سؤال می‌کردند که ما در سال‌های گذشته عکس‌های رئیسجمهوری وقت، عکس تنها، عکس با حضرت امام و مقام معظم رهبری می‌آوردیم و هیچ کسی مانع نمی‌شد اما چرا در این دو سه سال اخیر عکس‌های رئیس‌جمهوری فعلی را با عکس امام و مقام معظم رهبری از ما می‌گیرند و اجازه نمی‌دهند با خود به راهپیمایی بیاوریم.


وزیر اطلاعات گفت: واقعاً نمی‌دانم چه پاسخی باید در این خصوص به افراد بدهم، این در حالیست که حتی در یکی از سفرهای استانی خود شاهد بودم به مردم اجازه نمی‌دادند عکس رئیس جمهور را حمل کنند.


از انتقاد استقبال می کنیم


وزیر اطلاعات با استقبال از نقد عملکرد دولت گفت: ما دست های کسی را که انتقاد می‌کند می‌بوسیم و از او تشکر می‌کنیم.


سید محمود علوی با بیان اینکه ادبیات انتقاد با ادبیات تخریب تفاوت دارد افزود: اکنون مشاهده می کنیم بسیاری با مشت گره کرده در حال انتقاد هستند در حالی که این کار تخریب است.


وی گفت: آنجایی که انتقاد باشد به شخصیت فرد حمله نمی کنند، حرمت فرد را نمی شکنند، به طرف توهین نمی‌کنند بلکه فکر، حرف و عمل او را ارزیابی و اشکالش را مطرح می‌کنند و در عین حال بالاترین حرمتش را در نظر می‌گیرند.


وزیر اطلاعات در این حال افزود: ممکن است به کسی از اعضا و یا کارهای دولت انتقادی شود و انتقاد هم وارد باشد منتها آن عضو دولت که در معرض انتقاد قرار گرفته ممکن است بی‌توجهی کند یا برافروخته شود که ما نوعاً در بحث‌های دولت به او می گوییم چرا برافروخته شدید و همواره همدیگر را به سعه صدر و تحمل سفارش می کنیم و حتی تأکید می‌شود که در برابر حملات و تخریب‌ها هم نباید برافروخته شد.


علوی درباره احساس امنیت در کشور گفت: مقام معظم رهبری بارها در دیدار با دستگاه‌هایی که نقش امنیتی دارند تأکید کرده اند که امنیت باید برای مردم ملموس باشد و تنها وجود امنیت، آرامش نمی آورد. این در حالیست که در معارف اسلامی هم آمده است امنیت را همراه با شادابی برای مردم مهیا کنید.


وی با نقل حدیثی از پیامبر اسلام که می فرمایند خیر و برکتی در کشوری نخواهد بود مگر در پرتو امنیت و سرور، افزود: باید مردم دلشاد و لبخند بر لب داشته باشند و اگر این این نباشد خیر و برکت امنیت نخواهد بود بنابراین باید به گونه ای امنیت را برقرار کنیم که مردم احساس کنند و در نتیجه به آرامش برسند.


وزیر اطلاعات گفت: خوشبختانه کشور ما در شرایطی است که ملت ایران چون شاهد ناامنی ها در نقاط مختلف دنیا هستند امنیت را به خوبی احساس می‌کنند لذا آرامش در جامعه حکمفرماست. در پرتو آرامش است که اندیشه‌هایی شکوفا و شکوفه ها، به میوه تبدیل می شوند. در پرتو آرامش خلاقیت ها شکل می گیرد و نتیجه اش توسعه و پیشرفت کشور صورت می پذیرد.


علوی در ادامه تأکید کرد: در فضای آرامش فعالان اقتصادی رغبت به سرمایه گذاری پیدا می‌کنند، بنابراین اکنون مشاهده می‌کنیم بسیاری که به دنبال سرمایه‌گذاری در یک کشور مطمئن هستند تمایل دارند در جمهوری اسلامی ایران سرمایه‌گذاری کنند؛ زیرا می‌بینند هیچ جا امنیت ایران را ندارد.


