دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

عید تبرک انگور در کلیسای حضرت مریم انزلی

عید عروج مریم مقدس (س) و تبرک انگور با حضور جمعی از ارامنه ایران، امروز جمعه 12 آگوست در کلیسای مریم مقدس شهرستان انزلی برگزار شد.
کد خبر : 109321

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل ازایرنا، شمیم عود و کندر و ترنم خوش مناجات ، فضای این کلیسای تاریخی کوچک و زیبا را فرا گرفت. مراسم با برگزاری نیایش توسط اسقف ماکار آشکاریان، کشیش ساهاک و کشیش ورتانس آغاز و با اجرای آیین عشاء ربانی توسط اسقف ادامه یافت.
ارامنه که از جای جای ایران و حتی سایر کشورها برای زیارت و شرکت در آیین عید تبرک انگور به این کلیسای کوچک که نام حضرت مریم (س) را بر خود دارد، آمده بودند؛ فضای کلیسا را با نوای روحانی آمین آکنده ساختند.
تصاویر عیسی مسیح و مریم مقدس (س) در حال نیایش، بر در و دیوار کلیسای تاریخی بر فضای روحانی مراسم می افزود. رنگ های طلایی و سرخ ردای اسقف و شمع های روشن چشم ها را به سمت محراب محل برگزاری مراسم خیره می ساخت.
میزی مملو از خوشه های انگور که نمادی از برکت و حیات است در مقابل محراب قرار داشت و اسقف با خواندن ادعیه و حرکت دادن صلیب بر آن، این میوه بهشتی را متبرک کرد.
دعای شاراگان توسط پدر روحانی با هم آوازی گروه کر، خوانده شد و حاضران از درگاه ایزد منان خواستند که روح و جسم آدمیان را از گناه پاک سازد و سپس انگور سه بار متبرک شد.
اسقف پیش از تبرک انگور در موعظه ای، تاسف خود را از وضعیت نابسامان جهان، جنگ و خونریزی در کشورهای مختلف ابراز و برای برقراری صلح و آرامش دعا کرد.
وی آرزو کرد جهانیان پیام حضرت مسیح، رسول صلح و دوستی را به گوش جان بشنوند و از دشمنی و جنگ و خشونت دوری کنند.
همچنین مراسم اعتراف و توبه به منظور تطهیر جسم و روح حاضران در کلیسا، برگزار شد .
کشیش ساهاک خسرویان ، کشیش ارامنه تهران و گیلان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت : عید تبرک انگور هر سال هم زمان با سالروز عروج مریم مقدس (س) برگزار می شود .
وی اظهار کرد: ارامنه به ویژه آنها که نذری دارند تا زمانی که کشیش انگور را متبرک نکرده انگور نمی خورند، دو سه روز مانده به عید، روزه می گیرند و در روز عید، انگور و نان متبرک تناول می کنند.
به گزارش ایرنا، انگور که خداوند در قرآن مجید نیز از آن بعنوان میوه ای بهشتی یاد کرده، یکی از بی شمار نعمت های خداوند و مقدس ترین میوه در مسیحیت محسوب می شود و مسیح نیز خود را تاک حقیقی خوانده است.
عید تبرک انگور به ارمنی خاقوق اُرهنِک ( khaghogh orhnek )، خاقوق khaghogh به معنی انگور و orhnek ارهنک به معنای تبرک است.
کلیسای مریم مقدس (س) ارامنه انزلی سال 1874 میلادی ساخته شد. ملک الله وردیان بانی مدرسه و کلیسای مریم مقدس (س)بندرانزلی است. بر اساس شواهد تاریخی سابقه اسکان ارامنه در شمال ایران به سال ‎1150 شمسی باز می گردد و در طول این سال ها همواره دوستی، مودت و درک متقابل بین شهروندان ارمنی و مسلمانان انزلی وجود داشته است.
انزلی در 40 کیلومتری شمال غرب مرکز استان گیلان واقع است و ارامنه این شهرستان که در سال های نه چندان دور، شمارشان حدود چهار هزار نفر برآورد می شد، بتدریج برای کسب و کار و تحصیل به شهرهای بزرگ ایران و سایر کشورها مهاجرت کردند و در حال حاضر، تعداد آنها به حدود 70 نفر می رسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب