دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ایجاد 23 میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در دولت یازدهم

از ابتدای دولت یازدهم تا کنون ۲۳ میلیون تن ظرفیت جدید در صنعت فولاد ایجاد شده است و طبق برنامه‌ریزی‌ها تا پایان سال، ۲۰ میلیون تن ظرفیت دیگر راه‌اندازی خواهد شد. در سال ۹۶ نیز ۱۱ میلیون تن ظرفیت جدید به تولید فولاد کشور اضافه می‌شود.
کد خبر : 108235

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت،معدن و تجارت در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: خام‌فروشی متوقف شده و اگر هم صادراتی صورت می‌گیرد، حتما با ایجاد ارزش‌افزوده مناسب خواهد بود به نحوی که در سه ماهه ابتدای سال جاری علی‌رغم اینکه قیمت مواد معدنی در دنیا کاهش یافته بود،‌اما صادرات ایران به لحاظ ارزشی ۶۸ درصد رشد را تجربه کرد که این نشان‌دهنده صادرات مواد معدنی با ارزش افزوده بالا است.


وی ادامه داد: در حوزه تولید فولاد‌خام نیز تا پایان برنامه ششم به تولید ۴۰ میلیون تنی خواهیم رسید که از این رقم ۳۰ میلیون تن به مصرف داخلی خواهد رسید و ۱۰ میلیون تن صادرات خواهد شد. ضمن اینکه تولید فولاد خام در ۳ ماهه به لحاظ تکمیل چرخه ۹ درصد افزایش داشته است و امسال ۶ میلیون تن فولاد نیز صادر خواهیم کرد.


معاون وزیر صنعت معدن و تجارت خاطرنشان کرد: اکنون هیچ اطلاعاتی در حوزه معدن وجود ندارد که در کشوها باقی بماند و هیچ کارشناسی در وزارت صنعت معدن و تجارت نیز نمی‌تواند خود را قیوم اطلاعات بداند. بلکه تمام تلاش ما این بوده که شفاف‌سازی لازم انجام شود و در کنار شفاف سازی سازوکار قانونی تشخیص صلاحیت فنی و مالی را نیز اعمال کرده‌ایم.


سرقینی ادامه داد: در گذشته عوارض صادراتی سنگ آهن صفر، کنسانتره ۳۰ درصد و گندله ۳۵ درصد بوده است که به دلیل حمایت از فروش با ارزش افزوده بالا، این عوارض را کاملاً برعکس کرده ایم به نحوی که هم اکنون صادرات سنگ آهن بیشترین عوارض را دارد.


وی اظهار کرد: در گذشته سالانه ۲۲ میلیون تن سنگ آهن صادر می‌شد که ارزش افزوده آن به جیب کشورهای وارد کننده می رفت اما اکنون کنسانتره تولید شده و صادر می‌شود. ضمن اینکه فهرست پروژه‌های معدنی که برای خارجی‌ها جذاب است نیز در سایت وزارت صنعت معدن و تجارت قرار گرفته ولی تاکنون هیچ قراردادی با خارجی‌ها در حوزه معادن به امضاء نرسیده و پروانه ای برای خارجی ها صادر نشده است.


معاون وزیر صنعت معدن و تجارت بیان کرد: تنها ۳۵ میلیون تن ظرفیت در زنجیره فولاد در منطقه سنگان اجرا شده که ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۷.۵ میلیون تن گندله در حال اجرا است.


معاون وزیر صنعت معدن و تجارت از در اختیار گرفتن سه معدن بزرگ از سوی بانک‌ها خبر داد و گفت: به دلیل اینکه بانک‌ها معادن را به عنوان فعالیت سودده می‌شناسند، در آنها وارد سرمایه‌گذاری شده‌اند.


‌میانگین ظرفیت فعال سیمان در سال گذشته را ۸۵ درصد، فولاد ۷۵ درصد، کاشی و سرامیک ۸۰ درصد و شیشه را ۹۵ درصد عنوان کرد و گفت: هم اکنون ۸۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک و ۱۶ میلیون تن سیمان در انبارها دپو شده که بیشتر به دلیل نبود بازار است.


معاون وزیر صنعت معدن و تجارت متوسط رشد معدنی در سال ۹۵ را ۶ درصد پیش‌بینی کرد و گفت: بخش معدن در حوزه صادرات نیز از وضعیت مناسبی برخوردار بوده که بر این اساس به نظر می رسد بتواند رشد خوبی را نیز در سال جاری داشته باشد.


وی در باره انتشار اوراق مشارکت طرح های معدنی نیز گفت: برای دو طرح معدنی تیتانیوم کهنوج و طلای زرشوران مجوز انتشار اوراق مشارکت از شورای اقتصاد اخذشده اما هنوز برای انتشار این اوراق از سوی بخش خصوصی تصمیمی از سوی دولت اتخاذ نشده است.


به گفته سرقینی، هم اکنون بانکها برای تامین مالی معادن اولویت قائل هستند. چرا که می دانند فعالیت های معدن و صنایع معدنی سودده بوده و به همین دلیل هم اکنون دو تا سه معدن بزرگ نیز در دست بانکها است و آنها به معدنکاران نیز توجه ویژه دارند.


معاون وزیر صنعت معدن و تجارت ادامه داد: پاکت‌های مناقصه معدن مهدی‌آباد به دست وزارت صنعت رسیده که مشمول ۴ متقاضی و پیشنهادهای آنهاست. اما گشایش آن در هفته آینده انجام خواهد شد.


معاون امور معدنی وزیر صنعت معدن و تجارت از صدور بخشنامه‌ای برای جلوگیری از احداث واحدهای جدید سیمانی و فولادی خبر داد و گفت: البته نمی‌توان حکم کلی داد و اگر در نقاطی همچون نزدیکی به آب‌های مرزی، پتانسیلی وجود داشته باشد، مجوز صادر خواهیم کرد اما به هر حال نمی‌توان یک حکم کلی را برای همه بخش‌های کشور صادر کرد.


سرقینی در پاسخ به سوالی مبنی بر شکایت سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل بر علیه وی نیز گفت: به طور قطع از عهده حرفی که زده‌ام، برمی‌آیم و در دادگاه شفاف‌سازی لازم را صورت خواهم داد.


سرقینی ادامه داد: معادن در ایران همیشه از ایراداتی همچون نبود دسترسی به اطلاعات پایه و خام‌فروشی رنج می‌بردند که بر این اساس، در تعریف جدید سیاست ها، توسعه اکتشاف از طریق شناخت مناطق اولویت دار در دستور کار قرار گرفته است. ضمن اینکه در سه سال گذشته ۲۵۰ هزار کیلومتر پرواز ژئوفیزیک انجام شده و قرار است از این پس هر سال ۴۰۰ هزار پرواز ژئوفیزیک داشته باشیم.


وی افزود:‌ ۲۵ درصد از کشور نیز به عنوان پهنه‌های اکتشافی در نظر گرفته شده‌ است که بر این اساس امسال خبرهای خوبی از اکتشافات را اعلام خواهیم کرد؛ ضمن اینکه اطلاعات زمین‌شناسی در اختیار همه خواهد بود و افراد حائز صلاحیت به راحتی می‌توانند پهنه‌ها را به نام خود کنند و فعالیت اکتشافی را در آن انجام دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب