صحبت با تلفن همراه رانندگان اتوبوس را یک ماه از رانندگی محروم میکند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سایت راهور، سرهنگ محمد حسین حمیدی، رئیس پلیس راه راهور ناجا با اعلام این خبر درباره آمار بایگانی دفترچه ثبت ساعت رانندگان اتوبوس بر اساس اطلاعات سامانه 110120 (پیامکهای مردمی) و مدت زمان بایگانی هر تخلف گفت: صحبت کردن با تلفن همراه به یک ماه بایگانی دفترچه و استفاده نکردن راننده یا مسافران از کمربند ایمنی به 60 هزار تومان جریمه منجر میشود.
رئیس پلیس راه راهور ناجا به رانندگی خطرناک (سرعت و سبقت غیرمجاز) اشاره کرد که برای هرکدام از تخلفات، 10 روز بایگانی دفترچه در نظر گرفته شده که به معنی 10 روز محرومیت از رانندگی است. وجود اشکالات فنی مثل نقص ترمز، چراغ و برف پاک کن نیز جریمهای مشابه یعنی 10 روز بایگانی دفترچه ثبت ساعت رانندگان را در پی دارد.
حمیدی همچنین درباره جریمه توقف نکردن راننده برای ادای فریضه نماز توضیح داد که این تخلف جریمهای برابر با صحبت کردن با تلفن همراه حین رانندگی یعنی یک ماه بایگانی دفترچه را به دنبال خواهد داشت.
دفترچه ثبت ساعت رانندگان یکی از مهمترین ابزارهای کنترلی است که به منظور افزایش ضریب ایمنی، جلوگیری از تخلفات و نظم بیشتر در وسایل نقلیه مسافربری مورد استفاده قرار میگیرد. صدور و کنترل دفترچه ثبت ساعت رانندگان در اختیار پلیسراه قرار دارد و در دو رنگ صادر میشود. دفترچه با جلد آبی، به صورت اولیه برای رانندگان صادر میشود. همچنین برای رانندگانی که صفحه تخلفات دفترچه آنها فاقد تخلفات حادثه ساز یا تصادفات منجر به فوت یا جرح باشد، صادر میشود.
دفترچه جلد قرمز، برای رانندگانی که در صفحه تخلفات آنها تکرار تخلفات یا تصادفات منجر به فوت یا جرح (که در آن راننده مقصر باشد) و رانندگانی که تست اعتیاد آنها مثبت بوده است درج شده باشد، صادر میشود.
دفترچه ثبت ساعت دو نوع است: درجه یک ویژه رانندگی با وسایل نقلیه مسافربری با ظرفیت 27 نفر و بیشتر برای ناوگان اتوبوسرانی (ویژه دارندگان گواهینامه پایه یک). درجه دو، ویژه رانندگی با وسایل نقلیه مسافربری با ظرفیت حداکثر 26 نفر ویژه رانندگان سواری کرایه و مینیبوسها (دارندگان گواهینامه پایه دوم).
انتهای پیام/