دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 تير 1395 - 12:08

مطهری: اگر از نردبان یک حزب بالا رفتیم به آن پشت پا نزنیم/ حضور احزاب از رخنه فرصت‌طلبان جلوگیری می‌کند

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: خط قرمز ما انتقاد و مخالفت نیست بلکه خط قرمز ما قیام عملی و مسلحانه است.
کد خبر : 103683

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی مطهری در همایش فصلی خانه احزاب با اشاره به شعارهای اولیه انقلاب اسلامی، اظهار کرد: شعار اولیه ما در انقلاب «استقلال،‌ آزادی و جمهوری اسلامی»‌بود که عده‌ای هم در آن موقع تعبیر جمهوری دموکراتیک را به کار می‌بردند اما اسلامیت و جمهوریت نظام یکدیگر را نقض نمی‌کنند. در واقع دموکراسی در کشور ما در چارچوب اسلام مطرح می‌شود؛ چراکه ما دموکراسی را از غربی‌ها گرفته‌ایم اما محتوا و واقعیت آن از اسلام و از حکومت علی(ع) به دست می‌آید.


وی ادامه داد: جمهوری اسلامی در یک کشور غیرمسلمان می‌تواند متناقض به نظر برسد اما در کشور مسلمان که خواست و اراده اکثریت مردم اسلام است، هیچ تناقضی میان جمهوریت و اسلامیت وجود ندارد.


وقتی حزبی وجود نداشته باشد مردم نمی‌دانند چه کسی راست می‌گوید و چه کسی دروغ. بنابراین، در این فضا فردی زیرک با بیان قوی و روان‌شناسی موثر مردم را فریب می‌دهد که این اتفاق در کشور ما افتاد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احزاب باید برای نظام کادرسازی کنند، گفت: امروز ما کادرسازی درستی در جهت به‌کارگیری نیروها صورت نداده‌ایم. وقتی یک دولت تغییر می‌کند همه می‌خواهند خودشان را به دولت معرفی کنند؛ بنابراین بسیاری از افراد از روی روابط انتخاب می‌شوند که این خود معلوم نیست نتیجه‌اش انتخاب اصلح باشد.


مطهری با بیان اینکه حضور احزاب از رخنه فرصت‌طلبان جلوگیری می‌کند، گفت: وقتی حزبی وجود نداشته باشد مردم نمی‌دانند چه کسی راست می‌گوید و چه کسی دروغ. بنابراین، در این فضا فردی زیرک با بیان قوی و روان‌شناسی موثر مردم را فریب می‌دهد که این اتفاق در کشور ما افتاد.


وی ادامه داد: فردی دو سال شهردار بوده یک باره رئیس‌‌جمهوری می‌شود و بعد می‌گوید اصلا قانون را قبول ندارم. دولت قبل مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کرد و باید دولت‌های بسیاری بر روی کار بیایند تا ما به مسیر اصلی خود برگردیم.


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به ضرورت تشکیل چند حزب فراگیر در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: احزاب فراگیر می‌توانند تأثیر بسیار خوبی در روند اجرایی انتخابات و روند تقنین کشور داشته باشند.


مطهری به مساله فرهنگ تحزب در کشور اشاره کرد و گفت: ما اگر می خواهیم حزب را بپذیریم باید فرهنگ تحزب را نیز بپذیریم و اگر با نردبان یک حزب بالا رفتیم بعد پشت پا به آن نزنیم و به تعهدات خود پایبند باشیم.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یکی از موانع وجود احزاب قوی در کشور این تفکر است که می‌گویند وجود حزب با اصل ولایت فقیه سازگار نیست و وقتی ولی فقیه داریم احزاب معنی ندارند در حالی که وجود احزاب هیچ منافاتی با اصل ولایت فقیه ندارد.


مطهری همچنین به نقش احزاب در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: اگر احزاب قوی داشته باشیم که نامزدهای آنان وارد مجلس شوند و فراکسیون قوی تشکیل دهند می توانند تاثیرگذار و پاسخگوی مردم باشند.


وی با اشاره به نظر شهید مطهری درباره فعالیت احزاب اظهار کرد: شهید مطهری معتقدند احزاب مخالف نظام می‌توانند در کشور ما فعالیت کنند و در نتیجه احزاب کمونیستی و چپگرا نیز می‌توانند در کشور ما فعالیت داشته باشند ولی باید این نکته را رعایت کنند که با تابلو و شاخص‌های اصلی خودشان خود را به مردم معرفی کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب