محسن کوهکن: در حال راضی کردن دو گزینه اصولگرایان برای نامزدی انتخابات ٩٦ هستیم/ اصلاحطلبان برای احمدینژاد تبلیغات میکنند!
جریان اصولگرایی برای انتخابات ٩٦ چه راهبردی دارد؟
جریان اصولگرایی با تجربه موفقی که در انتخابات ریاست مجلس دهم برای جناح راست به وجود آمد این بود که میتوان زیر یک سقف همه سلایق اصولگرایی را دور هم جمع کرد و به تعامل و تفاهم رسید. این یک تمرین بود و آثار خود را خواهد گذاشت. بنابراین اولین ویژگی و راهبرد اصولگرایان برای انتخابات ٩٦ این خواهد بود که با یک روند همگرایانه با درجه بسیار بالایی به سمت این بروند که به نامزد واحد و مطلوب خود برسند.
چطور طیفهای مختلف اصولگرایی و از جمله افراطیها بر سر گزینه واحدی میتوانند به وحدت برسند؟
اگر ما کنار بایستیم و افرادی که خود را واجد شرایط میدانند نامزد شوند و خودشان را گرم کنند و بعدا از آنها بخواهیم که انصراف دهند و یک نفر باقی بماند به عارضهای که در سال ٩٢ دچار شدیم دوباره بر میخوریم. لیکن اگر قبل از اینکه چنین اتفاقی رخ دهد نهایتا این بدنه اصولگرایی باشد که به سمت انتخاب گزینه واحد برود و متحد و متفق بایستد و به گزینههای خود تصمیمگیری که خودشان به صحنه میآیند عملا پاسخ منفی دهد، میتواند در جلوگیری از تکثر موثر باشد. شواهد امر نشان میدهد که جریان اصولگرا با چنین رویکردی میخواهد وارد شود.
این گزینه خود تصمیمگیر آقای احمدینژاد است؟
منظور من فرد خاصی نیست. مجموعا هر فردی که خارج از فرآیند خرد جمعی تصمیم بگیرد وارد عرصه انتخابات شود. وقتی در فرآیند خردجمعی گزینهای را انتخاب کنیم به این معنا است که به گزینههای دیگر پاسخ نه دادهایم.
گزینهای که جریان اصولگرایی معرفی میکند باید فردی امتحان پس داده باشد یا باید فرد جدیدی باشد؟
این گزینه میتواند از بین گروههای متنوعی باشد اما من فکر میکنم که هستند افرادی که به علت اینکه سالها در مراجع تصمیمسازی بودند و ارتباط با تصمیمگیریها تقنینی و اجرایی داشتند میتوانند گزینه خوبی باشند. ولو اینکه فرد جدید و تازهای باشد میتواند مناسب باشد. فقط باید سوابق و نوع رفتارش نشان دهد که محاسن چند رییسجمهور پیشین از جمله آقایان هاشمی، خاتمی، احمدینژاد و روحانی را داشته باشد اما نقاط ضعف این چهار فرد را نداشته باشد.
اخیرا مسائلی از افزایش تحرکات احمدینژاد شنیده میشود. ارزیابی شما از این تحرکات و اخبار چیست؟
من فکر میکنم برخی اصلاحطلبان دارند تبلیغات گستردهای برای آقای احمدینژاد انجام میدهند. وقتی که نایب رییس مجلس ششم جملهای به این مضمون میگوید که ما همه زندگیمان را میفروشیم که آقای احمدینژاد رای نیاورد یا یک عضو مجمع روحانیون مبارز میگوید آقای احمدینژاد یک مهره سوخته سیاسی است، بیشترین تبلیغ و رویش رای برای او در شهرستانها و نقاط ضعیف خواهد بود. اگر واقعا احمدینژاد را قبول ندارند باید مراقب صحبتها و مصاحبههایشان باشند. آقای احمدینژاد فرد زیرکی است و الان هم دقیقا استراتژی و تاکتیکهای گذشته را انتخاب کرده است که در بدنه اجتماعی و اقشار ضعیف جواب میدهد. کسانی که مدعی هستند احمدینژاد نباید رییسجمهور شود باید بیشتر مراقب صحبتها و مصاحبههای خودشان باشند.
اصولگرایان چه موضعی در قبال حضور احمدینژاد در انتخابات ٩٦ خواهند گرفت؟
خود او و برخی از نزدیکان او اعلام کردند که ما اصولگرا نیستیم و کاری هم با اصولگرایان نداریم. کسی که خودش را اصولگرا نمیداند، طبیعی است که انتظاری هم از اصولگرایان برای حمایت ندارد. وقتی او انتظاری از اصولگرایان نداشته باشد، اصولگرایان حساسیت مثبت یا منفی در قبال او نخواهند داشت.
اصولگرایان این نگرانی را ندارند که سبد رایشان را آقای احمدینژاد تحت تاثیر قرار دهد؟
هر کسی سبد رای خودش را دارد. جریان اصولگرایی حسنش در این است که بتواند گزینه معقول و اصلحی را انتخاب کند و پای او بایستد و تلاش خود را بکند. اکثریت مردم به هر کسی که رای دادند، آن رای را بپذیرند و همراهی کنند.
برخی چهرههای جامعه روحانیت اعلام کردند که احتمال دارد در انتخابات ٩٦ از آقای روحانی حمایت کنند. شما این احتمال را چقدر میدانید؟
حمایت یا عدم حمایت از آقای روحانی کاملا بستگی به گفتار و رفتار او در این یک سال باقیمانده دارد.
این گفتار و رفتار چه ویژگی باید داشته باشد؟
او باید بتواند بخشی از دغدغههای مردم را حل کند. اگر دولت آقای روحانی بتواند در این مدت باقی مانده در بحث رکود اقتصادی و خارج شدن از آن قدمهایی بردارد و آثار آن در زندگی مردم مشهود باشد از او حمایت خواهیم کرد. به هر حال جریان اصولگرایی به دنبال کسی است که بتواند به مردم خدمت کند و گرهها و مشکلات را حل کند. به دنبال علاقه وافر یا بیزاری از فردی نیستیم. لذا این مساله بستگی به نتایج کار روحانی دارد. اگر مطالبات مردم برآورده شود، رضایتمندی برآورده شدن مطالبات مردمی جریان اصولگرایی را به سمت حمایت از روحانی سوق میدهد. ما این آرزو را نداریم اما اگر خدایی ناکرده دولت موفق نشود در بحثهای اقتصادی و به خصوص اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی و رسیدگی به دغدغههای اقتصادی مردم خوب عمل کند احتمال اینکه اصولگرایان به حمایت از آقای روحانی روی آورند به سمت صفر میل خواهد کرد.
آیا ممکن است بر اثر حمایت یا عدم حمایت از آقای روحانی شکافی بین جریان اصولگرایی به وجود آید؟
آنچه برای اصولگرایان مهم است اشخاص نیستند بلکه مردم و رضایتمندی آنها است. اگر این رضایتمندی حاصل شود شکافی به وجود نمیآید و از روحانی حمایت میشود اما اگر رضایتمندی حاصل نشود جناح راست عدم حمایت از روحانی را دنبال خواهد کرد.
در انتخابات ٩٦ جدیترین گزینههایی که جریان اصولگرایی میتواند در مقابل آقای روحانی معرفی کند
چه کسانی هستند؟
بنده یک یا دو گزینه را مد نظر دارم که حرف برای گفتن دارند و افرادی هم در تلاش هستند که آنها را راضی کنند تا در انتخابات حاضر شوند.
این دو گزینه چه کسانی هستند؟
من که نمیتوانم الان بگویم و درست نیست. در زمان لازم خودشان را معرفی میکنند. هنوز جریان اصولگرایی فرآیندی را تعریف نکرده است که به یکی از این افراد برسد. برداشت من چنین است. احتمالا یکی از این دو گزینه مطرح جریان اصولگرایی ظرفیت لازم را دارد که در زمان خود تبدیل به پدیده شود.
انتهای پیام/