واردات آب فعلا منتفی است
حمید چیتچیان در نشست خبری که امروز به مناسبت هفته دولت در وزارت نیرو برگزار شد، در پاسخ به خبرنگار اقتصادی آنا درباره واردات آب اظهار کرد: تاکنون هیچ واردات آبی از کشورهای دیگر نداشتهایم.
وی تصریح کرد: ایدههایی برای واردات آب مطرح شده است اما هنوز در مرحله مطالعات و ارزیابی اولیه قرار دارد بنابراین واردات آب فعلا منتفی است.
چیتچیان درباره طرحهای در دست اجرای وزارت نیرو نیز عنوان کرد: بیش از 500 طرح در بخش آب از جمله سدها، شبکهها، طرحهای آبرسانی، آب روستایی و ... در حال اجراست که بخشی از آنها تا پایان دولت یازدهم به اتمام خواهد رسید و قاعدتا تعدادی دیگر باقی میمانند.
وزیر نیرو درباره آبرسانی به شهر تهران نیز اعلام کرد: اکنون 609 دشت کشور و تمامی حوزههای آبریز و منابع آبی مورد مطالعه قرار گرفته و میزان آب در دسترس و میزان آب مجاز مورد استفاده مشخص شده است که وزارت نیرو این موارد را به تمام وزارتخانهها از جمله وزارت راه و شهرسازی ابلاغ کرده است.
چیتچیان ادامه داد: وزارت راه باید در پیشبینی جمعیتی خود به منابع آبی نیز توجه داشته باشد از طرفی در تهران پنج سد برای انتقال آب در نظر گرفته شده است و وزارت نیرو توان احداث سد جدیدی را ندارد.
به گفته وی، در صورتی که میزان مصارف آب افزایش یابد وزارت نیرو ناگزیر به تامین بخشی از آب مورد نیاز از طریق چاهها خواهد بود و این امر قاعدتا کیفیت آب در تهران را کاهش میدهد.
چیتچیان اضافه کرد: بر این اساس جمعیت شهر تهران از آمار فعلی نباید افزایش یابد که البته آمارها بیانگر کنترل نرخ رشد جمعیتی در پایتخت است.
وی درباره طرحهای نیمه تمام دولت گذشته نیز بیان کرد: یکی از انتقادات واردشده به دولت قبل ایجاد تعداد زیادی طرح عمرانی بود که تنها در یکی از پیوستهای قانون بودجه سال 90 حدود 60 طرح به یکباره اضافه شد.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه افزوده شدن طرحهای عمرانی به علت محدودیت منابع به انجام کارهای بیشتر کمک نمیکند، گفت: طرحهای در دست اجرا در بخش آب اعتباری بالغ بر 550 هزار میلیارد تومان برای اتمام نیاز دارند در حالیکه میزان اعتبارات عمرانی وزارت نیرو حدود 3/5 هزار میلیارد تومان است. به عبارت دیگر حدود 18 سال با فرض ثابت ماندن هزینهها اتمام پروژههای در دست اجرا به طول خواهد انجامید، بنابراین آمار حاکی این امر است که تعداد پروژهها بسیار زیاد است.
چیتچیان با تاکید بر اینکه دولت یازدهم از ایجاد طرحهای جدید طی سه سال گذشته جلوگیری کرده است، افزود: طرحهای موجود نیز مورد بازنگری قرار گرفتند تا پروژههای بدون اولویت کنار گذاشته شوند. بر این اساس از 144 پروژه سدسازی در قانون بودجه و در ابتدای آغاز دولت یازدهم 50 طرح کنار گذاشته شد و تنها 94 پروژه در اولویتبندی قرار گرفت.
این عضو کابینه دولت یازدهم درباره شکاف هزینهای و درآمدی صنعت برق نیز عنوان کرد: در سال 94 متوسط هزینه تولید، انتقال و توزیع برق 100 تومان بوده و 240 میلیارد کیلووات ساعت برق نیز به مصرفکنندگان فروخته شده بنابراین هزینه کل صنعت برق 24 هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: در بخش درآمدی نیز متوسط قیمت فروش هر کیلووات ساعت برق 60 تومان بوده که از این میزان مبلغ 10 تومان نیز در ازای پرداخت یارانهها به سازمان هدفمندی پرداخت میشد و در نهایت 50 تومان درآمد به ازای فروش هر کیلووات ساعت برای وزارت نیرو باقی میماند.
وزیر نیرو با بیان اینکه مجموع درآمدهای وزارت نیرو از فروش برق 12 هزار میلیارد تومان است، اضافه کرد: بر این اساس میزان درآمدها نصف هزینهها است که البته پیشبینی میکنیم امسال میزان درآمدها به 14 هزارو 400 میلیارد تومان برسد و فاصله و گپ هزینه و درآمد در این صنعت اندکی کاهش یابد.
چیتچیان درباره درآمدهای وزارت نیرو از بخش آب نیز خاطر نشان کرد: متوسط قیمت تمام شده تولید هر مترمکعب آب یک هزار تومان و هزینه شیرین کردن هر متر مکعب 3 هزار تومان است. این در حالی است که 400 تومان درآمد حاصل از فروش هر مترمکعب آب در شهرها و 130 تومان در روستاهاست.
انتهای پیام/