وی با تأکید بر حفظ این آرامش گفت: شرط حفظ آرامش این است که دعواهای موجود کم شود زیرا سرمایه ترسوست و جایی که دعوا باشد حضور نمی‌یابد. در جایی که مسئولانش با یکدیگر نه بحث های سیاسی، بلکه جدل و هتاکی و نامهربانی کنند، رغبت ها کاهش می یابد.


وزیر اطلاعات در ادامه افزود: مدیرعامل یکی از بانک‌های خصوصی به بنده گفت بعد از توافق فضای خوبی به وجود آمد و از سرمایه‌گذاران خارجی تمایلاتی برای همکاری دیدیم. مشاهده کردیم یک بانک درجه 2 ایتالیا به دنبال این است که 40 درصد سهام ما را خریداری کند. اما بعد از اینکه دعواها بالا گرفت رفت و دیگر پیدایش نشد. سرمایه‌گذار در کشوری که صدای دعوا وجود داشته باشد رغبت حضور می یابد.


علوی در ادامه سخنان خود درباره اقدامات دولت و وزارت اطلاعات در خصوص اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی اقتصاد ما را از آسیب‌پذیری حفظ و در برابر ضربه‌های دشمن مقاوم می‌کند. هر کسی که علاقه‌مند به استقلال کشور و علاقه‌مند باشد که بر ایران اراده ایران حکم‌فرما باشد و اینکه کسی نتواند اراده‌اش را بر ملت ایران تحمیل کند باید به دنبال محقق کردن اقتصاد مقاومتی برود.


وی با تأکید براینکه دولت به اقتصاد مقاومتی معتقد است، افزود: وقتی تأکید رهبری نیز در این خصوص باشد دولت آن را نصب‌‌العین قرار می‌دهد. البته کار بر روی اقتصاد زمان‌بر است خصوصاً اینکه شرایط کشور خاص باشد.


وزیر اطلاعات گفت:‌کشور تازه از تحریم خارج شده و هنوز بخشی از تحریم‌ها به قوت خود باقی است و مسئولان در تلاش برای رفع آن هستند.


علاوه بر این دولت در شرایطی کار را شروع کرد که اوضاع اقتصادی کشور سامانی نداشت. دولت وقتی کار را به دست گرفت که از سال‌های گذشته بدهکار بود و این بدهکاری تا حد بودجه 2 سال دولت بود. یعنی دولت بیش از 400 هزار میلیارد تومان بدهکار بود. با این همه دولت دست به کار شد و اقدامات بسیاری انجام داد.


وی افزود: در همین خصوص پول نفت که بلوکه شده بود و دیگر پول‌های بلوکه شده آزاد شد و در اختیار بانک‌ مرکزی قرار گرفته است. دریافت پول فروش نفت با بعضی‌ها کشورها از جمله ژاپن و کره حل شد و ما مشکلی در دریافت پول از اینها نداریم اما با بعضی کشورها مانند هند در دریافت پول مشکلاتی داریم که برای حل آن اقداماتی در دستور کار است.


دولت یازدهم در شرایطی کار را شروع کرد که اوضاع اقتصادی کشور سامانی نداشت. دولت وقتی کار را به دست گرفت که از سال‌های گذشته بدهکار بود و این بدهکاری تا حد بودجه 2 سال دولت بود. یعنی دولت بیش از 400 هزار میلیارد تومان بدهکار بود. با این همه دولت دست به کار شد و اقدامات بسیاری انجام داد

وی ادامه داد: با این وجود موانع داخلی و کارشکنی‌هایی در داخل نیز وجود دارد که بنده فکر می‌کنم هرچه به سمت انتخابات برویم این مسائل بیشتر می‌شود. برخی اینگونه کار می‌کنند که بگویند دولت ناکارآمد بود و کلید کار نکرد. کاری کنند که به منافع کشور لطمه بخورد. در این شرایط اقتصاد مقاومتی محقق نمی‌شود. البته برخی می‌خواهند اینگونه شود تا بگویند دولت اقتصاد مقاومتی را محقق نکرد.


وزیر اطلاعات در ادامه سخنان خود گفت: وزارت اطلاعات تمام تلاش خود را در جهت امنیت اقتصادی به کار گرفته تا فعالان اقتصادی بدون تشویش به سمت سرمایه‌‌گذاری بیایند.


علوی با تأکید براینکه یکی از آسیب‌های جدی در حوزه اقتصاد وجود فساد است، گفت: وزارت اطلاعات مسئولیت مبارزه با مفاسد کلان اقتصادی را برعهده دارد که در همین خصوص هزاران هکتار از زمین‌های ملی را که مورد تصرف قرار گرفته بود پس گرفت، جلوی هزاران میلیارد تومان فرار مالیاتی را گرفتیم و به قاچاق کالا ضربه وارد کردیم و جلوی اختلاس و ثروت اموال مردم در سیستم بانکی را نیز گرفتیم.



وی در همین خصوص گفت: اواخر سال گذشته 840 میلیارد تومان را در یکی از بانک‌ها با اشراف اطلاعاتی بلوکه و جلوی سرقت آن را گرفتیم.


علوی با تأکید براینکه وزارت اطلاعات مقابل هر نوع فسادی می‌ایستد و با آن برخورد می‌کند، گفت: البته دستگیری و زندان آخرین مرحله از برخورد است. وزارت اطلاعات با تدبیر عمل می‌کند تا امنیت اقتصادی آسیب نبیند چرا که ما هم نیاز به امنیت اقتصادی داریم و هم سلامت اقتصادی و هیچ‌کدام نباید فدای دیگری شود.


وی همچنین خصوص موضوع حقوق‌های نجومی گفت: رئیس جمهور حساسیت خاصی نسبت به مسئله فساد دارد وی به بنده گفت وزرا، معاونین و حتی بستگان من را زیر نظر بگیر و هرجا فسادی دیدید با قاطعیت برخورد کنید. این دستور صریح رئیس جمهور است.


وزیر اطلاعات با تأکید براینکه مبارزه با فساد با مصلحت‌اندیشی جور درنمی‌آید گفت: متأسفانه در گذشته فساد در تار و پود اقتصاد کشور ریشه دوانده و اگر بخواهیم در مبارزه با فساد مصلحت‌اندیشی کنیم ضربات بیشتری به اقتصاد کشور وارد خواهد آمد.


علوی در ادامه تاکید کرد: کار ما براساس شایعات نیست بلکه از روی اطلاعات است. اگر فساد متقن و مستندی ببینیم برخورد قاطع می‌کنیم. البته نیاز نیست هر موردی را رسانه‌ای کنیم بلکه باید با آن برخورد شود. در همین خصوص چندین مورد از معاونین و وزرا و برخی سازمان‌های دولتی و حتی مدیران عامل برخی بانک‌ها بودند.


وی افزود: در سال 94 و چند ماه قبل از مطرح شدن موضوع فیش‌های نجومی به یک مورد برخوردیم که موضوع را به رئیس جمهور گفتم که وی نیز به بنده گفت به فلان وزیر بگو آن معاون را برکنار کند. قضیه این بود که طرف 50 میلیون تومان گرفته بود و امضایی زده بود که ما متوجه شدیم و وی را برکنار کردیم.


متأسفانه در گذشته، فساد در تار و پود اقتصاد کشور ریشه دوانده و اگر بخواهیم در مبارزه با فساد مصلحت‌اندیشی کنیم ضربات بیشتری به اقتصاد کشور وارد خواهد آمد.

وزیر اطلاعات درخصوص اقدامات دولت در برخورد با فیش های نجومی نیز گفت:‌ از همان روز اول رئیس جمهور معاون اول خود را مأمور تشکیل کمیته‌ای برای بررسی و برخورد با متخلفان کرد البته این موضوع منحصر به قوه مجریه و دولت نیست در دیگر دستگاه‌ها نیز وجود دارد.


