۴۰ درصد واحدهای روستایی در مقابل حوادث مقاوماند
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، عزیزالله مهدیان در نشست مطبوعاتی امروز خود با خبرنگاران که در بنیاد مسکن برگزار شد با بیان اینکه قیمت زمین در روستاها عموما ارزانتر از آواربرداری و ساخت مسکن جدید است، گفت: برای اختصاص اعتبار تشویقی آواربرداری از سوی دولت در بودجه سال ۹۴ و همچنین برنامه ششم توسعه پیشنهادهایی ارائه کردهایم، اما هنوز اعتبار مشخصی برای تخریب مسکن فرسوده و ساخت مسکن جدید به صورت اعتبارات تشویقی اختصاص نیافته است.
وی افزود: در حال حاضر ارزش پروانه و تراکم در روستاها قابل ملاحظه نیست و به همین دلیل ارائه تراکم تشویقی و یا پروانه ساخت رایگان، انگیزه لازم را برای بازسازی واحدهای روستایی ایجاد نمیکند و باید لزوما اعتبارات تشویقی برای آواربرداری بافت روستایی اختصاص یابد.
در حال حاضر ۴۰ درصد واحدهای روستایی در مقابل حوادث مقاوم هستند که بر اساس پیشبینیها و بهسازی سالیانه ۲۰۰ هزار واحد، تا پایان سال ۱۴۰۵ این میزان به بیش از ۷۵ درصد میرسد |
مهدیان با بیان اینکه بیشترین خسارت در زمان حوادث را در مسکن روستایی شاهد هستیم، ادامه داد: بنیاد مسکن از ابتدای فعالیت خود سعی کرد به بازسازی مسکن روستایی بپردازد و بر همین اساس از ابتدای برنامه دوم توسعه کشور دولت پیش بینیهایی را برای ارائه تسهیلات ارزان قیمت انجام داد.
این مقام مسئول اضافه کرد: از سال ۷۳ سقف تسهیلات بازسازی و بهسازی مسکن روستایی از ۱۵۰ هزار تومان و با تعداد ۲۰ تا ۳۰ هزار واحد مسکن آغاز شد، اما به علت حجم زیاد تعداد واحدهای مسکونی، این تسهیلات تاثیر چندانی بر بهسازی بافت روستایی نداشته است.
مهدیان تاکید کرد: بر همین اساس سقف تسهیلات روستایی در برنامه چهارم توسعه با یک جهش بسیار خوب مواجه و میزان اعتبارات به ۵ میلیون تومان رسید؛ همچنین تعداد واحدهای مسکونی نیز سالیانه به ۲۰۰ هزار واحد با عنوان طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی قرار گرفت.
وی اذعان کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد واحدهای روستایی در مقابل حوادث مقاوم هستند که بر اساس پیش بینیها و بهسازی سالیانه ۲۰۰ هزار واحد تا پایان سال ۱۴۰۵ این میزان به بیش از ۷۵ درصد میرسد.
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن با بیان این که در حال حاضر سقف تسهیلات وام روستایی ۱۵ میلیون تومان با کارمزد ۵ درصد است، اظهار کرد: از سال ۸۴ تا کنون برای تسهیلات یک میلیون و ۶۴۱ هزار واحد با بانکها عقد قرارداد شده و یک میلیون و ۵۷۳ هزار واحد از این میزان شروع به ساخت کردهاند. همچنین ساخت یک میلیون و ۴۵۷ هزار واحد به اتمام رسیده و مردم در آنها ساکن شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه از سال ۸۴ تا کنون ۳۵۰ هزار واحد مسکونی در مناطق حادثه دیده بازسازی شدهاند، یادآور شد: در حال حاضر ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در کشور وجود دارد که تا پایان سال ۱۴۰۵ این میزان به ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار خواهد رسید. البته در حال حاضر ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار روستایی در کشور وجود دارد که بر همین اساس با کسری ۶۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در کشور مواجه هستیم.
مهدیان درباره میزان پرداخت وامهای مسکن روستایی نیز گفت: تا کنون همه بانکهایی که برای پرداخت تسهیلات پیش بینی شده بودند ارائه وامها را ابلاغ و آغاز به کار کردهاند، اما در این میان برخی بانکها مانند بانک تجارت صددرصد تسهیلات را و برخی دیگر حدود ۵۰ درصد آن را ابلاغ کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: پیش از سال ۹۳ دولت در پرداخت تسهیلات، بازپرداخت اقساط را تضمین میکرد، ولی امسال تنها مابهالتفاوت سود را میپردازد و بانکها باید تضامین لازم را خودشان از متقاضیان دریافت کنند.
انتهای پیام/