دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مرداد 1395 - 16:54

آغاز «پویش کتاب‌خوانی تابستانی» با فرزندان شهید عبدالله باقری/ «فضای مجازی» با رنگ و بوی کتاب

نشست خبری «نخستین پویش کتاب‌خوانی تابستانی» در حالی برگزار شد که رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با عضویت دختران شهید مدافع حرم عبدالله باقری زنگ آغاز پویش را به صدا در آورد.
کد خبر : 106609

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نشست رسانه‌ای آغاز نخستین پویش کتابخوانی تابستانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با حضور محمود صلاحی رئیس، امیر عبدالحسینی معاون هنری، حجت الاسلام حسن ناصری‌پور معاون فرهنگی، مهدی محمدی مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، صادق کرمیان مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۰ و دبیر برگزاری این پویش، پیش از ظهر امروز در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.


«جشنواره تابستانی» در مراکز فرهنگی هنری


صلاحی در این نشست با اشاره به برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای تابستان گفت: امسال برنامه‌های ما متنوع‌تر از سال‌های گذشته است یکی از آنها ویژه برنامه «جشنواره تابستانه» که شامل بخش متعددی چون «زندگی با نشاط» و «خانواده پایدار است» برنامه‌هایی که با طرح ریزی آنها در نظر داریم فشارهای زندگی شهرنشینی را بر شهروندان به خصوص کودکان و نوجوانان کاهش دهیم و این اقدام را به واسطه برنامه‌های بانشاط صورت خواهیم داد. هر قدر این فشارها کاهش پیدا کند، این نسل در آینده شکوفاتر می‌شود.


رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه درباره ویژه برنامه «خانواده پایدار» افزود: متاسفانه هزینه مشاوره این روزها به شدت افزایش پیدا کرده است در حالی که زندگی بسیاری از مردم به واسطه یک موضوع کوچک که با یک ساعت مشاوره برطرف خواهد شد، دچار چالش شده است. یکی از اتفاقاتی که در این برنامه‌ها پیشبینی شده است، فارغ از نشست‌های تخصصی، امکان مشاوره رایگان با حضور کارشناسان درجه یک و مجرب است.


وی افزود: ما به دنبال آن هستیم که هیچ گروهی از جامعه بی‌برنامه نماند و حتی برای خانواده‌ای که فرزندشان را برای بهره‌مندی از برنامه‌های سازمان به مراکز فرهنگی هنری آورده‌اند نیز برنامه‌های ویژه‌ای داریم. البته در برنامه‌ها اولویت ما با نوجوانان و جوانان است و سعی شده برنامه‌ها به قدری متنوع باشد که افراد قدرت انتخاب بالایی داشته باشند. البته در تمام برنامه‌ها محور کتاب است. ارزش کتابخوانی باید برای مردم شناسانده شود.


«فضای مجازی» با رنگ و بوی کتاب


صلاحی با اشاره به طرح پویش کتابخوانی تابستانی گفت:‌ در این طرح بزرگ‌ترهای فامیل چند نوجوان را عضو پویش می‌کنند و عکس آنها را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند و با این کار هم پویش را معرفی می‌کنند و هم از دیگر مردم دعوت می‌کنند که به این پویش بپیوندند. خود نوجوانان نیز می‌توانند دوستانشان را در این پویش شرکت دهند.


رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اضافه کرد: افرادی که به این پویش می‌پیوندند می‌توانند تا پایان تابستان ۶ کتاب را به امانت گرفته و بخوانند؛ سپس آن را خلاصه‌نویسی کنند و خلاصه آن را به امور کتابخانه‌های سازمان که در همه مناطق تهران حضور دارد تحویل دهند. در پایان این جشنواره با داوری‌های صورت گرفته نفرات برگزیده انتخاب خواهند شد که بنا بود به ۱۰۰ نفر آنها «دوچرخه» هدیه شود اما این تعداد برای شهر تهران رقم کمی است و باید افزایش پیدا کند.


وی افزود: برای این پویش ۳۰۰ دوچرخه در نظر گرفته خواهد شد که به برگزیدگان نهایی اهدا می‌شود،‌ همچنین نام و نشان همه شرکت‌کنندگان در این پویش در کتابی چاپ خواهد شد و به همه شرکت‌کنندگان یک نسخه اهدا می‌شود.


محمود صلاحی در ادامه پیشنهادی به مدیران بانک‌ها ارائه داد و گفت: به تمام رؤسای بانک‌های کشور پیشنهاد می‌کنم که در شعبات خود قفسه کتاب قرار دهند تا مردم در فرصتی که منتظر هستند تا کارهایشان انجام شود بتوانند از کتاب‌های موجود در بانک استفاده کنند. این اتفاق البته در فضاهای عمومی باید رقم بخورد تا مردم از فرصت‌هایشان استفاده مطالعاتی کنند. باید کاری کنیم که مطالعه متن زندگی مردم شود و فراموش نکنیم که جامعه با مطالعه به پیشرفت و فرزانگی دست پیدا می‌کند.


رئیس سازمان فرهنگی هنری در پاسخ به پرسش یک خبرنگار مبنی بر اینکه چه راهکاری برای جلوگیری از اینکه متن‌های موجود در اینترنت از سوی شرکت‌کنندگان ارسال نشود، گفت: متن‌های خلاصه شده داوری خواهد شد و اینطور نیست که از متن‌های موجود در فضای مجازی استفاده شود و کسی متوجه آنها نشود. البته ما بر این عقیده‌ایم که همین که یک نوجوان متنی را بخواند و آن را کپی کند نیز یک اتفاق خوب است اما این اطمینان را می‌دهیم که خلاصه‌های ارسال شده داوری می‌شود.


صلاحی در پاسخ به یکی دیگر از خبرنگاران که خودش تا چه حد اهل مطالعه است گفت: به خاطر مشغله کاری کمتر فرصت مطالعه دست می‌دهد اما سعی می‌کنم روزی یک ساعت مطالعه داشته باشم. هم اکنون مشغول مطالعه «دکترین شوک»‌ هستم. این کتاب را مهندس علی‌عسگری رئیس سازمان صدا و سیما به من معرفی کرد و من وقتی کتاب را دیدم ۳۰ نسخه از آن خریداری کردم و به دیگران هدیه دادم و یک نسخه را نیز خودم می‌خوانم.


در پایان این نشست رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با به عضویت در آوردن زینب باقری و محدثه باقری فرزندان شهید مدافع حرم عبدالله باقری در کتابخانه فرهنگسرای رسانه رسما «پویش کتابخوانی تابستانی» را آغاز کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب