دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

با کتاب های بازیگران آشنا شوید

موج نویسندگی بازیگران چند سالی است که راه افتاده است، عده ای سراغ نوشتن تجربیات خود می روند عده ای شعر سپید می نویسند و برخی هم داستان هایی شبیه داستان کوتاه. عکس این اتفاق هم رخ داده است و ما تعدادی نویسنده و شاعر داریم که بازیگر شده اند مثل محمد صالح‌علا که کار هنری‌اش را با نوشتن شروع کرده و بعد بیشتر با سینما و تلویزیون شناخته شده است.
کد خبر : 112457
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه خراسان نوشت: در این قسمت نگاهی می اندازیم به کتاب های مختلفی که اخیراً توسط چند بازیگر منتشر شده است و مروری هم داریم بر کتاب های قدیمی تری که در زمان خود کلی سر و صدا راه انداختند.



بهاره رهنما
تشویق دو نویسنده انگیزه ای برای ادامه نویسندگی


قبل ترها یادداشت می نوشت برای مجلات و روزنامه های مختلفی از قبیل شرق، هفت و چلچراغ اما حالا در کنار حرفه شناخته شده بازیگری، خودش را نویسنده هم معرفی می کند. شاید بشود ربطی بین کتاب نوشتن بهاره رهنما و بازیگری اش پیدا کرد. او مدرک کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی و کارشناسی زبان و ادبیات فارسی دارد. سابقه علاقه به نوشتن البته از کودکی در او وجود داشته زمانی که حدودا 10 ساله بوده به دفتر مجله دوست پدرش می رفته و برای سرگرمی نقطه گذاری و ویرایش های اولیه را انجام می داده است. دوست پدرش که سردبیر مجله ای ادبی بوده زمینه های علاقه مندی رهنما به نوشتن داستان را فراهم کرده است.
بعد از آن باز هم به واسطه پدرش با «جعفر مدرس صادقی» آشنا می شود و او تشویقش می کند به نوشتن. همین می شود که 10 سال بعد بهاره رهنما داستان هایش را نزد جعفر مدرس صادقی می برد تا نظر بدهد. مجموعه داستان «چهار چهارشنبه و یک کلاه گیس» که سال 88 توسط نشر چشمه به چاپ رسید، بخشی از همان داستان ها بود. این کتاب 11داستان دارد که عمده محور بیشتر داستان ها زنان و مسائل مربوط به آنهاست.


رضا کیانیان
داستان های تلخ و شیرین شهرت


سرک کشیدن به زندگی آدم های معروف و شنیدن داستان های مردم کوچه و بازار در برخورد با آن ها برای خیلی ها جالب است. شاید هم به همین دلیل باشد که کتاب «این مردم نازنین» نوشته رضا کیانیان که یکی از محبوب ترین بازیگران بعد از انقلاب است، با استقبال مخاطبان رو به رو شد. داستانک های این کتاب روایتگر برخورد مردم با این هنرپیشه بزرگ در خیابان و محل کار است. هرچند این اثر بیشتر از این که شبیه داستان های کوتاه باشد، شبیه دل نوشته هایی از اتفاقات معمولی است اما نثر روان و صمیمی «کیانیان»، آن را دوست داشتنی کرده است.



آزاده نامداری
خانم مجری خبرساز حالا دست به قلم می شود


«خانمی که شما باشی» عنوان برنامه تلویزیونی بود که نامداری تهیه کنندگی و روایت آن را بر عهده داشت. سری اول برنامه سال 91 آغاز شد که شامل گفت وگو با بانوانی بود که کارهای ویژه ای انجام داده بودند و فصل بعدی هم مستندی درباره زنان شاخص یا همسران شهدا بود که ظاهرا روایت های این کتاب از همان دیده ها و شنیده های نامداری در این قصه ها شکل گرفته است. از آن جا که نامداری مدت ها در اینستاگرام خبرساز بود و تعداد افرادی که صفحه اش را بررسی می کردند هم زیاد بوده و هست، خبر چاپ کتابش را هم در اینستاگرام و به این شکل اعلام کرد: «گاهی اتفاقی خوشحالت می کند و من دوست دارم خوشحالی ام را باکسانی که دوستشان دارم تقسیم کنم.» و در ادامه نوشت: کتابم، قصه های کوتاهی درباره سرگذشت متفاوت دو خانم است و قرار است به زودی در یک جشن امضا رونمایی شود. «خانمی که شما باشی» را انتشارات علمی فرهنگی به چاپ رسانده است.


فلامک جنیدی
دنبال کردن علاقه ای که از نوجوانی به یادگار مانده است


در مقدمه کتاب قبلی اش یعنی «جایی به نام تاماساکو» نوشته است: «این کتاب ادامه دنبال کردن چیزی که از نوجوانی دست از سرم برنداشته، است.» فلامک جنیدی را همه با بازی های خاصش در سریال های طنز می شناسند در حالی که او قبل از بازیگری، نویسنده بود و در روزنامه ای نقد تئاتر می نوشت. با خواندن داستان هایش متوجه می شوید که او با ادبیات داستانی و تکنیک های قصه آشناست و برخلاف بعضی بازیگران صرفا دست نوشته هایش را چاپ نکرده است. «جایی به نام تاماساکو» یکی از مجموعه داستان های موفقی است که در سال های اخیر به قلم بازیگران و اهالی سینما و تلویزیون نوشته شده است. این مجموعه داستان در سال گذشته از سوی برگزار کنندگان جایزه گلشیری، شایسته تقدیر شناخته شد. «چرک» نام رمان جدید اوست که در نمایشگاه کتاب امسال رونمایی شد و روایتی است از زنی تنها که چرک دندان امانش را بریده و برای یافتنِ علت تلخی زندگی اش مدام به یاد گذشته ای نه چندان دور می افتد تا رازهایی را بیابد که سرنوشتِ او را به این سمت سوق داده‌اند. جشن امضای کتاب چرک که نشر چشمه آن را چاپ کرده است یکی دو هفته پیش در کتابفروشی چشمه برگزار شد.


افسانه بایگان
اشعار یک بازیگر کهنه کار


«مهر مکتوب»، کتاب شعر افسانه بایگان است که در سال 1385 منتشر شد و همان زمان سر و صدای زیادی به پا کرد. به هر حال شنیدن شعرهای هنرمندی که سال ها پای ثابت فیلم های تلویزیونی و سینمایی بوده ، حتما برای خیلی ها جالب است. این مجموعه شعر با وجود نام افسانه بایگان، واکنش زیادی در محافل ادبی نداشت چرا که بیشتر به شعرهای یک شاعر مبتدی شبیه بود. در لابه لای شعرهای این کتاب، تاثیر مستقیم او از شاعران بزرگ مثل سعدی و حافظ به چشم می خورد که البته به شیوه ناشیانه ای گاه این تاثیر بیشتر به تقلید شبیه است.


مرجان شیر محمدی
تجربه ای موفق در داستان نویسی


«مرجان شیر محمدی» اولین اثرش به نام «بعد از آن شب» را در سال 1380 منتشر کرد. هر چند او از همان ابتدای جوانی به دنبال بازیگری و شرکت در کارگاه های سینماگری بود، اما با گرفتن جایزه گلشیری برای اولین کتابش، به خوبی نشان داد که می تواند یک نویسنده توانا هم باشد. او بعدها رمان «یک جای امن» را که به نوعی دنباله کتاب اولش بود، منتشر کرد و با نوشتن این دو کتاب به طور آشکار تاثیر زنان نویسنده نسل سوم آمریکا را در نوشته هایش به نمایش گذاشت. تاکنون دو فیلم بلند سینمایی از روی آثار او نوشته شده است. «دیشب باباتو دیدم آیدا» به کارگردانی رسول صدرعاملی از داستان «بابای نورا» و «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» از داستانی به همین نام به کارگردانی بهروز افخمی روی پرده سینما رفته است. در مجموع خواندن کتاب های مرجان شیر محمدی، به این دلیل که با اصول داستان نویسی حرفه ای عجین است، به هر کتابخوانی پیشنهاد می شود.


بهنوش بختیاری
می خواستم بگویم ما هم اهل مطالعه و تفکریم


«ما به عنوان یک بازیگر طنز متهم به ارائه کارهای سخیف و نازل می شویم و گاهی می شنویم که می گویند این ها حتی یک کتاب هم نخوانده اند. دلم می خواست آنها بدانند که یک بخش ما به ادبیات علاقه مند است و لایه های درونی روح ما اهل مطالعه و تفکر است.»
این پاسخی است که بهنوش بختیاری درباره علت نوشتن هایش به خبرنگاران داده است. «کلاغ های قیطریه» شامل 10 داستان کوتاه است.
بر خلاف عده ای که می گویند کتاب، روایت زندگی خود بهنوش بختیاری است، خودش معتقد است ربطی به زندگی خصوصی اش ندارد و صرفا نگاهی است که در این مدت به زندگی پیدا کرده و همه آن بر پایه تخیل نوشته شده است. داستان های بختیاری تکنیک های لازم قصه نویسی را ندارد و خیلی هم نمی توان نام داستان کوتاه را بر آنها نهاد بیشتر نوشته هایی است که حال و هوای لحظه های خاص و تجربه های کاراکترهای قصه را توضیح می دهد. جشن امضای کتابش که چندی پیش در کافه ای در تهران و البته با همکاری نشر چلچله برگزار شد، استقبال خوبی در پی داشت.


صابر ابر
کتاب یا آلبوم عکس های اینستاگرامی!


«هر رازی که فاش می ‌کنی یک ماهی قرمز می ‌میرد» نام کتاب صابر ابر است که درواقع مجموعه ای از عکس های اینستاگرام او به همراه حسش هنگام ثبت این تصاویر است. این کتاب در همان نوبت اول چاپش در نمایشگاه کتاب تمام شد. در چاپ‌های بعدی هم که این کتاب به کتابفروشی‌ها رسید، در صدر جدول فروش قرار گرفت. کتاب «صابر ابر» که توسط نشر «ثالث» منتشر شده به قیمت 40 هزار تومان به فروش می رسد. اگر دسترسی به اینستاگرام دارید، خریدن این کتاب هیچ دلیل منطقی برای شما ندارد!


ترانه علیدوستی
ترجمه ای خوب اما...


کتاب «رویای مادرم» نوشته آلیس مونرو، یکی از نویسندگان تراز اول دنیاست که توسط یکی از شاخص ترین چهره های سینمایی، «ترانه علیدوستی» ترجمه شد. از این کتاب در سال 1390 در بخش «ادبیات و زبان‌های دیگر» تقدیرشدو جایزه کتاب فصل را دریافت کرد. هر چند ترجمه او از سومین کتاب مونرو که در ایران به چاپ رسیده ، نسبتا خوب است اما به گفته بسیاری از مترجمان کهنه کاری که سال ها منتظر این جایزه بودند، کار فوق العاده ای هم نبود. به اعتقاد بسیاری از آن ها، ترانه علیدوستی بیشتر به خاطر چهره بودنش مورد توجه داوران جایزه کتاب سال قرار گرفته است و کتاب، مستحق این جایزه نبود. البته در فضای ترجمه بین بازیگران نیکی کریمی از سال ها قبل فعال بوده، هنگامه قاضیانی هم آثار قابل توجهی دارد. در شعر هم از کنار نام اندیشه فولادوند و آثار موفقش نمی توان گذشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب