کیهان ملکی: بهنظر میرسد دفع مخاطب در تلویزیون عامدانه است/ حلقه بسته سریالسازی در تلویزیون
کیهان ملکی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا اظهار کرد: «دلیل استقبال مردم از سریال «چرخ فلک» قصه جدیدی است که در این سریال به آن پرداخته شده است و تا حدود زیادی برای مخاطبان تازگی دارد. کارگردان و بازیگران و عواملی که در این سریال فعالیت داشتند بسیار کاربلد و حرفهای بودند و با انتخاب قصههای خوب توانستند مخاطبان زیادی را به خود اختصاص دهند.»
وی درباره حضور خودش در این مجموعه بیان کرد: «شخصا علاقه زیادی داشتم که با حمیدنژاد کار کنم و به دلیل حضور این کارگردان بازی در یکی از اپیزودهای این سریال را قبول کردم. تا به حال نقش منفی زیاد بازی کردهام؛ اما این نقش را فقط به خاطر حضور حمیدنژاد به عنوان کارگردان قبول کردم. من این نقش را دوست نداشتم اما نه تنها از بازی در این نقش پشیمان نیستم بلکه از کار با حمیدنژاد بسیار لذت بردم.»
بازیگر سریال «روزگار جوانی» در ادامه در مورد تفاوت سینما و تلویزیون گفت: «در مورد تفاوتهای سینما و تلویزیون میتوان یک کتاب نوشت. بزرگترین تفاوت آن در مخاطبان آنهاست، مخاطبان سینما خاصتر و کسانی هستند که برای دیدن فیلم در سینما وقت و هزینه صرف میکنند که به همین دلیل کمتر هستند، اما مخاطبان تلویزیون فراگیرترند زیرا در همه نقاط کشور حضور دارند و از لحاظ جغرافیایی و فرهنگی مخاطبان بیشتری را در بر میگیرد.»
ملکی در ادامه در مورد این مسأله که چطور میشود مخاطبان تلویزیون را افزایش داد گفت: «باید به کارها و برنامههایی که در گذشته نه چندان دور در سازمان داشتیم رو بیاوریم. تلویزیون در سالهای گذشته مخاطبان بسیار زیاد و همراهی را برای خود داشت. باید از گذشته تجربه کسب کرد و به روز شد و دید که دنیای رسانهها و تلویزیون امروزه در کجا قرار دارند.»
وی ادامه داد: «در آن دوران پر مخاطب هم ماهواره وجود داشت و تنها دلیل استقبال خوب مخاطبان برنامهها و سریالهای جالب و از آن مهمتر رویکرد مدیران آن دوران بود. باید از عوامل موفقیت گذشته استفاده کنیم و نواقص را بر طرف کنیم، اما اکنون رویکرد مدیران تغییر کرده و برنامه مدیران دفع مخاطب شده است.»
این بازیگر اظهار کرد: «در حال حاضر هم زمینه برای تولید سریالها و برنامههای جالب و مخاطبپسند بسیار است، اما از آنها استفاده نمیشود. انگار دکترینی دارند که دوست ندارند مردم تلویزیون ببینند و این موضوع کاملا مشهود است. در حال حاضر تمامی برنامههای تلویزیون میزگردهایی با مضامین تکراری است؛ اخبار نه چندان جالب و حضور کارشناسان تکراری در این میزگردها قطعا باعث دفع مخاطب و جذب آنها به شبکههای خارجی و ماهواره خواهد بود. وقتی مصرانه این برنامهها دنبال میشود دیگر نمیتوان آن را ناآگاهی دانست بلکه اینگونه به نظر میرسد که این سیاست عامدانه دنبال میشود.»
ملکی در پایان تصریح کرد: «سریالهای تلویزیون به یک سری از اسامی و گروهها بسنده کرده است و این اسامی دائما از سریالی به سریال بعدی منتقل میشوند. این سیاست هم یکی از برنامهها و کارهایی است که نه من و نه هیچ مخاطبی دلیل آن را نمیداند. افراد خوشنام و پیشکسوت خوبی هستند که تلویزیون سراغی از آنها نمیگیرد. تنها راه نجات تلویزیون تصمیم در تغییر این روند است.»
گفتوگو از احمدرضا معراجی
انتهای پیام/