وی درباره تعداد دارندگان فیش‌های نجومی گفت:‌ رئیس سازمان بازرسی کل کشور به من گفت از بررسی هزار مورد تنها 3 درصد از آنان حقوق نجومی دریافت می‌کنند که نزدیک به 30 نفر می‌شود.


علوی افرادی که مسئله فیش‌های نجومی را مطرح کردند به دو دسته تقسیم کرد و گفت: یک عده قصد داشتند این فساد را به اطلاع مسئولین برسانند تا با آنان برخورد شود که در این خصوص دولت نیز استقبال کرد اما یک عده نحوه پرداخت‌شان به این موضوع تنها اطلاع‌رسانی نبود بلکه می‌خواستند ذهنیت مردم را نسبت به دولت مسئله‌دار کنند و اینکه دولت با اراده به برخی حقوق‌های نجومی داده است.


وزیر اطلاعات افزود: کسانی که به دنبال سواستفاده از این مسئله‌اند سطح اقدامات دولت در برخورد با دارندگان فیش‌های نجومی را پایین می‌آورند و می‌گویند برخورد با چند نفر کفایت نمی‌کند و می‌گویند باید آنان را بگیرید در حالی که بازداشت کردن برعهده دولت نیست بلکه در اختیار دستگاه قضایی است. نیاز به شکایت دولت نیز ندارد چون جرم جنبه عمومی دارد و دادستان و مدعی‌العموم می‌توانند بدون شاکی اقدام کنند.


علوی با بیان اینکه مسئولان دولتی برای حقوق قبول مسئولیت نکرده‌اند تاکید کرد: عده‌ای فکر کردند مطرح کردن این مسئله دولت را تضعیف می‌کند و ضربه به دولت می‌زند در حالی که ضربه به نظام می‌زند. پیدا است که برای این افراد مبارزه با فساد مطرح نیست بلکه مبارزه با دولت مطرح است.


وی گفت: کسانی که از موضوع فیش‌های نجومی برای کوبیدن دولت استفاده می‌کنند و نه در جهت مبارزه با فساد در قضیه 2 میلیارد دلار که آمریکا پول ملت ایران را مصادره کرد نیز با فضاسازی و حمله به دولت وانمود کردند که پول کشور به تاراج رفته است.


وزیر اطلاعات افزود: با این همه وقتی معلوم شد این مسئله مربوط به این دولت نیست بلکه بر اثر اهمال‌کاری در دولت قبل است دیگر این موضوع را تیتر نکردند و ادامه ندادند.


علوی گفت: 2 میلیارد دلار می‌شود 7 هزار میلیارد تومان حال اگر فیش‌های نجومی را برای هزار نفر در نظر بگیریم در نهایت 20 میلیارد تومان می‌شود حال کدامیک بیشتر است. وقتی این وضعیت را دیدند و فهمیدند اگر به آن بپردازند این دولت کمتر آسیب می‌بیند سروصدای آن را زدند اما در مقابل فیش‌های نجومی به گونه‌ای رفتار می‌کنند که دولت را مقصر جلو دهند.


بنده به کسانی که با انگیزه تخریب دولت و نه اطلاع‌رسانی اقدام می‌کنند نصیحتی از سر دلسوزی می‌کنم که بیایید با مسائل طبیعی برخورد کنید. این رفتار تنها به دولت ضربه نمی‌زند.


وی در پایان درباره آزاد کردن اموال بلوکه شده ایران گفت: قبل از انقلاب 400 میلیون دلار برای خرید سلاح به آمریکا داده شد که بعد منتفی شد. با نظر رهبری و تصویب شورای عالی امنیت ملی مسئولیت این امر برعهده وزارت اطلاعات گذاشته شد و ما در باب مبادله زندانیان ایرانی و آمریکایی مذاکره‌ای داشتیم و در این خصوص امتیازات زیادی گرفتیم که یکی از آنان آزاد کردن این 400 میلیارد دلار به همراه یک میلیارد و 310 میلیون دلار سود آن بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب