دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پاسخ به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس

پسر کیارستمی: یا یک مشاور رسانه‌ای استخدام کنید یا دندان روی جگر بگذارید!

پس از آنکه علی نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره پرونده عباس کیارستمی و و بیان اینکه ادامه شکایت‌ها باعث نبش قبر خواهد شد که به نوعی تحت فشار گذاشتن خانواده کیارستمی برای صرف‌نظر از شکایت و پی‌گیری روند قانونی به نظر می‌رسد، بهمن کیارستمی با انتشار یادداشتی به او پاسخ داد. 
کد خبر : 105327

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در متن یادداشت بهمن کیارستمی آمده است:


«من هرچقدر سعی می‌کنم حقوقی و قانونی و مجلسی و منطقی جواب این حضرات رو بدم نمی‌شه و هردم از این باغ بری می‌رسه. این دکتر علی نوبخت رو کجای دلمون بذاریم آخه؟ ایشون قبلا فرموده بودن «چه کسی به کیارستمی اجازه پرواز داد» و حالا هم فرمودن: «چه کسی اجازه دفن داد.» و میل دارند که نبش قبر بشه. البته به دلیل مکاشفات تازه‌ای که در پرونده به دست اومده به این نتیجه رسیدن: «نکته ای که اخیرا متوجه شدم، یکی از اطبایی که متخصص خون است عنوان کرد که یکی از دوستان مرحوم کیارستمی که متخصص بیهوشی بوده است و ایشان مرحوم را به بیمارستان جم بردند به من زنگ زدند و گفتند ایشان را ببینم. دیدم که گویا از بیماری ماه‌هاست رنج می‌برد و خون بدن ایشان دفع شده بود و ضعف و بی‌حالی مفرط بر ایشان مستولی شده و حاکی از این بود که زخم خونریزی‌دهنده بود و بیماری قلبی هم داشتند و قرص پلاویکس استفاده می‌کردند این‌ها همه عوارض عمل را زیاد می‌کند.»


برادر من لازم نبود این دکتر در گوش اون دکتر و اون دکتر در گوش شما این‌ها رو بگه تا از این راز مطلع بشین. اینها در اولین صفحه پرونده پزشکی موجوده و اگر پیش از اظهار نظر، ده دقیقه وقت گذاشته بودین و پرونده رو یک ورقی زده بودین، الان از این کشفیاتتون هیجان‌زده نمیشدین. بعله کم‌خونی و بی‌حالی داشت و اگر نداشت دلیلی برای مراجعه به بیمارستان و انجام کولونسکوپی نبود. پلاویکس و وارفارین هم که این روزها نقل و نباته و خیلی‌ها از جمله کسانی که به‌دلیل گرفتگی عروق، ستنت دارن این قرص‌ها رو مصرف می‌کنن. به هر حال وقتی که همه پرونده رو خوندین بیاین درباره نبش قبر با هم صحبت کنیم، اما برادرانه عرض می‌کنم بعد از این لازم نیست هرچیزی رو که به سمعتون رسید هیجان‌زده اعلام کنین. مسئولین روابط‌عمومی و مشاوران رسانه‌ای کارشون همینه که اطلاعات شما رو پالایش کنن و بهتون بگن کی و کجا حرف بزنید و چی رو بگین و چی رو نگین. این مشکل تنها شما هم نیست، از صحبت‌های رئیس بیمارستان جم درباره پول بیمارستان تا عکس معروف اورتوپد همون بیمارستان، از بیانیه نظام پزشکی در دفاع از پزشکان تا اظهارات رییس دانشگاه علوم پزشکی درباره تکرر حکم ماموریت فقط به حاشیه‌ها دامن زده و کار رو خراب‌تر کرده. یا یک مشاور رسانه‌ای استخدام کنین یا دندون روی جیگر بذارین تا نظام پزشکی نتیجه رو اعلام کنه.»


به گزارش آنا، علی نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره پرونده «عباس کیارستمی» و نبود ناظر بر پرونده های پزشکی گفته بود: «بنا به ضروت در پزشکی که منافع عموم دیده شده اگر قرار است اشکالی هم بروز کند باید در جمعی که آشنای به مسائل باشند حک و اصلاح شود و اظهار نظر شود که اگر کار درست پیش نرود دودش به چشم بیماران خواهد رفت.»


وی ادامه داده بود: «ما نمی‌گوییم اشکالات پزشکان بررسی نشود باید با شداد و غلاظ هم مورد توجه قرار گیرد، علت این که در نظام پزشکی اشکالات رسیدگی می شود زیرا این نظام دسترسی به خبرگان و کارشناسان دارد. اهمیت یک قضاوت به این است که کار به درستی کارشناسی و کالبدشکافی شود و کارشناسان در آن نظر بدهند. کارشناسان پزشکی به یک شکلی جزء نظام پزشکی هستند و رئیس کل نظام پزشکی و معاونت قضایی دسترسی به این افراد دارند.»


رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم گفته بود: «قانونگذار گفته به دلیل اشرافی که سازمان نظام پزشکی به کمک کارشناسان به پیچیدگی و فنی بودن آن مسئله دارد پس محاکم در این سازمان (نظام پزشکی) تشکیل شود اما به این صورت که نماینده دادستان یا نماینده رئیس قوه قضائیه و پزشکی قانونی در آن شوراها حضور دارند. یک پرونده در قوه قضائیه اگر بخواهد مسائل مربوط به آن روشن شود یک قاضی یا بعضاً دو تا سه نفر به آن رسیدگی می‌کنند اما در محاکم انتظامی نظام پزشکی حداقل 7 یا 9 تا 15 نفر حضور دارند که تعدادی از قوه قضایی در این جلسه حاضرند. نکته قابل اهمیت این است که گردانندگی دادگاه پزشکی برعهده قاضی است. درباره پرونده مرحوم کیارستمی از قوه قضاییه، پزشکی قانونی، تعزیرات پزشکی حضور دارند و با این ترکیب به واقعیت و عدالت بیشتر نزدیک می‌شویم ترکیب اعضایی که محاکم انتظامی نظام پزشکی است.»


وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی این پرونده به نتیجه خواهد رسید گفته بود: «به دلیل نقش نظارتی مجلس از کمیسیون بهداشت و درمان نماینده آقای دکترسیامک مره صدق حضور دارند. این پرونده یک قسمت در ایران دنبال شده و یک قسمت خارج از ایران درمان دنبال شده است. باید کلیت پرونده مورد توجه قرار گیرد و به نوع درمان پاریس باید توجه شود. رئیس کل نظام پزشکی ایران با سفیر فرانسه در ایران ملاقات کردند و با رئیس کل نظام پزشکی مکاتبه شده تا شرح عملیات انجام شده در پاریس در اختیار ایران قرار گیرد.»


نوبخت درباره خواسته پسر کیارستمی مبنی بر توجه به عملیات انجام شده در ایران گفته بود: «ایشان این خواست را داشتند اما قانون چیز دیگری می‌گوید. باید دید چه کسی به ایشان اجازه داد پرواز کند؟ افرادی که دوستان ایشان بودند و اطلاع درستی نداشتند دخالت کردند و به ایشان پیشنهاد پرواز دادند افرادی که چنین عمل‌هایی را پشت سر می‌گذارند نباید پرواز داشته باشند. ایشان با اذن پزشک ایران نرفتند. در خارج از کشور باید ببینیم چه داروهایی استفاده شده است.»


وی ادامه داده بود: «نکته‌ای که اخیرا متوجه شدم، یکی از اطبایی که متخصص خون است عنوان کرد که یکی از دوستان مرحوم کیارستمی که متخصص بیهوشی بوده است و ایشان مرحوم را به بیمارستان جم بردند به من زنگ زدند و گفتند ایشان را ببینم. دیدم که گویا از بیماری ماه‌هاست رنج می‌برد و خون بدن ایشان دفع شده بود و ضعف و بیحالی مفرط بر ایشان مستولی شده و حاکی از این بود که زخم خونریزی‌دهنده بود و بیماری قلبی هم داشتند و قرص پلاویکس استفاده می‌کردند این ها همه عوارض عمل را زیاد می‌کند. کارشناسان به همین دلایل باید در محاکمه حضور داشتند باشند هیچ قاضی نمی‌تواند به این مسایل اشراف داشته باشد مگر اینکه کارشناسان و قاضی در کنار یکدیگر به حقیقت و واقعیت دست یابند. ما بسیار متاسفیم از وضعیت پیش آمده و طلب مغفرت برای ایشان و صبر و سلامت برای خانواده داریم.»


نوبخت در ادامه گفته‌ بود: «در پرونده پزشکی ایشان من سوالی مطرح کردم که چه کسی جواز دفن برای ایشان صادر کرده است؟ وقتی شک و ابهام وجود دارد باید کالبد شکافی صورت می‌گرفت . اگر باز این شکایت‌ها ادامه داشته باشد باید با اجازه دادستان نبش قبر صورت گیرد و کالبد شکافی شود. ما بسیار متاسف هستیم که این اتفاق رخ داد اما این یک پروسه است و بررسی خواهد شد اگر قصور باشد قطعا مجازات خواهند شد. ما ناراحت هستیم که سرمایه ملی را از دست دادیم به دلیل دخالت افراد بدون تخصص.»


وی در خاتمه به این سوال که بیانیه پزشکان در خصوص عدم معالجه هنرمندان گفته بود: «ما این کار را محکوم می‌کنیم این کار خلاف اخلاق پزشکی است. تمام مردم برای ما محترم هستند و هنرمندان برای ما جایگاه ویژه دارند و ما در خدمتشان هستیم. ما همه را به خویشتن‌داری دعوت می‌کنیم ما با جریانات باطل در پزشکی قطعا مبارزه می‌کنیم.»


گزارش از مریم قربانی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب