دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1394 - 08:54

رشد ناچیز استفاده از وسایل حمل‌ونقل جاده‌ای

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی‌ مسافربری کشور گفت: با وجود اینکه مسئولان سازمان راهداری از رشد 8 درصدی حمل‌ونقل جاده‌ای خبر می‌دهند، آهنگ رشد این بخش در سال گذشته و ایام نوروز کند بوده‌است.
کد خبر : 10692

احمدرضا عامری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه سالانه حدود یک میلیون خودرو در کشور تولید یا از طریق واردات به ناوگان حمل‌ونقل کشور اضافه می‌شود، افزود: وارد شدن سالانه این تعداد خودرو به بخش حمل‌ونقل کشور به طور طبیعی بخشی از مسافران تعاونی‌های مسافربری را جذب می‌کند و همین امر موجب کاهش استقبال مردم برای سفر با خودروهای عمومی می‌شود.


وی تصریح کرد: از طرفی با افزایش سالانه جمعیت کشور، تغییر هرم سنی سنی افراد و ازدواج‌های صورت‌گرفته و به تبع آن افزایش میزان استقبال از سفر باید میزان استفاده از حمل‌ونقل عمومی نیز افزایش یابد، اما در عمل این رشد بسیار کمتر از میزان قابل انتظار است.


عامری با بیان اینکه حدود 2 هزار و 700 شرکت مسافربری در کشور وجود دارد، ادامه داد: اکنون حدود 20 هزار دستگاه اتوبوس، 46 هزار دستگاه مینی‌بوس و 45 هزار دستگاه سواری کرایه در کشور فعال است.


وی با تاکید بر اینکه استاندارد جهانی و عمر مفید خودرو در دنیا 5 سال است، اضافه کرد: عمر متوسط ناوگان اتوبوس‌رانی کشور 13 سال، سواری کرایه 6 سال و ناوگان مینی‌بوس رانی در کشور 25 سال است. البته دستگاه‌های بیش از 25 سال عمر اجازه تردد در جاده‌های کشور را ندارند.


مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی‌ مسافربری کشور درباره نوسازی ناوگان حمل‌ونقل کشور نیز تاکید کرد: با توجه به اینکه خودرو گران شده‌، نوسازی ناوگان رشد چندانی نداشته‌ است، اما امیدواریم با وارد شدن مذاکرات هسته‌ای به فاز جدید و افزایش احتمال برداشته شدن تحریم‌ها، نوسازی نیز از رشد برخودار شود.


عامری خاطرنشان کرد: پیگیری کاهش سهمیه کارت‌های سوخت سواری‌های کرایه نیز از 900 لیتر به 750 لیتر تاکنون نتیجه‌ای را در بر نداشته است و روند گذشته همچنان ادامه دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب