صالحی: معاونت فرهنگی ارشاد در سال گذشته 20 میلیارد تومان در استانها هزینه کرده است
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر دیروز در دومین روز از سومین اجلاس مدیران کل ارشاد استان های سراسر کشور با بیان این مطلب گفت: این تفاهم نامه ها در سال ٩٤ تقریبا تمامش اجرایی شده و تنها حدود ٨٠ میلیون تومان باقی مانده که آن هم در دست انجام است.
وی افزود: رقم این تفاهم نامه ها نسبت به سال ٩٣ افزایش بسیاری داشته است. صالحی ادامه داد: این رقم بیش از آن تعهد مکلف بخشنامه ای ماست که عمل و اجرا شده و باید تاکید کنم که ارتباط ما با استان ها محدود به این تفاهم نامه ها نبوده است.
وی گفت: دغدغه ما این است که شعار «تهران ایران نیست» را محقق کنیم و تمام تلاش خود را کردهایم تا ارتباطی هر چه بیشتر و بهتر با استان ها داشته باشیم.
صالحی تصریح کرد: در سال ٩٤ فعالیت های معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه استان ها دوبخش بود. یکی تفاهم نامه ها و دیگری برنامه هایی که خارج از این تفاهم نامه ها اجرایی شد.
وی افزایش هیات نظارت کتاب از ٥ استان به ١٠ استان و پذیرش هزینه بررسان، اعزام کارشناسان چاپ به خارج از کشور، ١٤ نفر از ١٤ استان، تفویض اختیارها و تمدید پروانه نشر و اعلام وصول به استان ها، استقرار سامانه الکترونیکی برای سریع تر و مطمئن تر کردن ارتباطمان با استان ها، برگزاری دوره های آموزشی متنوعی،و کارگاه آموزشی شابک را از جمله همکاری های معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استان ها و در خارج از حیطه تفاهم نامه ها برشمرد.
صالحی افزود: نشست های آموزش فرهنگی در حاشیه نمایشگاه ها، جشنواره صنعت چاپ در ١٦ استان، نمایشگاه کالاهای فرهنگی چاپ شده در ٩ استان، بانک اطلاعات اهل قلم استان ها، طرح حمایتی از کتاب فروشی ها که ٩٠ درصدش کتاب فروشان استانی هستند، طرح پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستای کتاب، برگزاری محافل شعر فجر در استانها، حضور استان ها در تهران و این که چه کنیم تا به نحوی ظرفیت های استان در تهران هم عرضه شود و بازدید اهالی چاپ استان سیستان از امکانات چاپ تهران نیز از دیگر این اقدامات است.
صالحی با اشاره به مجموعه اقداماتی که در سال ٩٥ انجام خواهد شد ادامه داد: در جلسه بودجه معاونت فرهنگی اعلام کردیم که آماده ایم تا بودجه ٢٠ میلیاردی استانیمان را به ٢٥ میلیارد برسانیم.
وی افزود: این یک واقعیت است که ایران فقط تهران نیست و باید حضورمان در استانها پررنگ تر شود. ما باید ارتباطمان با استانها را نهادمند کنیم تا با تغییر معاون فرهنگی وزیر دچار اختلال نشود.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تفاهم نامه های سال ٩٥ گفت: امیدواریم تا ٢٠ مرداد تفاهم نامه ها را با استان ها نهایی کنیم و تا آخر مرداد تصویری از تفاهم نامه هایمان با استانها داشته باشیم.
صالحی ادامه داد: نشست با معاونان فرهنگی مدیران کل استانها را آغاز کرده ایم و با آنها هم نشستی خواهیم داشت. همچنین طرح مدیر معین را در نظر داریم که اجرایی کنیم. مدیر معین کمک می کند که معانت فرهنگی سریع تر به مسئله ها و ایرادها برسد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: در بودجه سال ٩٥ درصدی را به طرح های منتخب استانها اختصاص داده ایم تا ایده های خلاقانه ای که در استان ها هست را با این طرح حمایت می کنیم. همچنین تاسیس و نوسازی کتابفروشی ها و فروشگاه های بزرگ را در دستور کار داریم و با این نگاه برخی از کتاب فروشی های بزرگ را حمایت کرده ایم.
وی ادامه داد: در حوزه ی نشر ١٠ استان را تفویض اختیار کردیم و آماده ایم که در ٥ استان دیگر هم این کار را انجام دهیم. همچنین بودجه ای برای بازرسی نظارت و چاپ در نظر گرفته شده است. گسترش موضوعات آموزشی هم یکی دیگر از برنامه های ماست. در حوزه شعر و ادبیات بودجه ای برای حمایت از انجمن ادبی استان ها در نظر گرفته شده است. امسال جشنواره شعر فجر را در مشهد برگزار می کنیم.
صالحی تاکید کرد: دبیرخانه اقوام ایران را به شکل فعالتری در سال ٩٥ خواهیم داشت. سرویس استانی خبرگزاری کتاب نیز راه اندازی می شود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: دغدغه ما این است که شعار «تهران ایران نیست» را محقق کنیم. معاونت فرهنگی تلاش کرده که به شکل حداکثری در خدمت دوستان باشد و مشکلات را تا جایی که امکان دارد حل کند و باید به سمت هم افزایی های بیشتر حرکت کنیم.
در ادامه جلسه هر کدام از مدیران کل استانها به بیان دیدگاه ها و راهکارهای خود برای بهتر شدنِ ارتباط استان ها با معاونت فرهنگی وزارت ارشاد پرداختند.
سومین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها از ٢ تا ٤ مرداد در هتل انقلاب تهران برگزار می شود.
انتهای پیام/