13 توصیه طلایی برای انتخاب رشته دانشگاه
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، این روزنامه در مطلبی با عنوان «13 توصیه طلایی برای انتخاب رشته دانشگاه» به قلم فرزانه عطاران، روان شناس و مشاور تحصیلی آورده است:
1- قبل از هر اقدامی باید ابتدا هدف و انگیزه خود را از انتخاب رشته روشن کنید. انتخاب رشته، شرایط و وضعیت شما را یعنی شرایط شغلی، وضعیت اجتماعی، وضعیت اقتصادی، شرایط کاری و ... بعد از دانش آموختگی و انتظاراتی را که در این رشته از شما دارند، مشخص می کند؛ برای مثال، تصویر داوطلبان از رشته پزشکی، موقعیت اجتماعی، درآمد بالا و مزایای دیگر است؛ ولی بیشتر داوطلبان شناخت کافی درباره شرایط تحصیلی، طول مدت تحصیل و توانمندی خود برای تحصیل در این رشته ندارند و اگر هم در آن پذیرفته شوند، بعد از مدتی که به واقعیت های آن واقف شدند، دلسرد و ناامید می شوند. در گروه های دیگر هم ممکن است شرایطی مشابه به وجود بیاید؛ بنابراین سعی کنید رشتههای تحصیلی مورد علاقه تان را شناسایی کنید و انتظاراتی را که در این رشته ها از شما دارند و حتی دروسی را که باید در دانشگاه مطالعه کنید، بشناسید و آگاهانه رشته خود را انتخاب کنید. افرادی که بدون در نظر گرفتن این عوامل و تنها با هدف ورود به دانشگاه رشته انتخاب میکنند، با مشکل نبود رضایت از رشته تحصیلی خود مواجه می شوند و در بسیاری از موارد هم از آن رشته انصراف می دهند که باعث هدر رفتن وقت، منابع مالی، ناامیدی و سردرگمی می شود.
2- انتخاب شهر محل تحصیل برای داوطلبان اهمیت زیادی دارد. انتخاب شهر دیگر، یعنی تحصیل در شهر دیگری برای چندین سال. شاید اکنون از اهمیت آن مطلع نباشید، ولی پس از پذیرش در شهر انتخابی، احتمال دارد با مشکلاتی مواجه شوید که قبلا تصور آن را هم نکرده اید. هزینه های زیاد رفت و آمد بین شهر محل سکونت و شهر محل تحصیل، اقامت در خوابگاه دانشجویان یا پیدا کردن محل سکونت، اختلاف فرهنگی بین شهر محل سکونت و شهر محل تحصیل، جدا شدن از خانواده و امکاناتی که در خانواده فراهم بود و به تنهایی زندگی کردن و سایر موارد از جمله آن هاست. بنابراین برای انتخاب رشته، به ویژگی های شخصیتی و روحی خود توجه کافی داشته باشید؛ برای مثال آیا روحیه جدایی از خانواده و مواجه شدن با مشکلات زندگی در خوابگاه را دارید؟
3- به رتبه خود در سهمیه مربوط و زیرگروه های مختلف که هر کدام شامل رشته های خاصی است، توجه کنید و واقع گرا باشید. انتخاب رشته هایی که هیچ شانسی برای قبولی در آن ها نیست، شانستان را برای انتخاب های منطقی تر از بین می برد.
4- انتخاب هایتان را بر اساس استعداد و علاقه و با دقت زیاد مرتب کنید تا در آینده نزدیک به این نتیجه نرسید که کاش در رشته ها یا دانشگاه های انتخاب های بعدیتان قبول می شدید.
5- فرصت های شغلی رشته مورد نظر را بررسی کنید. بالاخره هدف بسیاری از دانشجویان به ویژه پسرها برای ورود به دانشگاه، دست یافتن به شغلی خوب است؛ بنابراین قبل از این که 4 سال از بهترین سال های عمرتان را بگذرانید، به این نکته هم توجه ویژه داشته باشید.
6-با توجه به این که پذیرش در برخی رشته ها به صورت های مختلفی مانند کشوری، استانی، ناحیهای و قطبی انجام می شود، حتما و حتما به قطب، استان و ناحیه شهر خود دقت کنید.
7- با توجه به محرومیت از انتخاب دوره های روزانه به مدت یک سال در صورت انتخاب این رشته ها و قبولی در آن ها در سال جاری، دقت کافی را داشته باشید چون اگر در رشته روزانه پذیرفته شوید و انصراف دهید، سال بعد امکان انتخاب رشتههای روزانه را نخواهید داشت و فقط باید به انتخاب رشته در دوره های غیرروزانه امیدوار باشید.
8- به ظرفیت و شرایط پذیرش دانشگاه های مختلف که در دفترچه انتخاب رشته به آن ها اشاره شده است و هر سال به روز می شود، توجه کنید؛ زیرا برای تخمین احتمال قبولی تان در رشته مورد نظر، راهگشاست.
9-به متمرکز و نیمه متمرکز بودن رشته های مورد نظر توجه کنید؛ برای مثال رشته های نیمه متمرکز دارای مصاحبه و بعضی از آن ها دارای آزمون های عملی است و نتایج آنها جداگانه اعلام خواهد شد.
10- با توجه به این که ادامه تحصیل در برخی رشتهها با محدودیتهای مختلف مواجه است، در انتخاب آنها دقت کنید؛ مثلا برای بعضی رشتههای مرتبط با نفت، باید حتما به شهرهای خاصی بروید.
11- این روزها به اطلاعیه ها و اصلاحیه هایی که سازمان سنجش در ایام انتخاب رشته از طریق سایت و نشریه سازمان منتشر می کند، توجه کنید و هر روز به سایت سر بزنید.
12- بیشترین دقت را در پر کردن فرم انتخاب رشته داشته باشید زیرا با وارد کردن یک کد اشتباه ممکن است در رشته ای پذیرفته شوید که اصلا در انتخاب های مورد نظر شما نبوده است! هرچند این اشتباه خیلی رایج نیست ولی چنین بی دقتی، زندگی فعلی و آینده تان را با چالش جدی مواجه می کند.
13- در پایان بدانید که شرایط برای هر داوطلب منحصر به خود اوست و از داوطلبی به داوطلب دیگر فرق می کند بنابراین در صورت به جمع بندی نرسیدن به یک مشاور متخصص مراجعه کنید تا انتخابتان، آگاهانهتر و دقیقتر باشد.
انتهای پیام/