تفاهمنامه جاده ابریشم نوین اجرایی میشود
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شادا، روسای ایرانی و چینی شانزدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور، همچنین با ابراز علاقه برای برنامهریزی مشترک به منظور گسترش همکاریها در همه زمینهها، بر ضرورت برداشتهشدن موانع موجود در مسیر مبادلات تجاری تاکید کردند.
بنا بر این گزارش، علی طیبنیا طی سخنانی در این نشست تاکید کرد: ایران در چارچوب راهبرد مورد علاقه روسای جمهوری دو کشور، مایل به گسترش همه جانبه مناسبات در تمامی بخشها بویژه توسعه همکاریهای اقتصادی و زیربنایی همراه با رفع محدودیتهای موجود با چین بوده و اجلاس مذکور نیز در واقع به نوعی اجراییکردن توافقات مورد نظر و بر طرفکننده موانع در همکاریهای دو کشور محسوب میشود.
وی با اشاره به همکاری و مراوده جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین از گذشتههای دور تاکنون با یکدیگر تاکید کرد: با رفع تحریمهای ظالمانه علیه ایران، این همکاریها میتواند ابعاد جدید و گستردهتری به خود بگیرد.
طیب نیا تصریح کرد: نگاه جمهوری اسلامی ایران به داشتن روابط با چین راهبردی است و نباید اجازه داد فراز و نشیبهای سیاسی، اقتصادی، منطقهای و بینالمللی این روابط را تحت تاثیر خود قرار دهد.
رئیس طرف ایرانی شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین با یادآوری اینکه روابط دو کشور فقط در بخش تجاری خلاصه نمیشود، افزود: همکاریهای اقتصادی، اجرای پروژهها و سرمایهگذاریهای مستقیم در حال تبدیلشدن به نقشی ممتاز در این روابط است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در همین رابطه بر لزوم برقراری روابط کارگذاری بین بانکهای بزرگ دو کشور اشاره کرد که میتواند بسترهای لازم را برای توسعه فراهم سازد.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین همچنین به وجود برخی موانع بانکی برای اتباع و موسسات خصوصی ایرانی در چین اشاره کرد و از همتای چینی خود خواست که نسبت به رفع این موانع تلاش کند.
بنا بر این گزارش، آمادگی تشکیل کمیته راهبردی پیشبینیشده در تفاهمنامه جاده ابریشم نوین توسط ایران که در جریان سفر سال گذشته «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به تهران امضا شد، تامینمالی بلندمدت طرحها، استفاده از فرصتهای همکاری در حوزههای مختلف بویژه در بخشهای راه آهن، انرژی، نیروگاه و صدور مجوز برای بازگشایی شعبههای بانکهای ایرانی در چین؛ از دیگر محورهای سخنان وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در این نشست بود.
«گائو هو چنگ» (Gao Huchang) وزیر بازرگانی چین نیز در سخنانی با اشاره به برنامه دیدار سران دو کشور در تهران گفت: فرصتهای قابل توجهی برای توسعه روابط ایجاد و به بهرهبرداری رسیده و هنوز هم عرصههای دیگری در بخشهای مختلف وجود دارد که میتوان با تنظیم برنامههای جدیدتر نسبت به توسعه آن اقدام کرد.
وی با اشاره به رفع تحریمها علیه ایران یادآور شد: این اتفاق طی سال گذشته به خوبی شرایط سیاسی و اقتصادی ایران را تغییر داد و دولت چین از بابت این تحولات بسیار خرسند است.
«گائو» خاطرنشان کرد: از نشست پانزدهم کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در سال 1392 ، تاکنون حجم همکاریها و مبادلات تجاری دو کشور چشمگیر و رو به توسعه بود و چین همواره ایران را به عنوان یکی از شرکای تجاری مهم برای خود تلقی میکند.
وزیر بازرگانی چین در این خصوص ادامه داد: بر اساس آمارهای رسمی موجود، چین در نیمه اول سالجاری میلادی 15 میلیون تن نفت از ایران خریداری کرده که نسبت به مدت مشابه قبل با رشد همراه بود. ضمن آنکه در زمینه سرمایهگذاری مستقیم در ایران توسط شرکتهای چینی تا پایان ماه ژوئن (خرداد - تیر) آمارها نشاندهنده رقم 4 میلیارد و 180 میلیون دلار است.
وی یادآور شد، همه این موارد به خوبی نشان میدهد که ایران و چین دوستانی قابل اعتماد برای یکدیگر هستند که این روابط خوب و مثبت میتواند همواره تداوم داشته باشد.
پیشینه مناسبات اقتصادی دو کشور نشان میدهد که رشد شتابان همکاریهای تجاری ایران و چین سبب شده مبادلات دو کشور از 400 میلیون دلار سال 1994 به حدود 40 میلیارد دلار در سال 2013 و 51 میلیارد و 850 میلیون دلار در سال 2014 برسد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل - 2013 میلادی - با رشد همراه بوده است.
«گائو» همچنین از آمادگی کشورش برای اجرای طرحهای عمرانی و اقتصادی مشترک خبر داد و گفت که پکن آماده همکاریهای بیشتر در حوزههای انرژی و نفت است.
گفتنی است، در پایان نشست روز گذشته کمیسیون، یک یادداشت تفاهم همکاری میان «طیب نیا» و «گائو هو چنگ» رئیسان ایرانی و چینی شانزدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور به امضا رسید.
انتهای پیام/