دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مرداد 1395 - 22:18
در اختتامیه جایزه ادبی پروین:

روایتی که بیانگر نقص شان زنان باشد، صحیح نیست

دبیر علمی جایزه ادبی پروین گفت: تمام روایات و نصوصی که در متون دینی، نشانگر نوعی نقص و کاستی شأن و حقوق زن است،‌ یا سند آن و یا متن آن اشکال دارد.
کد خبر : 108330

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، حجت‌الاسلام مهدوی‌راد، دبیر علمی هفتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی‌ در آیین پایانی این جایزه با بیان سخنانی نسبت به عملکرد چندی پیش رسانه ملی در پخش دو مصاحبه که در آن شأن و شخصیت زن رعایت نشده بود، انتقاد کرد.


وی گفت: این مصاحبه‌ها به عنوعی کاستن از شأن زنان، آن هم به نام دین بود. معارف دینی و تعالیم اسلامی با ظهورش در یک فضای تاریک‌زا، سرد و یخ‌زده به انسان به ما هو انسان کرامت گذاشت و فرق نمی‌کرد که این انسان، زن باشد یا مرد.


دبیر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی سپس با تأکید بر اینکه در متون و نصوص اسلامی، هیچگاه شأن زنان کم انگاشته نشده است، ‌افزود: در یک کار علمی و دانشگاهی به این نتیجه رسیدیم که تمام روایات و نصوصی که در متون دینی، نشانگر نوعی نقص و کاستی شأن و حقوق زن است،‌ یا سند آن و یا متن آن دارای مشکل است.


مهدوی‌راد ادامه داد: یکی از معروف‌ترین این روایات که در کتاب‌های اهل سنت آمده است،‌ تنها یک راوی دارد و محتوای آن با واقعیات تاریخی همخوانی ندارد.


وی در پایان با اظهار اینکه آموزه‌های دینی، هرگز از شأن زنان نکاسته است، خطاب به مبلغان دینی گفت: جمله‌ای از مرحوم علامه طباطبایی با این مضمون نقل شده که می‌گوید: دین زیباست، سعی کنید آن را بد جلوه ندهید.


بنا بر این گزارش، در آیین پایانی هفتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی‌ برگزیدگان و برندگان بخش‌های 6 گانه جایزه معرفی شدند.


«دایره» اثر مریم جعفری‌ آذرمانی از انتشارات فصل پنجم در بخش شعر، «خون‌مُردگی» نوشته الهام فلاح از انتشارات چشمه در بخش ادبیات داستانی، «تاریخ شعر زنان از آغاز تا سده هشتم هجری» تألیف روح‌انگیز کراچی از انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ‌در بخش پژوهش‌های ادبی و «آب و تاب» سروده سعیده موسوی‌زاده از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش ادبیات کودکان، به عنوان آثار برتر این بخش‌ها لوح تقدیر، نشان پروین اعتصامی و 12 سکه بهار آزادی را به خود اختصاص دادند.


همچنین در بخش ترجمه، دو کتاب «فرهنگ فشرده لغات چینی به انگلیسی برای عشاق» ترجمه ریحانه وادی‌دار از انتشارات ققنوس و «بیرون ذهن من» ترجمه آنیتا یارمحمدی از نشر پیدایش و در بخش ادبیات نمایشی هم کتاب‌های «تاجماه» نوشته فریده فرجام از انتشارات مروارید و «مرده‌ریگ» نوشته تهمینه محمدی از نشر افراز،‌‌ تقدیر شدند. پدیدآورندگان این آثار نیز لوح تقدیر، ‌نشان پروین اعتصامی و 4 سکه بهار آزادی دریافت کردند.


داوری حدود 9 هزار اثر در هفتمین جایزه ادبی پروین


مهدی قزلی، مدیرعامل این بنیاد و دبیر اجرایی هفتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی‌ که در آیین اختتامیه این جایزه ادبی سخن می‌گفت، با بیان اینکه امروز نتیجه بررسی 8 هزار و 975 اثر در 6 حوزه رقابتی جایزه ادبی پروین اعتصامی اعلام می‌شود، اظهار داشت: زنان، در کمیت و کیفیت آثار ادبی به پای مردان رسیده‌اند و نسبت یک به 30 زنان به مردان در پیش از انقلاب در حوزه نویسندگی را به نسبت تقریباً یک به یک رسانده‌اند.


وی افزود: بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در این دوره از جایزه ادبی پروین اعتصامی، میزبان بیش از 150 شاعر و داستان‌نویس از سراسر کشور بود که در فرصتی 3 روزه و در حضور اساتید فن و نامداران ادبیات، شعر و داستان خواندند و آموختند.


قزلی ادامه داد: امیدوارم دوره‌ها این بار در حوزه‌های تخصصی مستندنگاری،‌ نقد ادبیات، ادبیات آیینی، ادبیات کودک و نوجوان و ... با جدیت ادامه یابد.


مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در پایان سخنان خود از حمایت این بنیاد از تشکل‌های مردمی و انجمن‌های ادبی علاقه‌مند حضور در این حوزه، خبر داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب