دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مریم قربانی‌نیا*

جشن حافظ و مهمانی ناخوانده به‌نام رسانه

شانزدهمین دوره جشن حافظ که شب گذشته برگزار شد، درحالی از خبرگزاری آنا برای پوشش خبری و تصویری دعوت به‌عمل نیاورد که در دو دوره گذشته، این خبرگزاری یکی از کامل‌ترین و سریع‌ترین پوشش‌ها را به این جشن اختصاص داده بود.
کد خبر : 104433

جشن حافظ امسال، شب گذشته در تالار وحدت در حالی با دو ساعت تاخیر آغاز و تا ساعت 2:30 دقیقه بامداد طول کشید که بسیاری از رسانه‌ها در آن حضور نداشتند و با وجود پی‌گیری‌های مکرر خبرنگار آنا و چندین تماس با شخص علی معلم و با وجود قول مساعد او، دعوتی از این خبرگزاری صورت نگرفت.


ممکن است عنوان شود که به دلیل کاهش ظرفیت سالن برگزاری از 3000 نفر (سالن وزارت کشور) به 900 نفر (تالار وحدت)، مسئولان برگزاری جشن محدودیتی برای دعوت از رسانه‌ها قائل شده‌اند اما در همین وضعیت، بسیاری از گروه‌ها و صفحات مجازی تلگرامی و اینستاگرامی در حال پوشش‌دهی لحظه به لحظه مراسم بودند!


متاسفانه آنچه در جشن حافظ به شدت به چشم می‌آید این است که برگزارکنندگان احترامی برای رسانه‌ها و حتی مدعوین قائل نمی‌شوند، زیرا جشن با دو ساعت تاخیر آغاز شده و با وجود اینکه این تاخیر وجود داشته هیچ یک از بخش‌های فرعی از جمله موسیقی و کلیپ‌ها و ووله‌ها حذف نشده و در نهایت این مراسم تا حوالی ساعت 2:30 دقیقه بامداد طول کشیده است.


این شرایط به جز مدعوین و هنرمندان برای خبرنگاران و عکاسانی که سعی در پوشش هر چه بهتر این مراسم دارند نیز مشکل‌ساز است به گونه‌ای که بسیاری از خبرنگاران در حالی که هنوز نزدیک به نیمی از مراسم باقی مانده بود به دلیل طولانی شدن و گذشتن ساعت از 12 شب به ناچار سالن را ترک کرده و از ادامه پوشش مراسم صرف نظر کردند تا صبح روز بعد بر اساس اخبار روابط عمومی جشن گزارش خود را کامل کنند.


برگزارکنندگان جشن حافظ همواره بر این نکته که این جشن کاملا خصوصی و غیر دولتی و بدون حمایت‌های مالی برگزار می‌شود تاکید می‌کنند اما آیا غیردولتی بودن یک جشن سینمایی این مجوز را به آنها می‌دهد که در دعوت از رسانه‌ها سلیقه‌ای عمل کرده و در هنگام برگزاری جشن نیز هیچ اهمیتی به گذشت زمان و تاخیر دوساعته آغاز جشن ندهند. آیا جشن حافظ یک دورهمی خصوصی برای اهالی سینما است که دور هم بنشینند و بدون توجه به اینکه برای برخی افراد از جمله خبرنگاران و عکاسان این یک مهمانی و جشن نیست بلکه بخشی از کارشان آن هم خارج از ساعت کاری است، به گپ و گفت و احوال‌پرسی بگذرانند؟ اگر این‌گونه است پس چگونه هر سال روابط عمومی جشن با ارسال وقت و بی وقت اخبار مربوط به جشن توقع انتشار این خبرها را دارد؟ اگر رسانه‌ها این قدر برای برگزارکنندگان جشن حافظ بی اهمیت هستند و احساس می‌کنند نیازی به رسانه‌ها ندارند و این تنها یک جشن و میهمانی دورهمی هنرمندان سینما و تلویزیون است پس طبیعتا نباید خواهان مساعدت رسانه‌ها در زمینه اطلاع‌رسانی نیز باشند.


از علی معلم که فردی پیشکسوت در عرصه مطبوعات و با سابقه‌ای چندین ساله در این حوزه است و همواره بر این نکته تاکید داشته که برای برگزاری این جشن از هیچ‌گونه حمایت دولتی برخوردار نبوده و از سوی دیگر هر ساله با مشکلات متعددی برای برگزاری این جشن نیز مواجه است، توقع می‌رود که تمهیداتی در نظر گیرد که رسانه‌های رسمی در برگزاری جشن مستقل حافظ او را همراهی کرده و در راستای حمایت از این جشن بکوشند.


ببینید:


گزارش خبرگزاری آنا از مراسم پانزدهمین دوره جشن حافظ


گزارش خبرگزاری آنا از مراسم چهاردهمین دوره جشن حافظ


*خبرنگار فرهنگی آنا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب