افزایش ظرفیت برداشت 500 میلیون فوت مکعبی گاز از پارس جنوبی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، سکوی ١٨B پارس جنوبی با تلاش متخصصان ایرانی در موقعیت خود در خلیج فارس قرار گرفت.
فرآیند نصب شامل چهار مرحله نصب سکو، پل، سازه مشعل و مشعل است که عملیات نصب سکو نخستین مرحله این بخش بود که در مدت زمانی یک ساعت در موقعیت خود قرار گرفت، این عملیات از سوی متخصصان شرکت مبین سازه تحت نظر شرکت ایزوایکو انجام شد.
دومین مرحله این عملیات نصب پل رابط بود که انجام شد. این پل ٢٤٠ تن وزن و ٩٨ متر ارتفاع دارد که رابط میان سکوی اصلی و سه پایه مشعل است.
براساس برنامهریزی انجامشده سازه مشعل و مشعل نیز در موقعیت خود نصب میشوند، به این ترتیب کل عملیات نصب در بازه زمانی ٣٧ ساعت تکمیل میشود.
وزن سکوی ١٨B،٢ هزار و ٣٠٠ تن است که با احتساب سکو، جکت چهارپایه، جکت سه پایه مشعل، پل و مشعل، این سازه حدود ٦ هزار و ٦٥٠ تن وزن دارد.
بارگیری سکوی ١٨B پارس جنوبی سوم تیرماه امسال از یارد بندرعباس انجام شد. همه مراحل مربوط به طراحی،ساخت،حمل، نصب و راهاندازی این سازه دریایی از سوی پیمانکاران ایرانی و با نظارت شرکت نفت وگاز پارس انجام شده است. پیش از این نیز در هفتههای اخیر سکوهای ١٩C و ٢١ پارس جنوبی به همت متخصصان داخلی در خلیج فارس با موفقیت نصب شده بود.
سکوی ۱۸B با استقرار در بخش اقماری مخزن فاز ۱۸ میدان مشترک گازی با کشور قطر،عملیات برداشت ذخایرهیدروکربوری این حوزه را آغاز خواهد کرد. این هفتمین عرشه فراساحلی است که در قرارداد همکاری مشترک شرکت نفت و گاز پارس و شرکت ایزوایکو به اجرا در میآید.
سکوی ۱۸B دارای ۴۳ دستگاه تجهیزات مکانیکی و فرایندی است که در مراحل ساخت آن با صرف ۹ میلیون نفر ساعت کار،۶۵ کیلومتر کابل کشی برق و ابزار دقیق و ۳۵ هزار قطر اینچ جوشکاری صورت گرفته است. با راهاندازی این سکو که ظرفیتی ٥٠٠ میلیون فوت مکعبی دارد،میتوان پس از دریافت گاز ترش و شیرین سازی گاز،روزانه ١٢,٥ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری تزریق کرد.
فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی در مجموع ٢ میلیارد فوت مکعب به تولید پارس جنوبی اضافه میکنند. با این حال از دیماه ١٣٩٣ که مرحله نخست تولید فازهای ١٧ و ١٨ اجرا شده تا تیرماه امسال،هشت میلیارد مترمکعب گاز از این فازها شیرینسازی شده است؛ ضمن این که چهار میلیون و٦٠٠ هزار بشکه میعانات گازی،٩٥ هزار تن اتان و ١٤٨ هزار تن بوتان و پروپان تولید شده که از نظر ارزش اقتصادی به میزانی فراتر از ١,٣ میلیارد دلار برآورد شده است.
هدف از اجرای پروژههای فاز ١٧ و ١٨ تولید روزانه ٥٠ میلیون مترمکعب گاز،٨٠ هزار بشکه میعانات گازی و ٤٠٠ تن گوگرد است.
انتهای پیام/