امید به تثبیت عرضه نفت با نرمش مواضع عربستان
مهدی یوسفی، کارشناس بازار نفت، در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا، با بیان این مطلب به تشریح رفتارعربستان در بازار نفت اشاره کرد و افزود: برای عربستان دو رفتار پیشبینی میشود، اول آنکه این کشور همچنان بر سیاست حفظ سهم بازار خود پافشاری کند. آمارهای تولید نفت این کشور در ماه آگوست نیز نشان میدهد که تولید نفت این کشور افزایشی 100 تا 150 هزار بشکهای را ثبت کرده و از 10 میلیون و650 هزار بشکه در روز به 10 میلیون و 800 هزار بشکه رسیده است.
وی ادامه داد: در سوی دیگر، عربستان از لحاظ اقتصادی و ساختاری به دلیل کاهش قیمت نفت با مشکل مواجه شده و قیمتهای پایین کاهش درآمدهای این کشور را رقم زده است بنابراین ممکن است بخواهد قیمتها افزایش پیدا کند تا مشکلات اقتصادیش کمتر شود.
کارشناس بازار نفت خاطر نشان کرد: با توجه به تغییرات در ساختار نفت عربستان و اظهارنظر وزیر جدید نفت این کشور، به نظر میرسد بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک، به کنترل بازار و رشد قیمتها تمایل داشته باشد.
وی گفت: در مجموع میتوان امیدوار بود که نرمش جزیی در مواضع عربستان شاهد باشیم و رفتار این کشور در بازار نفت تعدیل شود.
یوسفی ادامه داد: از آنجا که ایران هنوز به تولید نفت پیش از تحریمها نرسیده است نمی توان اظهارنظری در مورد همراهی این کشور با تثبیت تولید نفت ارائه کرد زیرا پیش از این نیز وزیر نفت عنوان کرده بود تا رسیدن به سطح تولید مورد نظر هیچ محدودیتی را در تولید نفت خود نمیپذیرد.
وی با اشاره به اینکه رشد قیمت در بازار نفت تا حدودی نسبت به چند ماه قبل از آن بهتر شده، گفت: علت این امر این است که عرضه نسبت به تقاضا روند متعادلتری را در پیش گرفته است. همچنین سطح ذخیرهسازیها نیز کاهش داشته و رشد ذخیرهسازیها متوقف شده است.
کارشناس بازار نفت ادامه داد: با وجود این مسائل،اصلیترین دلیل ادامهداربودن رشد قیمت نفت گمانهزنیها در خصوص نشست غیررسمی اوپک است که قرار است 26 تا 28 سپتامبر در حاشیه اجلاس بینالمللی انرژی برگزار شود.
یوسفی با اشاره به اینکه اکثر اعضای اوپک برای رسیدن به توافق در این نشست اظهار امیدواری کردهاند، گفت: به طور کلی نگاه به این قضیه مثبت است و اکثر کارشناسان بر این باورند که کشورهای تولیدکننده نفت به تصمیم مشخصی در این مورد خواهند رسید.
وی در ادامه گفت: با توجه به این خوشبینی،به نظر میرسد تا پایان سپتامبر و زمان برگزاری این نشست، روند افزایشی قیمت در بازار نفت حفظ شود.
این کاشناس بازار نفت افزود: با وجود این خوشبینیها، اگر این نشست به تنش کشیده شود قیمتها تضعیف میشود، اما در صورت تصمیمگیری و توافق اعضا، تقویت قیمتها راشاهد خواهیم بود. به طور کلی میتوان گفت روند کلی بازار نفت صعودی است.
یوسفی با بیان اینکه روند کلی قیمتها در بازار صعودی است، افزود: با توجه به شرایط بازار در کوتاهمدت شاهد سقوط قیمت ها به زیر 40 دلار نخواهیم بود و با نزدیکشدن به فصل زمستان و بالا رفتن تقاضای نفت در جهان،قیمتها در کانال 50 دلاری حفظ میشود.
وی در خصوص واکنش روسیه در مورد این نشست نیز گفت: به نظر میرسد واکنش این کشور در خصوص تثبیت تولید نفت مثبت باشد زیرا در مرحله قبل و اجلاس قطر برای فریز نفتی نیز نظر مساعدی داشت.
یوسفی ادامه داد: البته تا کنون تنها اظهارنظر روسیه در خصوص این نشست، صحبتهای وزیر نفت این کشور در خصوص همراهی در تثبیت تولید نفت است، هرچند که با توجه به شکست فریز نفتی،روسیه برای به نتیجه رسیدن و توافق تولیدکنندگان نفت چندان خوشبین نیست.
انتهای پیام/