رشد 21.5 درصدی درآمد شرکت پست در سال 95/ مهری: شرکت پست بدهی ندارد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حسین مهری، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران در نشست خبری با اشاره به این مطلب افزود: مدت ۱۰ سال است که اساسنامه این شرکت در حالت بلاتکلیفی قرار دارد و در این مدت با این وضع امکان برنامهریزی بلندمدت و سرمایهگذاری وجود نداشت، اما بهتازگی این اساسنامه به تصویب رسیده است.
مدیر عامل شرکت پست درباره راهاندازی اپراتورهای خصوصی پست نیز عنوان کرد: وزارت ارتباطات مکلف شده است ظرف مدت یک سال مجوز دو اپراتور پستی را صادر کند. علاوه بر این قرار است سازمان تنظیم مقررات ارتباطات قوانین مربوط به این بخش را تنظیم و آماده کنند و یک معاونت امور پستی هم به این سازمان اضافه شود.
مهری در این حال عنوان کرد: در حال حاضر در میان کشورهای مختلف دنیا از ۱۹۲ عضو اتحادیه جهانی پست ۱۸۵ کشور پست خود را به حالت دولتی نگه داشتهاند و از میان هفت کشوری که پست خود را واگذار کردهاند نیز برخی کشورها مانند آلمان بالاجبار بخش قابل توجهی از شرکت را بار دیگر خریداری کردند.
مدیر عامل شرکت پست در این حال اظهار کرد: دولتیماندن شرکت پست هم دلایل متعددی دارد و بر همین اساس است که حتی در کشورهایی مانند آمریکا نیز پست همچنان در دست بخش دولتی باقیمانده است.
وی در ادامه با اشاره به تغییر جهتگیری پست در کل دنیا از افزایش حجم مرسولات الکترونیکی خبر داد و گفت: امیدواریم شرکت پست نیز بتواند به سرعت با آماده کردن زیرساختها و مباحث مالی به ارائه خدمات پست نوین بپردازد.
مهری تصریح کرد:در سال ۱۳۹۴ شرکت پست مجاز به افزایش ۵.۵ درصدی تعرفههای خود شد، اما در سال جاری نیز تاکنون تعرفههای این شرکت هیچگونه افزایشی نداشته است.
وی اظهار کرد:البته در این حوزه پیشنهاد افزایش شش درصدی تعرفهها را مطرح کردهایم، اما همچنان در برابر افزایش هزینههای شرکت تعرفههای ما بسیار پایین است که سعی کردیم این موضوع را با افزایش بهرهوری حل کنیم.
مدیر عامل شرکت پست در این حال عنوان کرد: طی چهار ماهه اول سال جاری با اصلاح ساختار و مدیریت هزینهها حدود ۲۶۰ میلیارد تومان درآمدزایی داشتهایم و در پایان سال ۱۳۹۴ به بعد این شرکت تمام بدهیهای خود را تسویه کرده است.
اما مهری در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که طی روزهای گذشته شنیده میشود نظارتهای بیشتری بر دفاتر پستی صورت گرفته و در برخی دفاتر اصلی بازرسهایی فرستاده شده است، توضیح داد: بحث نظارت همواره وجود داشته است اما از سال قبل با توجه به افزایش فعالیت شرکتهایی که در حوزه تجارت الکترونیک فعالیت دارند، بحث بازرسیها جدیتر شد و از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به شرکتهای مختلف اعلام شد که باید نماد اعتماد الکترونیک را دریافت کنند و از فروش موارد ممنوعه بپرهیزند. اکنون نیز حجم مرسولات ممنوع این شرکتها کاهش چشمگیری داشته، اما همچنان لازم است کنترلهای لازم در این زمینه صورت بگیرد که این سختگیریها در حد مبارزه با کالای قاچاق است.
وی همچنین عنوان کرد: در چهار ماهه اول سال ۱۳۹۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲۸ درصد ترافیک مرسولات سفارشی را شاهد بودهایم و رقم مرسولات کشور از بیش از هفت میلیون به بالغ بر ۹ میلیون رسیده است.
مدیر عامل شرکت پست همچنین متذکر شد: از سوی دیگر مرسولات الکترونیکی هم رشدی ۶.۱ درصدی را شاهد بودهایم و مرسولات این بخش از بیش از ۱۶.۵ میلیون مرسوله به بالغ بر ۱۷ میلیون رسیده است. در خصوص سرویس امانات نیز ما با وجود تمرکز و سرمایهگذاریهای متعددی که داشتیم ۸۳.۵ درصد رشد را شاهد بودیم که البته با این وجود همچنان حجم امانات نسبت به سال قبل کاهشی بوده است و همچنان حجم ۲۸۴ هزار امانت این بخش در مقابل ۱۶۴ میلیون مرسوله ما رقم پایینی بهشمار میرود.
مهری همچنین عنوان کرد:در حوزه مرسولات عادی نیز ۶.۲ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل وجود داشته و در چهار ماهه اول سال جاری نیز این رقم از حدود ۶۵ میلیون به بیش از ۶۹ میلیون مرسوله رسیده است.
وی از کاهش مرسولاتی که از طریق پست پیشتاز ارسال میشوند، خبر داد و گفت: در سرویس پیشتاز ۹.۸ درصد کاهش داشتهایم و مرسولات این بخش از حدود ۲۳ میلیون به ۲۰ میلیون و ۸۳۰ هزار مرسوله رسیده است که این کاهش به دلیل الکترونیک شدن مواردی مانند مدارک خدمت، گذرنامه و غیره بوده است که البته ما هم از این موضوع استقبال میکنیم.
انتهای پیام/