دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

صندوق اعتباری هنر و خانه سینما به تفاهم رسیدند

مراسم امضای تفاهمنامه صندوق اعتباری هنر و خانه سینما به همراه تجلیل از اصحاب رسانه با حضور منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، خلیل ارجمندی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، هنرمندان و اصحاب رسانه عصر روز گذشته (سه‌شنبه ۲۶ مردادماه) در خانه سینما برگزار شد.
کد خبر : 110583

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این مراسم بابک دربیگی ضمن تبریک روز خبرنگار و سالروز بازگشت آزادگان گفت: «جرج ازون می‌گوید: «جامعه‌ای که از حقیقت فاصله می‌گیرد از کسانی که حقیقت را می‌گویند متنفر می‌شود.» حوزه خبر و خبرنگاری و نقش آنها روز به روی جدی‌تر می‌شود.»


وی ادامه داد: «خبرنگاران باید نقش مهمی را در جامعه ایفا کنند و مرز حقیقت و دروغ را مشخص کنند. مجموعه خبری ما نقش خیلی مهمی دارند زیرا آنچه از دهان خارج می‌شود مجموعه‌ای است که در فکر می‌گذرد.»


در ادامه منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما گفت: «خوشحالم که دوستانم را اینجا می‌بینم و خوشحال‌ترم که اولین دیدارمان مربوط به مراسم امضای تفاهم‌نامه با صندوق اعتباری هنر است. اولین ملاقات من با خلیل ارجمندی به حدود یک هفته پیش باز می‌گردد. این ملاقات به دلیل تلاش همکاران من و همکاران مدیریت دوره قبل به منظور حل و فصل مسائل بیمه‌ای خانه سینما صورت گرفت. ما باید یک روش دائمی برای این بخش از نیازهای همکارانمان در صنوف مختلف پیش‌بینی کنیم و با روحیه مناسب تلاش کنیم تا به عنوان خدمتگزاران فرهنگ و هنر و بخصوص اهالی سینما کاری انجام دهیم که در دراز مدت امکان بهره‌برداری از آن باشد.»


وی افزود: «آقای ارجمندی در یک قول دوستانه پذیرفتند که با کاهش ملاحظات اداری این امر را به انجام برسانند. اصل موضوع امضای تفاهم‌نامه‌ای است بین خانه سینما و صندوق اعتباری هنر ذیل یک کمیته مشترک تا مواردی که وجود دارد را به سرعت حل و فصل کند. ما دوست داریم انجام این امور در شأن همکاران‌مان باشد اما به هر حال باید با کمک یکدیگر فضای مناسبی برای استفاده از صندوق اعتباری ایجاد کنیم.»


پس از آن خلیل ارجمندی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: «وظیفه ذاتی صندوق اعتباری هنر حمایت از هنرمندان و پیگیری یک سری از کارهای حمایتی است و نیازی به امضای این تفاهم‌نامه وجود ندارد، ولی همانطور که همه ما در جریان هستیم صندوق اعتباری هنر با سازمان تامین اجتماعی دچار مشکل شد و این مشکلات موجب شد صندوق نتواند از هنرمندان حمایت کند اما به هر حال مسیر خود را در این سال ها طی کرده است.»


وی اظهار کرد: «اساسا صندوق اعتباری هنر از سال ۸۱ شکل گرفت و از سال ۸۳ شروع به فعالیت کرد و قرار بود بخشی از بیمه تامین اجتماعی و وام‌های کوتاه مدت پدیدآورندگان آن را تقبل کند. این پدیدآورندگان شامل هنرمندان، روزنامه‌نگاران و نویسندگان بود اما باید بگویم زمانی که ما صندوق را تحویل گرفتیم بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان بدهی داشت و مشخص نبود که اعضای آن هنرمند هستند و یا نه.»


مدیرعامل صندوق اعتباری هنر عنوان کرد: «حدود یک سال و نیم زمان برد تا ما این صندوق را پالایش کنیم و در این بین مشخص شد که ۶ هزار نفر شرایط عضویت در آن را ندارند. ما در سال‌های اول انرژی زیادی برای این کار گذاشتیم البته این امر باعث شد که در سال‌های اول دیگر عضوگیری نکنیم.»


وی افزود: «معاونت‌های مختلف در وزارت ارشاد که پیش از آن مبلغی را برای اعطای وام به ما کمک می‌کردند از ابتدای این دولت حتی یک ریال هم به این صندوق کمک نکردند. با همه این اوصاف در حال حاضر کارکرد صندوق اعتباری هنر قانونی شده و فارغ از هرگونه نظر شخصی عمل می‌کند.»


ارجمندی تاکید کرد: «صندوق درباره ماهیت هنرمندان نظری نمی‌دهد و مرجع ما در این خصوص خانه سینما است. این را هم باید بگویم که امروز ما بدهی‌های جاری خود را پرداخت کرده ایم و آن بدهی‌های قبلی به صورت قسط بندی در ۱۴ قسط در حال پرداخت است که تاکنون ۴ قسط آن را پرداخت کرده‌ایم، به طوری که از اوایل سال ۹۶ این بدهی به طور کامل تسویه می‌شود.»


وی ادامه داد: «از همان ابتدا قرار بود صندوق اعتباری هنر روی پای خود بایستد زیرا از نظر ما اگر قرار است هنر و هنرمند مستقل باشند باید اقتصاد آن هم از استقلال برخوردار باشد، به همین دلیل از همان روز اول موضوع اقتصاد و فرهنگ و هنر را در دستور کار قرار دادیم.»


مدیرعامل صندوق اعتباری هنر بیان کرد: «از دیگر کارهایی که انجام دادیم این است که پیش از این بسیاری از وام‌ها به جای هنرمندان به کارکنان دولت پرداخت می‌شد که آن وام‌ها را از این افراد پس گرفتیم؛ البته در دوره‌های اول سوءبرداشت‌هایی از حمایت صندوق بوجود آمده بود به این شکل که دوستان فکر می‌کردند دولت به صندوق پولی پرداخت می‌کند و خواستار این بودند که این پول‌ها به خانه سینما اعطا شود که با توضیحاتی که به دوستان دادیم این شبهه را برطرف کردیم.»


ارجمندی در ادامه در مورد تعداد اعضای کنونی صندوق اعتباری هنر گفت: «در حال حاضر صندوق اعتباری هنر ۴ هزار عضو مربوط به خانه سینما دارد و ما طی دو سال گذشته به بسیاری از هنرمندان کمک کردیم اما این کمک‌ها را رسانه‌ای نکردیم.»


شاهسواری درباره این بخش از صحبت‌های ارجمندی توضیح داد: «واقعیت این است که ممکن است بخش عمده‌ای از همکاران ما در سینما از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نباشند، اما آنچه که مهم است این است که سینمای ما در طول ۳۷ سال گذشته به تاریخ هنر این کشور محصولات زیادی ارائه کرده است. هر کسی در هر کجا و به هر دلیلی این محصولات سینمایی را انکار کند وجود خود را انکار کرده است.»


وی افزود: «ما همه تلاش خود را می‌کنیم تا شأنیت و حیثیت هنرمندانمان حفظ شود. امیدوارم از امروز شرایط لازم برای حفظ شأنیت اعضای ۳۲ صنف خانه سینما در تمام وجوه با امضای این تفاهمنامه فراهم شود.»


در پایان این مراسم تفاهمنامه صندوق اعتباری هنر و خانه سینما امضا شد و ویدئو کلیپ «ای ایران» که تعدادی از هنرمندان سینما ازجمله جمشید مشایخی، پرویز پرستویی، مسعود رایگان، حمید جبلی، حسن پورشیرازی، علیرضا خمسه، کوروش تهامی، رویا تیموریان، فاطمه گودرزی، مریلا زارعی، پانته‌آ بهرام، رویا نونهالی و باران کوثری آن را اجرا کرده‌اند به نمایش در آمد.


گزارش از مریم قربانی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب